Εκλογική Διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  -  ΚΑΛΕΣΜΑ
Για τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη 2010

            Εργαζόμενε, αγρότη, αυτοαπασχολούμενε, άνεργε, νέε και νέα
           
            Στις εκλογές του Νοέμβρη μπορείς να δώσεις δύναμη στην ψήφο σου μετατρέποντάς την σε όπλο για τη λαϊκή αντεπίθεση!
            Μην αφήνεις το αύριο των παιδιών σου στο μαύρο μέτωπο Κεφαλαίου- Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.
            Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και τα δεκανίκια τους στο μαζικό κίνημα με τα μνημόναι και τα μέτρα τους μας γυρνάνε στο μεσαίωνα.
            Γύρισε τους τη πλάτη ! ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ- ΠΑΛΕΨΕ!
            Ο,τι άφησε στη μέση ο Καποδίστριας έρχεται να το αποτελειώσει ο Καλλικράτης: Είναι στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου για να μπορεί να συνεχίζεται η κερδοφορία του.

· Τα σχολεία μετατρέπονται σε επιχειρήσεις, η ταξική κατηγοριοποίηση βαθαίνει, ο ενιαίος χαρακτήρας της μόρφωσης διασπάται.
· Τα δημόσια νοσοκομεία υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο και την ίδια ώρα πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και κέντρα αποκατάστασης.
· Χιλιάδες συμβασιούχοι θα απολυθούν. Το 1/3 των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι συμβασιούχοι. Η μετάταξη για τους δημόσιους υπαλλήλους θα συνοδευτεί με σοβαρή μείωση μισθών και συντάξεων.
· Στους νέους μεγάλους και συγκεντρωμένους δήμους θα αυξηθεί η φοροεπιδρομή σε βάρος του λαού ενώ για τους επιχειρηματίες θα εξασφαλιστεί ευρύτερο πεδίο δράσης για τις «μπίζνες» τους. Γι' αυτό και οι ορεινοί όγκοι της περιοχής, τα δάση, τα ποτάμια και οι λίμνες μας βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο τους. Η διαχείριση απορριμμάτων και έργων περιβάλλοντος θα ανατεθεί σε μονοπωλιακούς ομίλους.
· Νέοι μηχανισμοί ενσωμάτωσης του λαϊκού παράγοντα (συσσίτια, προσωρινή στέγη σε αστέγους, εθελοντισμός) χρησιμοποιούνται με στόχο να απενοχοποιηθεί η κυρίαρχη πολιτική και να εκτονωθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια.

Δύο δρόμοι συγκρούονται σήμερα στην ελληνική κοινωνία
            Αυτός της πλουτοκρατίας που γεννά την κρίση, που ξαναγυρνά στο μεσαίωνα την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τα ελλείμματα και τα χρέη δημιουργήθηκαν απ' αυτή τη πολιτική, απ' το δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει μια χούφτα μεγαλοβιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλέμπορους.

Υπάρχει κι άλλος δρόμος. Αυτός που αξιοποιεί τον πλούτο που εσύ παράγεις για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

            Εργαζόμενε, αγρότη, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, νέε και νέα
            Έχεις πλούσια πείρα. Αξιοποίησέ τη!
            Σήμερα που χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που δικαιώματα και κατακτήσεις σφαγιάζονται στο βωμό του κέρδους.   Σήμερα που η αγροτική παραγωγή καταστρέφεται, σήμερα που εκτοπίζονται τα μικρομάγαζα και οι μικρές επιχειρήσεις, , σήμερα που η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, κάνε τη διαφορετική επιλογή με βάση το ταξικό σου συμφέρον.
            Στήριξε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης!



            Εργαζόμενε, αγρότη, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, νέε και νέα
            Πάρε θέση και με την ψήφο σου. Η μάσκα του «αυτοδιοικητικού» ή του «ανεξάρτητου» έχει πέσει. Το ζήτημα είναι πολιτικό! Το ερώτημα που σε αφορά είναι :
            Ανάπτυξη για τα μονοπώλια ή για το λαό; Πλούτος υπάρχει! Να μην πληρώσει ο λαός ούτε ένα ευρώ: τα μέτρα και τα μνημόνια της Κυβέρνησης δεν έχουν ημερομηνία λήξης.
            Στα Γρεβενά των 8 Δήμων και 7 Κοινοτήτων του Καποδίστρια, η πλειοψηφία των συνδυασμών που στηρίχτηκαν από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ ως δημοτικές αρχές ή αντιπολίτευση αποτέλεσαν παράγοντα επιδείνωσης της θέσης των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.
            Είναι αυτοί που εφάρμοσαν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τις συμβάσεις έργου, τα μπλοκάκια και τα stage. Είναι αυτοί που βάλανε πλάτη στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, την αναθεώρηση της ΚΑΠ, στα διάφορα προγράμματα και επιδοτήσεις ως δολώματα για να πηγαίνει η αγροτιά από το κακό στο χειρότερο. Τα ίδια ετοιμάζονται να κάνουν και τώρα με τους 2 Δήμους του Καλλικράτη, άσχετο με το προσωπείο που θα φορέσουν τελικά.

            Το ΚΚΕ με συνεργαζόμενες λαϊκές δυνάμεις θέτει στο επίκεντρο τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που καθορίζεται αποκλειστικά από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των κοινωνικών της συμμάχων, αυτοαπασχολούμενων στην πόλη και στην ύπαιθρο.
            Για να μπει ισχυρό εμπόδιο στην πολιτική του μνημονίου, των μονοπωλίων, της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου
            Για να φτάνει η φωνή του λαού, να μπαίνουν εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές, να υπάρχει ενημέρωση.
            Να μπούνε μπροστά οι εκλεγμένοι στην οργάνωση αγώνων σε κατεύθυνση ρήξης και σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική.
            Για να απαντηθεί η προσπάθεια τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος, ποινικοποίησης των αγώνων.

Ενίσχυσε τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και διεκδίκησε για το σήμερα

· Μέτρα για το φυσικό-κοινωνικό-πολιτιστικό περιβάλλον.
· Δημόσια έργα υποδομών, λαϊκή υγεία και πρόνοια, μόρφωση και παιδεία του λαού και της νεολαίας
· Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, πολιτισμό, αθλητισμό και δημιουργικό ελεύθερο χρόνο
· Για τη μάχη κατά των ναρκωτικών
· Για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
          Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
          Οικονομολόγος, επί σειρά ετών διοικητικός διευθυντής του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας. Διοικητής στο Νοσοκομείο Φλώρινας από το 2002 έως το 2004.  
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών
            Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
            Δημοτικός υπάλληλος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Γρεβενών, μέλος του Ν.Τ. Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

  Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μα...