Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Γρεβενών


   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, την Τετάρτη  31 Μάη ψηφίζουμε για το νέο ΔΣ του Συλλόγου μας,  για αντιπροσώπους στην 86η ΓΣ  της ΔΟΕ και για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Σας καλούμε να υπερψηφίσετε το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών  που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

Συνάδελφοι, δεν πρέπει με την ψήφο σας να δώσετε άλλοθι και συγχωροχάρτι στις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ που στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές στη ΔΟΕ. Είναι υπεύθυνες για την αδράνεια που επικρατεί στον σύλλογό μας, για την απουσία δράσεων και αγώνων. Πώς άλλωστε θα μπορούσαν να οργανώσουν αγώνες, όταν εκλεγμένοι στο ΔΣ ήταν απεργοσπάστες;
Συνάδελφοι, η αλλαγή ονόματος της παράταξης ΠΑΣΚΕ- ΔΗΣΥ δεν αλλάζει την ουσία, ότι παραμένει μία παράταξη, θερμός υποστηρικτής των κυβερνητικών πολιτικών. Παρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι  προκειμένου να κερδίσουν αντιπρόσωπο για το συνέδριο. Άραγε εκεί ξέρουμε τι θα ψηφίσουν;
Ούτε η ΔΑΚΕ μπορεί να αποτινάξει τις ευθύνες της για τη διαχρονική  στήριξή της στις εφαρμοζόμενες πολιτικές καθώς και για τη στήριξή της στη Δ/νση, παραλαμβάνοντας επάξια τη σκυτάλη από τους προηγούμενους.
Τα μέτρα του 4ου μνημονίου καθώς και το τριετές σχέδιο για την παιδεία επαναφέρουν την αξιολόγηση, την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και διαιωνίζουν το καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους μας.
Η ψήφος μας αυτές τις κρίσιμες στιγμές, με τα τύμπανα της αξιολόγησης να ηχούν δυνατά, αποκτά ίσως περισσότερη αξία από κάθε άλλη φορά. Μην τη σπαταλήσουμε στους χειροκροτητές και υποστηρικτές των μνημονιακών κομμάτων, στους θιασώτες της αξιολόγησης, σε αυτούς που μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα κάμνοντας δήθεν ότι διαφωνούν με αυτές τις πολιτικές, την ίδια ώρα που στηρίζουν με νύχια και με δόντια τα κόμματα που τις εφαρμόζουν.
Να δώσουμε  ώθηση και να ενισχύσουμε με την ψήφο μας τις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλισμού, αυτές που αταλάντευτα ήταν, είναι και θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή κάθε εκπαιδευτικού και κοινωνικού αγώνα. Εκείνες τις δυνάμεις που βάζουν πάνω από όλους και από όλα το ταξικό συμφέρον των εργαζομένων κι όχι τα κέρδη των μονοπωλίων και των αφεντικών.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Γρεβενών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

  Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μα...