ΑντιΚΚΕ προβοκάτσια στο διαδίκτυο


Το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης», με διάφορες αφορμές, έχουν επιστήσει την προσοχή του λαού στις διάφορες «ειδησεογραφικές» ιστοσελίδες και τα αυτοαποκαλούμενα «ενημερωτικά» ιστολόγια, που είτε κατασκευάζουν, είτε αναπαράγουν ανεξέλεγκτα «ειδήσεις» και «πληροφορίες», με στόχο να προβοκάρουν το κίνημα και το ΚΚΕ.
Χαρακτηριστικό και εξόφθαλμο παράδειγμα αποτελεί η διακίνηση χτες στο διαδίκτυο μιας δήθεν «ανακοίνωσης» του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία, μεταξύ άλλων, το Κόμμα εμφανίζεται να ζητάει «άμεση μείωση του μισθού των λαθρομεταναστών με τα ίδια ημερομίσθια του νόμιμου εργάτη στα 22,45 ευρώ στις φυτείες πατάτας». Η κατασκευασμένη ανακοίνωση, εμφανίστηκε στο ιστολόγιο με την επωνυμία «social fail» και σε ελάχιστο χρόνο αναπαράχθηκε σε γνωστά για την παραπληροφόρηση και το χυδαίο αντικομμουνισμό τους site, όπως το «τρομακτικό» και άλλα.
Την πλαστότητα της ανακοίνωσης παραδέχεται ο ίδιος ο εμπνευστής της με μήνυμα που παρουσίασε στο «social fail», όπου γράφει επί λέξει: «Εχω ακριβώς μια ώρα για να παίξω με copy paste bloggs (σ.σ. ιστολόγια που αντιγράφουν και αναπαράγουν "ειδήσεις" και "πληροφορίες") πριν από λίγο έφτιαξα μια ανακοίνωση τύπου με το γνωστό generator του ΚΚΕ ...για να δούμε πόσοι θα τσιμπήσουν». Ο κατασκευαστής της αντιΚΚΕ ανακοίνωσης «πειραματίζεται» με το κατά πόσο γρήγορα και μαζικά μπορεί μια προβοκάτσια να διαδοθεί στο διαδίκτυο.
Η επιλογή του να χρησιμοποιήσει το ΚΚΕ, ούτε αθώα, ούτε τυχαία είναι. Προσδοκά ότι στα site θα αναπαράγεται η βρωμιά του, άρα και η προβοκατόρικη γκεμπελίστικη ανακοίνωση θα συνεχίσει να σέρνεται σαν αληθινή, χτυπώντας με ψέματα το ΚΚΕ. Τρανή απόδειξη ότι το συγκεκριμένο κατάπτυστο κατασκεύασμα, «έπαιξε» σαν είδηση στο δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.
Ο ρόλος τέτοιων site είναι ελεεινός και επικίνδυνος. Ο λαός να έχει τα μάτια του ανοιχτά. Καμιά εμπιστοσύνη στα Μέσα των αστών. Ενημέρωση αποκλειστικά από το «Ριζοσπάστη» και τον «902».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

  Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μα...