ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του Παραρτήματος Γρεβενών του Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας

Έγκαιρα είχαμε ξεκαθαρίσει στο λαό των Γρεβενών ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι εκπρόσωποί τους στα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια, πατώντας στο αίτημα για πραγματική ανάπτυξη της περιφέρειας που στενάζει κάτω από το βάρος της ανεργίας και της αποδιάρθρωσης της οικονομίας καλλιεργούσαν αυταπάτες για στήριξη της τοπικής αγοράς και ανάπτυξη της περιοχής με τη λειτουργία των ΤΕΙ στα Γρεβενά. Με πρόχειρο και προσωρινό τρόπο προσπάθησαν να τα λειτουργήσουν  χωρίς να έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τη λειτουργία τους. Αν και πέρασαν 8 χρόνια ωστόσο το στεγαστικό δεν έχει λυθεί ακόμα αφού οι εγκαταστάσεις στη Μυρσίνα δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε έχει ληφθεί μέριμνα για τον αναγκαίο εξοπλισμό.
          Επίσης δεν έχουν λυθεί βασικά ζητήματα υποδομής για τους φοιτητές, όπως είναι η σίτιση, η διαμονή, οι μετακινήσεις, η βιβλιοθήκη, τα συγγράμματα, η πρόσληψη μόνιμου διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού. Και το σημαντικό-τερο, ποτέ δεν νοιάστηκαν για τα ίδια τα παιδιά, για τα εφόδια που αποκτούν και κυρίως για τις προοπτικές που έχουν μετά την απόκτηση των πτυχίων τους που είναι τίτλοι χωρίς αξία για την αγορά εργασίας.  
Η αναστολή της λειτουργίας του Παραρτήματος Γρεβενών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας είναι αποτέλεσμα των αντιδραστικών αλλαγών στην εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και σε συνέχεια των νόμων που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. που καθιέρωσαν τα τετραετή επιχειρησιακά προγράμματα, τις πιστωτικές μονάδες, την αξιολόγηση με ανταποδοτικότητα, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων. Στόχος τους και με το νέο νόμο πλαίσιο είναι η κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας η παραπέρα οικονομική επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας και η παράδοση της διοίκησης και λειτουργίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στους επιχειρηματίες.
          Καλούμε το Γρεβενιώτικο λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του και να κάνει την υπόθεση της Παιδείας όλων των βαθμίδων αντικείμενο ενός μεγάλου μαζικού κινήματος που να διεκδικεί την απαλλαγή της λαϊκής οικογένειας από τα δυσβάστα-κτα οικονομικά βάρη της εκπαίδευσης. να λέει ξεκάθαρα όχι στη μόρφωση εμπόρευ-μα και να απαιτεί την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών δαπανών από το δημόσιο.  
          Καλούμε το λαό του Νομού Γρεβενών να γυρίσει την πλάτη του σε όσους με υποκρισία τον κοροϊδεύουν και προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες τους και να ενισχύσει τις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις και τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις εκλογές του Νοέμβρη που αταλάντευτα μάχονται για δημόσια και δωρεάν παιδεία χωρίς αποκλεισμούς για όλο το λαό.

                                                                      Ν.Ε.  Γρεβενών  του Κ.Κ.Ε.
                                                                             Γρεβενά  04-10-2010     

Το ψηφοδέλτιο των Γρεβενών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας

Το ψηφοδέλτιο μάχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 4-10-2010 σε εκδήλωση που έγινε στην Κοζάνη, παρουσία των υποψηφίων που στηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. «Ζητάμε αγωνιστική ψήφο υπεράσπισης των συμφερόντων της λαϊκής οικογένειας, της πολιτικής που έχει ανάγκη ο λαός και η χώρα, αλλά και ψήφο καταδίκης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου που οδηγούν σε εξαθλίωση το λαό μας. Ζητάμε ψήφο συμπόρευσης με το ΚΚΕ, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ και των άλλων βασικών μετώπων πάλης, ανεξάρτητα με το βαθμό διαφωνίας με το πρόγραμμα του ΚΚΕ και την αντίληψή του για το Σοσιαλισμό. Μας ξέρετε, μας γνωρίζετε, μπορείτε να μας εμπιστευτείτε», σημείωσε στην ομιλία του ο Αντώνης Τσάκωνας, υποψήφιος Περιφερειάρχης. Και πρόσθεσε πως «οι δυνάμεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δίνουμε ενιαία αυτή τη μάχη σε όλη τη χώρα, τόσο στα δημοτικά όσο και στα περιφερειακά ψηφοδέλτια. Θα μπούμε μπροστά να βοηθήσουμε τους λαϊκούς αγώνες για να είναι το κίνημα πιο αποτελεσματικό στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να αποσπούμε νέες κατακτήσεις. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να στεριώνει η συμμαχία των εργαζομένων σε κοινούς αγώνες με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, βιοτέχνες και εμπόρους, τους σπουδαστές και τους φοιτητές, τις γυναίκες, στη βάση της ανάγκης να ανοίξει η προοπτική για μια άλλη ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, για τη ριζική λύση των προβλημάτων. Μπορούμε να τους σταματήσουμε, να ανοίξουμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, με ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».
Στην εκδήλωση χαιρέτισαν και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Γρεβενών,  Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης: ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Υπάλληλος ΟΤΑ, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Γρεβενών, Νομαρχιακός Σύμβουλος
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Ανεργος (Υδραυλικός).
ΜΙΓΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Οικοδόμος.
ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, Φοιτητής.
ΜΠΟΥΓΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Συνταξιούχος Γεωπόνος.
ΣΑΪΤΗ - ΖΩΤΟΥ ΣΟΦΙΑ, Ηλεκτρ/γος Μηχανικός ΤΕ, Μέλος Δ/σης Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Γρεβενών
ΣΑΡΟΥΣΑΒΒΙΔΟΥ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ (Γεύση), Κοινωνική Λειτουργός, Υπάλληλος ΝΑ Γρεβενών.
ΣΒΟΛΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Αντιστασιακός, Πρόεδρος Παραρτήματος Γρεβενών της ΠΕΑΕΑ.
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Ιδιωτική Υπάλληλος.
ΤΑΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΣ, Υδραυλικός.
ΤΖΙΑΜΠΙΡΗ – ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ (Μαίρη), Οικονομικός Υπάλληλος Ν.Α. Γρεβενών, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων της ΝΑ Γρεβενών.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, Αγρότης.

                                                                                    Γρεβενά  05-10-2010

50 χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στα Γρεβενά στις 12/7/2024

 Πραγματοποιήθηκε με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 στο πάρκο μανιταριών στα Γρεβενά η πολιτική εκδήλωση για τα 50 ...