Εχουμε αγώνα ήδη

Τη Δευτέρα, 15 Νοέμβρη, δηλαδή την επομένη των επαναληπτικών εκλογών, αρχίζει η διαδικασία για την οριστικοποίηση του κειμένου της οδηγίας που θα διατάσσει να αυξηθεί σ' όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 και σταδιακά στα 70 χρόνια. Το σχετικό θέμα υπήρχε κάπου στα ψιλά των κυριακάτικων εφημερίδων.
Οι τράπεζες μυρίστηκαν κρέας και με μια ταυτόχρονη καμπάνια κινούνται με στόχο να πείσουν στο επόμενο διάστημα όσους περισσότερους μπορούν να υπογράψουν συμβόλαια για συντάξεις γήρατος. Εκτιμούν, γράφουν τα σχετικά ρεπορτάζ, ότι το νέο Ασφαλιστικό θα σπρώξει πολλούς σ' αυτήν την αγορά.
Προσθέστε σ' αυτά τα δύο δεδομένα ορισμένα ακόμα στοιχεία της πραγματικότητας: 1.300 μένουν χωρίς δουλειά κάθε μέρα στη χώρα μας. Σαν συνταξιούχος που ζει στην εξαθλίωση, δηλαδή με 590 ευρώ το μήνα μπαίνει στην αγορά εργασίας το νέο παιδί. Ούτε με 200 ευρώ δεν καθαρίζει με τη ΔΕΗ μια οικογένεια. Τα δημοτικά ιατρεία παρουσιάζουν μια ασυνήθιστη κίνηση καθώς όλο και περισσότεροι ανασφάλιστοι καταφεύγουν σ' αυτά. Το ίδιο και τα διαφόρων λογιών συσσίτια.
Σε ένα τέτοιο σκηνικό, ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ως έγκριση, η κυβέρνηση διαμήνυσε ότι θα συνεχίζει ακάθεκτη την πολιτική της. Αυτή η πολιτική για το επόμενο διάστημα προβλέπει μαχαίρι στις δημόσιες επιχειρήσεις και μείωση μισθών στο Δημόσιο. Για να αυξηθούν κι άλλο αυτοί που στο σχόλασμα της «λαϊκής» ψάχνουν στα υπόλοιπα την τροφοδοσία του σπιτιού τους.
Είμαστε ήδη στην επόμενη μέρα, όπου πολλά θα κριθούν από την ικανότητα του εργατικού λαϊκού κινήματος να αναχαιτίσει την επίθεση, να κάνει βήματα μπροστά. Σ' αντίθεση μ' όσους το βράδυ των εκλογών προσπαθούσαν, άλλος να εκφράσει την πίκρα του γιατί η λαϊκή δυσαρέσκεια έγινε ψήφος υπέρ του ΚΚΕ κι άλλος να εξηγήσει πως το να χάνεις 1,1 εκατομμύρια ψήφους είναι έγκριση της πολιτικής σου, το ΚΚΕ μέσα σε λίγες λέξεις έδωσε τη στίγμα του: «Θα συμβάλουμε στη λαϊκή ενότητα, στη συσπείρωση, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, για να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας».
Εδώ ακριβώς είμαστε. Η εμπιστοσύνη που έδειξαν μάζες εργαζομένων στο ΚΚΕ στις εκλογές για τα τοπικά κρατικά όργανα, πρέπει να βρει τη συνέχειά της, έτσι ακριβώς όπως διαβεβαίωνε προεκλογικά το ΚΚΕ: Η εκλογική δύναμη που θα δοθεί στο Κόμμα θα επιστραφεί σαν δύναμη στους καθημερινούς αγώνες.
Σε αντίθεση μ' όσους περιμένουν «πέσε πίτα να σε φάω» κάθε τέσσερα χρόνια, οι κομμουνιστές γνωρίζουν πως για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να γίνει καθημερινός πρωταγωνιστής στις εξελίξεις ο ίδιος ο λαός. Και ο δρόμος γι' αυτό είναι ένας: Συσπείρωση από τα κάτω, οργάνωση, ανάπτυξη αγώνων που θα υπηρετούν συγκεκριμένη στρατηγική, θα παλεύουν για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών, αλλά και θα ενισχύουν την πολιτική συνείδηση ότι η μεγάλη μάχη αφορά στην ίδια τη διεκδίκηση της εξουσίας, για να αλλάξει και η βάση της οικονομίας.
Την Κυριακή, 14 του Νοέμβρη, η καταδίκη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ομογάλακτής του ΝΔ, πρέπει να ολοκληρωθεί. Καμιά λαϊκή ψήφος δεν πρέπει να τους ενισχύσει. Εχουν ήδη αποδείξει πως τη λαϊκή ψήφο τη θέλουν φερετζέ για να κρύβουν το αποκρουστικό πρόσωπο της πολιτικής τους. Η λαϊκή δράση αξίζει να αναλωθεί σήμερα, αύριο και κάθε μέρα έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΚΚΕ για τις 15 Νοέμβρη, μέρα που έρχεται το κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

  Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μα...