Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για ίδρυση Κέντρου Συμβουλευτικής από το Δήμο Γρεβενών

 Την Τετάρτη 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών. Η Λαϊκή Συσπείρωση στα προημερησίας έβαλε το θέμα δημιουργίας Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών.

Η τοποθέτηση ήταν η εξής:

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα κακοποίησης γυναικών , προκύπτει  περισσότερο από ποτέ η αναγκαιότητα δημιουργίας δομής από την πλευρά του δήμου στην οποία να απευθύνονται τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. 

Με δεδομένο ότι η βία εναντίον των γυναικών είναι ένα σύνθετο κοινωνικό φαινόμενο, που οι ρίζες του βρίσκονται στο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε , στα πρότυπα που αναπαράγει, στη φτώχεια, τη διπλή εκμετάλλευση που βιώνουν οι γυναίκες, στους πολλαπλούς ρόλους  που είναι αναγκασμένες να επιτελούν, δεν έχουμε αυταπάτες ότι αν δεν εξαλειφθούν οι αιτίες που αναπαράγουν το φαινόμενο  ότι θα επαλειφθεί.

Παρ’ όλα αυτά θεωρούμε απαραίτητη τη δημιουργία Κέντρου Συμβουλευτικής από το Δήμο Γρεβενών άμεσα , ώστε να υπάρχει δομή στην οποία θα απευθύνονται γυναίκες που ζουν στο Δήμο και βιώνουν κακοποιητικές συμπεριφορές, εντός και εκτός οικογένειας.

Η δημοτική δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει το αίτημα , αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα, δείχνοντας την ανάλογη ευαισθησία.

Καλούμε τους φορείς και τα σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση την ίδρυση ενός τέτοιου κέντρου.


Γρεβενά 21 Ιούνη 

Η δημοτική σύμβουλος 

Ντάγκα Παναγιώτα

50 χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στα Γρεβενά στις 12/7/2024

 Πραγματοποιήθηκε με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 στο πάρκο μανιταριών στα Γρεβενά η πολιτική εκδήλωση για τα 50 ...