Παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Γρεβενών 13/3/2019


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  του ΚΚΕ με θέμα «Η εκλογική αναμέτρηση για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση και η ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ»   όπου παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι για Περιφέρεια και Δήμο, την εκδήλωση άνοιξε ο Χαστάς Θανάσης Υποψήφιος περιφερειάρχης, χαιρετισμό απηύθυνε η Υποψήφια Δήμαρχος Ντάγκα Παναγιώτα.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΧΑΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2014
ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ,  ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Ν.Τ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2002 Εως ΤΟ 2010
ΚΟΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ,  ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΟ ΔΕΣΚΑΤΗ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΛΙΑΜΠΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ,  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Α/ΘΜΙΑΣ,  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΝΤΑΓΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τ.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

1 ΑΝΘΙΜΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
2 ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
3 ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
4 ΚΛΕΙΣΙΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ALFA WOOD, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
5 ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,  ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
6 ΚΥΡΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,  ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ,  ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
 7 ΜΗΝΑΣΙΔΗΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ,  ΑΓΡΟΤΗΣ
8 ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 9 ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΟΥ ΧΡΥΣΗ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
 10 ΝΙΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ,  ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
11 ΠΑΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ, ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ,ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΚΩΜΟΥ
 12 ΡΟΤΣΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΜΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ
13 ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,  ΑΓΡΟΤΗΣ
14  ΣΙΩΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΕΗ
15 ΤΖΙΑΜΠΙΡΗ ΜΑΙΡΗ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
 16 ΤΣΙΓΚΑΣ ΝΙΚΟΣ,  ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΛΤA
17 ΤΣΙΡΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ    ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ Δ.Χ.

Ομιλία Ντάγκα Παναγιώτας Γρεβενά 13/3/1019

Φίλες και φίλοι,  Είμαστε τρεις μήνες πριν τις τετραπλές (πιθανόν και πενταπλές…) εκλογές του Μάη και καθημερινά το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μετεγγραφών , πρώην συνεργάτες να αλλάζουν στρατόπεδο, παλιοί εχθροί να τα ξαναβρίσκουν βλέπουμε ένας – ένας να βγαίνουν διάφοροι σωτήρες, …. που ετοιμάζονται να μας σώσουν για άλλη μια φορά.
Τι ‘’πραμάτεια’’ διαφημίζουν; Ποια ‘’προσόντα’’ τους προβάλουν; Θα περίμενε κανείς να πιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, τα κενά στα σχολεία, τα προβλήματα των όποιων υποδομών της περιοχής μας, την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις δομές υγείας, την υπολειτουργία του νοσοκομείου,……. και τα άλλα μεγαλύτερα ή μικρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Γρεβενιώτες οποίους απευθύνονται και ζητάνε την ψήφο τους… Δε θα το δείτε αυτό….
Διαφημίζουν την όποια εμπειρία τους στα κοινά, την όρεξη τάχα για δουλειά, ότι είναι επιστήμονες, καλλιτέχνες κλπ, και μπορούν να διαχειριστούν καλά την εξουσία που θα πάρουν, ότι αφουγκράζονται τις ανησυχίες των πολιτών και μας κάνουν τη χάρη να κατέβουν υποψήφιοι για να αγωνιστούν για μας και φυσικά ότι είναι ακομμάτιστοι, ανεξάρτητοι …. και άλλα τέτοια κοσμητικά επίθετα, παρ’ όλο που είναι γνωστά στελέχη των κομμάτων τους, συνωστίζονταν το Σάββατο στην κοπή πίτας της ΝΔ για να βγουν φωτογραφία με τον Κεφαλογιάννη
Αλήθεια αφού ‘’αφουγκράζονται’’ τις ανησυχίες του κόσμου, όπως λένε, δεν άκουσαν τίποτα για τα προβλήματα που έχει ο λαϊκός κόσμος, αυτά που περιέγραψα νωρίτερα; Δεν τα ξέρουν; ή έχουν άλλους λόγους που δε λένε τίποτα για αυτά; Σίγουρα τα ξέρουν αλλά αν μιλήσουν για τα προβλήματα, θα πρέπει να πουν και ποιος φταίει γι αυτά, ποιος τα δημιουργεί, ποιος κερδίζει από αυτά και φυσικά να προτείνουν και λύσεις…. τι να πούνε όμως; ότι φταίει η πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις των κομμάτων τους; Μα αυτή την πολιτική θέλουν να κουκουλώσουν με την τακτική τους όσο είναι υποψήφιοι και να την εφαρμόσουν κατά γράμμα όταν και όπου εκλεγούν… Να ξεγελάσουν θέλουν το λαϊκό κόσμο, να πάρουν την ψήφο του και να βοηθήσουν και αυτοί να περάσει η πολιτική τους…. αυτό δεν κάνουν και οι τωρινοί δήμαρχοί τους;
Κατηγορούσαν παλιότερα τον Καλλικράτη και τώρα τον Κλεισθένη αλλά εφαρμόζουν κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική στο όνομα ότι αυτό είναι το πλαίσιο δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.
Είμαστε οι μόνοι που καταψηφίσαμε τη λειτουργία των αναπτυξιακών εταιρειών ΑΝΔΥΓ, ΑΝΓΡΕ και μας κατηγορούσαν ότι δε θέλουμε αυτά τα αναπτυξιακά εργαλεία.  Σήμερα η ΑΝΔΥΓ είναι υπό εκκαθάριση με χρέη κοντά στο 1εκ και η ΑΝΓΡΕ με τεράστιο χρέος το οποίο θα φορτωθεί στην πλάτη των δημοτών.
Παραχωρήθηκε η διαχείριση των απορριμμάτων στο ΣΔΙΤ της ΔΙΑΔΥΜΑ με τον Ελάκτορα, ψηφίστηκε από όλους που ζητούν σήμερα την ψήφο των Γρεβενιωτών όταν και οι ίδιοι ομολογούν ότι θα εκτινάξει την τιμή του τόνου. Σε ένα χρόνο από τα 35€ πήγε στα 45 και θα φτάσει στα 60€, αύξηση που θα μετακυληθεί στα τέλη καθαριότητας αφού είναι ανταποδοτική λειτουργία.
Άνοιξαν το δρόμο για τη δημιουργία των υδροηλεκτρικών στο Βενέτικο και στους παραποτάμους ψηφίζοντας το υδροηλεκτρικό κάτω από το Σπήλαιο και τώρα ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός με τα νέα που σχεδιάζονται σε Σπήλαιο και Μοναχίτι- Μικρολίβαδο, συντελώντας στην καταστροφή ενός σπάνιου σε ομορφιά οικοσυστήματος. Στο όνομα της ανάπτυξης.
Διαφωνούν με τα διόδια που θα μπουν στο δήμο αλλά συμφωνούν με την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας, αρκεί διόδια να μπαίνουν στους άλλους νομούς λες και δεν είμαστε οι ίδιοι χρήστες.
Κατάργησαν το 80% στο βιολογικό παρέμειναν όμως όλα τα υπόλοιπα τέλη και η τιμή του κυβικού με αποτέλεσμα η μείωση στο λογαριασμό να είναι μηδαμινή. Η ΔΕΥΑΓ είναι επιχείρηση που λειτουργεί μόνο ανταποδοτικά.
 Διαγκωνίζονται ποιος είναι αυτός που διαχειρίζεται καλύτερα τις περικοπές και τη μειωμένη χρηματοδότηση, περηφανεύονται ότι έχουν νοικοκυρέψει τα οικονομικά του δήμου σε βάρος όμως των δημοτών , όταν τα χρήματα δε φτάνουν για τις κοινωνικές δομές , για τη χρηματοδότηση του πολιτισμού, του αθλητισμού, για παιδικές χαρές.
Ατέλειωτα είναι τα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι δημοτική αρχή και αντιπολίτευση, όλοι αυτοί που σήμερα κατεβαίνουν σε διαφορετικά ψηφοδέλτια, υπηρετούν κατά γράμμα αυτή την πολιτική.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, υπήρξαμε αυτό που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στο Δήμο. Αποκαλύψαμε με στοιχεία ότι στους προϋπολογισμοί του Δήμου, στο μεγαλύτερο μέρος είναι φόροι και τέλη και ελάχιστα χρήματα δίνονται για τους παιδικούς σταθμούς, τις αθλητικές υποδομές, τη στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων, τη λειτουργιά των σχολείων, την πολιτική προστασία, την προστασία του δασικού πλούτου του τόπου μας. Ελάχιστη σε σχέση με τις ανάγκες υπήρξε η χρηματοδότηση για τη συντήρηση του οδικού και αγροτικού δικτύου, την αντισεισμική θωράκιση, τις υποδομές για την κτηνοτροφία.
Σταθήκαμε δίπλα στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, μαζί με το σωματείο, που διεκδικούσαν τη μονιμοποίηση τους και η δημοτική αρχή τους έστειλε τον εισαγγελέα.
Καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση των σωματείων για μέτρα ανακούφισης των ανέργων χωρίς να παρθεί κανένα τέτοιο μέτρο, αφού θεωρούν ότι αφορούν την κυβέρνηση και όχι τη δημοτική αρχή.
Καταθέσαμε πρόταση για κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για εργαζόμενους με εισόδημα μέχρι 25.000€, πρόταση που δεν έγινε ποτέ δεκτή.
Είμαστε οι μόνοι που σταθήκαμε απέναντι στις ρατσιστικές και φοβικές φωνές που ακούστηκαν για τους πρόσφυγες το 2016, και δεν ψηφίσαμε το ρατσιστικό ψήφισμα.
Είμαστε οι μόνοι που έχουμε σταθερό μέτωπο απέναντι στη ΧΑ και δε χαϊδεύουμε τα αυτιά των ακροδεξιών.
Βρισκόμαστε απέναντι στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στα 20 μεροκάματα, στα δίμηνα διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Έχει γίνει καθεστώς να καλύπτονται οι ανάγκες του δήμου με την κοινωφελή εργασία.
Είμαστε οι μόνοι που αναδείξαμε την ανάγκη για σύγχρονες σπουδές με εξασφάλιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων των φοιτητών καταθέτοντας ολοκληρωμένη πρόταση και το τι πραγματικά επιδιώκεται από τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας όταν όλη η κουβέντα γίνεται μόνο για τον αριθμό των τμημάτων.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" ξεκάθαρα, τίμια και ειλικρινά στέκεται στον αντίποδα της εκμεταλλευτικής πολιτικής. Δεν μπορεί να μπει κάτω από κανένα πλαίσιο δήθεν "υπερκομματικών" ή "ανεξάρτητων" που δεν το ‘χουν σε τίποτα να πιάνουν και να αφήνουν τις κομματικές τους ταυτότητες για να εγκλωβίζουν τη λαϊκή συνείδηση στη λογική της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της δήθεν ωφέλειας που θα ‘χει ο λαός απ’ αυτήν.
Το μόνο πλαίσιο το οποίο δεχόμαστε και μ’ αυτό επιδιώκουμε την πιο ευρεία συνεργασία που μπορεί να υπάρξει: Μια κοινωνική συμμαχία εργατών, μικρών αγροτών και επαγγελματιών που θα βάλει φρένο στην "ανάπτυξή τους" προβάλλοντας σήμερα το πιο σύγχρονο και το πιο δίκαιο αίτημα που υπάρχει: Την κάλυψη όλων των αναγκών μας.
Δεν ανησυχούμε καθόλου για το κατά πόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, θα μπορεί ή όχι να παίρνει αποφάσεις. Είμαστε σίγουροι πως η πλειοψηφία θα βρει πλαίσιο συμφωνίας στα "βασικά", με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Εκεί που ανησυχούμε είναι το κατά πόσο θα παίρνονται αποφάσεις για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, για μέτρα ανακούφισης των φτωχών στρωμάτων και των ανέργων, για μέτρα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά, αντισεισμικά, για μονιμοποίηση των εργαζομένων ώστε να πάψει η πολιτική ομηρία και οι πελατειακές σχέσεις. Αν θα αντιταχθεί στην ανταποδοτική λειτουργία και την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών (κοινωνική πολιτική, σκουπίδια, πολιτισμός, αθλητισμός) και στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας. Γιατί εκεί κρίνεται ο καθένας. Στην πράξη. Και στο ποια συμφέροντα υπηρετεί. Διαφωνούν με την ένταξη των ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά συμφωνούν όλοι μαζί να δοθεί το παλιό νοσοκομείο για αξιοποίηση σε ιδιώτες
Κριτήριο για μας είναι όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες από τα σκουπίδια και τις χωματερές, τις λακκούβες, τους μισθούς και τις συντάξεις, την κοινωνική ασφάλιση και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τους ελεύθερους χώρους μέχρι τη συνδιαχείριση του Αιγαίου από το ΝΑΤΟ, τη μετατροπή της χώρας μας σε γιγάντια αμερικανοΝΑΤΟική βάση.
Παίρνουμε θέση για όλα.
Εμείς δεν τεμαχίζουμε τον άνθρωπο σε δυστυχή άνεργο, ελαστικά απασχολούμενο, απλήρωτο ή κακοπληρωμένο εργαζόμενο το πρωί, και σε ευτυχή κάτοικο της γειτονιάς του το απόγευμα. Δίπλα του στενάζει ο μικρομαγαζάτορας που κλείνει, ο οικοδόμος που δεν έχει μεροκάματο, ο αγρότης που έχει εκτοπιστεί από τη γη του, η γυναίκα που δεν τα βγάζει πέρα, ο νέος που μπροστά στο μαύρο μέλλον που του ετοιμάζουν μεταναστεύει.
Ο ίδιος άνθρωπος θα ψηφίσει σε όλες τις κάλπες, με την ίδια άδεια τσέπη, με την ίδια σκέψη βομβαρδισμένη από προβλήματα και αδιέξοδα. Άρα η επιλογή δεν πρέπει να είναι "μια από τα ίδια".
Οι πράξεις και η στάση μας είναι εγγύηση ότι εμάς δεν μας βάζουν στο χέρι! Δεν μπαίνουμε σε κανένα "αλισβερίσι".
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί όλους τους εργαζόμενους σε παλλαϊκή πανστρατιά που θα ενοποιεί το λαϊκό αγώνα για το μεροκάματο, το δικαίωμα στη δουλειά, τη μόρφωση, την υγεία, ενάντια στις απολύσεις, την ακρίβεια, τη φοροληστεία. Είναι κάλεσμα συνέπειας, αγωνιστικότητας, αισιοδοξίας και πρέπει να φτάσει παντού.
Οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" έχουν διαλέξει μετερίζι. Είναι ανάμεσά μας. Είναι άνθρωποι του μόχθου, δοκιμασμένοι αγωνιστές που αναδείχθηκαν μέσα από τα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά τους. Που ανταμώσαμε στο δρόμο του αγώνα, που βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων απέναντι σε κάθε είδους βαρβαρότητα, την ώρα που οι "άλλοι" απουσίαζαν ή και συμφωνούσαν με την ίδια τη βαρβαρότητα.
Οι αγώνες μπορούν και πρέπει να βρουν πολιτική έκφραση, για την αλλαγή των συσχετισμών στην Τοπική Διοίκηση προς όφελος του λαού.
Η μόνη επιλογή που δεν μεταμορφώνεται και δεν μεταλλάσσεται, που δεν λέει άλλα τώρα για να κάνει άλλα μετά, που δίνει δύναμη στο λαό και την προοπτική της πραγματικής ανατροπής, είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης.50 χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στα Γρεβενά στις 12/7/2024

 Πραγματοποιήθηκε με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 στο πάρκο μανιταριών στα Γρεβενά η πολιτική εκδήλωση για τα 50 ...