ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του Παραρτήματος Γρεβενών του Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας

Έγκαιρα είχαμε ξεκαθαρίσει στο λαό των Γρεβενών ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι εκπρόσωποί τους στα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια, πατώντας στο αίτημα για πραγματική ανάπτυξη της περιφέρειας που στενάζει κάτω από το βάρος της ανεργίας και της αποδιάρθρωσης της οικονομίας καλλιεργούσαν αυταπάτες για στήριξη της τοπικής αγοράς και ανάπτυξη της περιοχής με τη λειτουργία των ΤΕΙ στα Γρεβενά. Με πρόχειρο και προσωρινό τρόπο προσπάθησαν να τα λειτουργήσουν  χωρίς να έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τη λειτουργία τους. Αν και πέρασαν 8 χρόνια ωστόσο το στεγαστικό δεν έχει λυθεί ακόμα αφού οι εγκαταστάσεις στη Μυρσίνα δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε έχει ληφθεί μέριμνα για τον αναγκαίο εξοπλισμό.
          Επίσης δεν έχουν λυθεί βασικά ζητήματα υποδομής για τους φοιτητές, όπως είναι η σίτιση, η διαμονή, οι μετακινήσεις, η βιβλιοθήκη, τα συγγράμματα, η πρόσληψη μόνιμου διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού. Και το σημαντικό-τερο, ποτέ δεν νοιάστηκαν για τα ίδια τα παιδιά, για τα εφόδια που αποκτούν και κυρίως για τις προοπτικές που έχουν μετά την απόκτηση των πτυχίων τους που είναι τίτλοι χωρίς αξία για την αγορά εργασίας.  
Η αναστολή της λειτουργίας του Παραρτήματος Γρεβενών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας είναι αποτέλεσμα των αντιδραστικών αλλαγών στην εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και σε συνέχεια των νόμων που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. που καθιέρωσαν τα τετραετή επιχειρησιακά προγράμματα, τις πιστωτικές μονάδες, την αξιολόγηση με ανταποδοτικότητα, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων. Στόχος τους και με το νέο νόμο πλαίσιο είναι η κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας η παραπέρα οικονομική επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας και η παράδοση της διοίκησης και λειτουργίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στους επιχειρηματίες.
          Καλούμε το Γρεβενιώτικο λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του και να κάνει την υπόθεση της Παιδείας όλων των βαθμίδων αντικείμενο ενός μεγάλου μαζικού κινήματος που να διεκδικεί την απαλλαγή της λαϊκής οικογένειας από τα δυσβάστα-κτα οικονομικά βάρη της εκπαίδευσης. να λέει ξεκάθαρα όχι στη μόρφωση εμπόρευ-μα και να απαιτεί την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών δαπανών από το δημόσιο.  
          Καλούμε το λαό του Νομού Γρεβενών να γυρίσει την πλάτη του σε όσους με υποκρισία τον κοροϊδεύουν και προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες τους και να ενισχύσει τις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις και τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις εκλογές του Νοέμβρη που αταλάντευτα μάχονται για δημόσια και δωρεάν παιδεία χωρίς αποκλεισμούς για όλο το λαό.

                                                                      Ν.Ε.  Γρεβενών  του Κ.Κ.Ε.
                                                                             Γρεβενά  04-10-2010     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

  Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μα...