1η MAH 2012


                     
Γυναίκες εργαζόμενες στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο κατάστημα, στο μικρομάγαζο, στην τράπεζα, στο Νοσοκομείο, στη λαϊκή αγορά, στον αγρό.
Γυναίκες άνεργες.
Γυναίκες της μερικής απασχόλησης.
Νέες γυναίκες του θρανίου, στο Λύκειο, στο Πανεπιστήμιο, στο ΤΕΙ, στο φροντιστήριο.
Οι εκμεταλλευτές έχουν εξαπολύσει μια πρωτόγνωρη επίθεση σε κατακτήσεις και δικαιώματα όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα της νεολαίας και των γυναικών, για να ξεπεράσουν την καπιταλιστική οικονομική κρίση, προς όφελός τους. Σκόπιμα κρύβουν ότι από την κρίση δεν είναι δυνατόν να βγουν κερδισμένοι και ο λαός και οι κεφαλαιοκράτες.
Προωθούν μια άνευ προηγουμένου επίθεση τρομοκρατίας στη συνείδησή μας παράλληλα με το προχώρημα και τη διεύρυνση των προαποφασισμένων αντιλαϊκών μέτρων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και η κερδοφορία του, οι συνέπειες των οποίων θα είναι μόνιμες στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών μας.
Οι γυναίκες κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην ανεργία, στις ευέλικτες μορφές εργασίας και στη μαύρη εργασία.
Έτσι από τη μια αποτελούν φτηνή, εφεδρική και ευέλικτη εργατική δύναμη και από την άλλη επωμίζονται τη φροντίδα της οικογένειας, των παιδιών, των ηλικιωμένων και των αρρώστων αφού οι κοινωνικές υπηρεσίες συρρικνώνονται έως και εξαφανίζονται.
Για τις νέες γυναίκες, που στοιβάζονται στις ουρές του ΟΑΕΔ, οι εκμεταλλευτές που τους στερούν και τη δυνατότητα να αποκτήσουν οικογένεια, φρόντισαν για τις εναλλακτικές λύσεις της νόμιμης πορνείας και της νομιμοποίησης των ναρκωτικών.
Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να δώσει μια ηχηρή απάντηση στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει η Ε.Ε., η συγκυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
Η ηχηρή αυτή απάντηση πρέπει να βγει και από την κάλπη στις εκλογές της 6ης Μαΐου, σε όλους αυτούς που ζητούν την ψήφο μας για να συνεχίσουν μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ το φιλομονοπωλιακό έργο τους. ζητούν την ψήφο των γυναικών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας για να αποτελειώσουν ότι απέμεινε στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να συνεχίσουν τη φοροεπιδρομή και τα χαράτσια στα λαϊκά εισοδήματα, για να παγιώσουν την υγεία, την πρόνοια και την παιδεία ως ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα. 
Οι γυναίκες της εργατικής – λαϊκές οικογένειας που μακραίνουν τις ουρές στα συσσίτια των «φιλάνθρωπων», που βλέπουν τα παιδιά τους να λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, θα απαντήσουν με την ψήφο τους στην κάλπη. Θα πουν τέρμα στις αυταπάτες, τέρμα στα τρομοκρατικά διλήμματα, τέρμα στη μοιρολατρία. Με την ψήφο τους θα αποκρούσουν όλα όσα σχεδιάζονται για την επόμενη των εκλογών, θα ενισχύσουν την προοπτική της απαλλαγής από τα αρπακτικά του μόχθου τους, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μονοπωλιακούς ομίλους και από όλους αυτούς που αρπάζουν τη μπουκιά από το στόμα των παιδιών τους.
Η ΟΓΕ μπροστά στην 1η Μάη, μέρα μνήμης και αγωνιστικής κινητοποίησης για τις γυναίκες που μοχθούν καθημερινά σε ολόκληρο τον πλανήτη, καλεί τις γυναίκες, ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει. Να δουν κατάματα τις αιτίες και τους υπαίτιους που τις κρατούν κοινωνικά ανισότιμες, να πουν ΝΑΙ στο δυναμικό, συλλογικό αγώνα ανατροπής της εκμετάλλευσης, που είναι η μόνη τους ελπίδα.
Η ΟΓΕ στη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, καλεί σε μαζική συμμετοχή τις γυναίκες, ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες στην πρωτομαγιάτικη απεργία, στη συγκέντρωση στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας εκεί που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης για πάνω από έξι μήνες. Εκεί θα δοθεί το δυνατό μήνυμα αντίστασης σε όλους αυτούς που αυγατίζουν τα κέρδη τους και από την εκμετάλλευση και τη διπλή καταπίεση των γυναικών, σε όλους εκείνους που σπέρνουν πολέμους, ανεργία, φτώχεια, μετανάστευση, πορνεία και ναρκωτικά.
 Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2012, αλλά και οι εκλογές της 6ης Μαΐου να αποτελέσουν μήνυμα τελεσίδικης απόφασης των γυναικών της λαϊκής οικογένειας. Το μήνυμα ότι μόνο η ανατροπή των εκμεταλλευτών και η αλλαγή των συσχετισμών σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο μπορεί να επιβάλλει πολιτικές που να εξασφαλίζουν:

Ø   Μόνιμη και σταθερή δουλειά με όλα τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα.
Ø   Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.
Ø   Διεύρυνση των θετικών ρυθμίσεων για τις εργαζόμενες γυναίκες.
Ø   Έμπρακτη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας.

Τα πανό και οι σημαίες της ΟΓΕ θα βρίσκονται ανάμεσα στα πανό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, δίπλα στους απεργούς χαλυβουργούς στις 9:30 το πρωί στην Ελληνική Χαλυβουργία.Αθήνα, 1 Μάη 2012
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Γρεβενών

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Γρεβενών