Παρουσίαση των υποψηφίων Δημάρχων που στηρίζει το ΚΚΕ στο νομό Γρεβενών

Με την παρουσίαση των υποψηφίων δημάρχων που θα στηρίξει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στους Δήμους του Ν. Γρεβενών, ανοίγουμε μια ουσιαστική συζήτηση με τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα της καθημερινής αγωνιστικής στάσης που θα συνδεθεί με τις τοπικές εκλογές του Νοέμβρη και θα δώσει ώθηση στην πάλη του λαού... του νομού Γρεβενών.
Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί το επόμενο διάστημα με την εφαρμογή των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και την προώθηση των αντιδραστικών αλλαγών του « Καλλικράτη» η κατάσταση για το λαό θα γίνει ακόμα πιο δραματική.
Η Διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη είναι εργαλείο στα χέρια του κεφαλαίου, με το οποίο θα προωθηθούν πιο γρήγορα οι αναδιαρθρώσεις, οι αντιδραστικές αλλαγές που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.
Τα όργανα του Καλλικράτη, οι περιφέρειες και οι δήμοι είναι μηχανισμοί του κράτους, της εξουσίας των μονοπωλίων κι αυτό δεν αλλάζει επειδή μεσολαβεί η εκλογή τους.
Οι εκλογές για την τοπική διοίκηση που θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβρη, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διορθώσει ο λαός την ψήφο που έδωσε τον Οκτώβρη του 2009. να καταψηφίσει τα κόμματα του δικομματισμού για τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν, να καταψηφίσουν του δημάρχους, που με τη στάση τους και την πρακτική τους έβαλαν πλάτη στην εφαρμογή αυτής αντιλαϊκής πολιτικής.
Δεν έχει καμιά βάση ο διαχωρισμός των προβλημάτων σε γενικά και τοπικά όπως ισχυρίζονται τοπικά στελέχη από τα κόμματα του δικομματισμού με στόχο τον εγκλωβισμό λαϊκών δυνάμεων στις γραμμές τους. Τα τοπικά προβλήματα απορρέουν από τα γενικότερα.
Δεν ακούστηκε ούτε μια φωνή διαμαρτυρίας από τις παρατάξεις του δικομματισμού στην τοπική αυτοδιοίκηση του νομού για τη νέα αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη του ΛΑΟΣ και την ανοχή της ΝΔ, στα λαϊκά εισοδήματα, με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, με περικοπές μισθών, επιδομάτων, 13ου και 14ου μισθού, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, νέα αύξηση των τιμών και των φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Οι υποψήφιες Δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ στο νομό Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών
Ονοματεπώνυμο: Ντάγκα Παναγιώτα, Όνομα πατέρα : Χρήστος
Έτος γέννησης: 1967
Κάτοικος : Γρεβενών
Επάγγελμα: Δασκάλα
Κοινωνική δραστηριότητα : Μέλος της Ν.Ε. Γρεβενών του ΚΚΕ, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ, Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Γρεβενών, Μέλος της Γραμματείας Γρεβενών του Π.Α.ΜΕ.
Οικογενειακή κατάσταση : Έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών

Δήμος Δεσκάτης
Ονοματεπώνυμο : Τζιώλα Μαρία Όνομα πατέρα : Κων/νος
Έτος γέννησης : 1974
Κάτοικος : Δεσκάτης.
Επάγγελμα : Εκπαιδευτικός, απόφοιτος της Αγγλικής Γλώσσας.
Κοινωνική δραστηριότητα : Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών Δεσκάτης. Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Δεσκάτης. Μέλος της Γραμματείας Εκπαιδευτικών Ν. Γρεβενών του Π.Α.ΜΕ.
Οικογενειακή κατάσταση : Έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.

Καλούμε όλο το λαό του Νομού, απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλες τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες, τους νέους και τις νέες, απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε αγωνιστές από άλλους πολιτικούς χώρους, που εναντιώνονται στην αντιλαϊκή πολιτική και στον «Καλλικράτη», που προβληματίζονται για την πορεία των εξελίξεων.
Τους καλούμε να κάνουν μια νέα αρχή, να πάρουν την απόφαση και να συναντηθούν με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», να αγωνιστούν μέσα από τις γραμμές της, συζητώντας ειλικρινά διαφορετικές θέσεις και προτάσεις, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα είναι σε όφελος του λαού.
Αυτό το βήμα είναι σημαντικό, θα δυναμώσει την κοινή μας προσπάθεια, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν αυτήν την προσπάθεια, να συμπορευτούν με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, να αγωνιστούν για το δικό τους μέλλον και το μέλλον των παιδιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

  Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μα...