ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ !!!




Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!
OΛΟΙ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 31/1/2001.

Με δύο «επείγουσες» αποφάσεις (6905/Δ2/19-1-2001 και 6905α/Δ2/25-1-2011) το ΥΠΔΒΘ προχωρά σε μαζικές μετακινήσεις καθηγητών (σχεδόν όλων των ειδικοτήτων) που «πλεονάζουν» στους νομούς που υπηρετούν, σε άλλους νομούς και ... περιφέρειες ... χωρίς τη θέλησή τους και στη μέση της χρονιάς.
Ενδεικτικό είναι ότι οι συνάδελφοι καλούνται να τοποθετηθούν (:μετακινηθούν ) σε νομούς όπως της Φλώρινας, της Ξάνθης, των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, του Έβρου, κλπ.
Η τακτική αυτή:
- Αποτελεί ομολογία ότι ακόμα και το Φλεβάρη υπάρχουν εκατοντάδες κενά σε σχολεία (πάνω από 1000 είναι μόνο στην Α΄Βάθμια, όπως παραδέχτηκε η ίδια η υφυπουργός Χριστοφιλοπούλου).
- Δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε τμήματα, σχολεία και μαθητές, με την αλλαγή των εκπαιδευτικών στη μέση της χρονιάς.
- Διαλύει οικογένειες και ανατρέπει οικογενειακούς προγραμματισμούς.
- Εδραιώνει τη λογική του εργαζόμενου – όμηρου, του εργαζόμενου χωρίς καμιά σταθερότητα στη δουλειά και τη ζωή του.
- Αποτελεί προάγγελο του τι πρόκεται να συμβεί στα σχολεία, στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Ιδιαίτερα σοβαρό κρίνεται το γεγονός αυτό, κρίνοντας το σε συνδυασμό με τη γενικότερη διοικητική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης, σε συνάρτηση με τις συμπτύξεις τμημάτων και τις σχεδιαζόμενες καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων ( επαρχία, συστεγαζόμενα, κλπ ):
·        Τινάζει στον αέρα κάθε έννοια «οργανικότητας»
·        Ανοίγει το δρόμο για την ουσιαστική κατάργηση της μονιμότητας («Οι δημόσιοι υπάλληλοι ... που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εφόσον αυτές οι θέσεις υπάρχουν». Άρθρο 39, παράγραφος 1 του νόμου 3528/2007).
·        Αν περάσουν αυτά τα σχέσια, κανένας δεν είναι «ασφαλής».
·        Τα σχέδια διάλυσης του εργασιακού καθεστώτος των εκπαιδευτικών, που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες, να μην περάσουν.  
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Με πρόταση του ΠΑΜΕ, η ΟΛΜΕ αποφάσισε να κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας κάθε φορά που επιχειρείται η εφαρμογή αυτών των εγκυκλίων υποχρεωτικών μετακινήσεων συναδέλφων ή συγχωνεύσεων καταργήσεων σχολείων.
Το ΠΑΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ να συμπληρώσουν τη στάση αυτή με δική τους 3ωρη στάση εργασίας, ώστε να γίνεται 24ωρη απεργία.
ü      Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία τους να σταθούν αποφασιστικά απέναντι σ’ αυτή την επίθεση.
ü      Καμιά μετακίνηση–καμιά κατάργηση ή συγχώνευση σχολείου–καμιά κατάργηση οργανικής θέσης.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ…ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Μετά την άγρια επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, τη φορολεηλασία, την κατεδάφιση του Ασφαλιστικού συστήματος, το πολυνομοσχέδιο για το «νέο σχολείο» της αμάθειας και των χορηγών, ήρθαν στη δημοσιότητα τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για καταργήσεις ή συγχωνεύσεις σχολείων.
Πιο συγκεκριμένα, η ηγεσία του ΥΠΔΒΜ προχωράει σε «πογκρόμ» κατάργησης σχολείων, με πρόσχημα «την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την αξιοποίηση των υποδομών και την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων».
Για ποια παιδαγωγική μιλάει το Υπουργείο Παιδείας; Την παιδαγωγική του σχολείου της αγοράς, της ταξικής διαφοροποίησης, της επέλασης των χορηγών, της κατάρτισης και των δεξιοτήτων, της σχολικής διαρροής. Την παιδαγωγική αυτή, την απορρίπτουμε!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ. Πρόκειται για συνέχιση της βάρβαρης, αντεργατικής πολιτικής που, στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα ό,τι έχει να κάνει με τις λαϊκές ανάγκες. Ειδικά, το επιχείρημα της κυβέρνησης, πως καταργεί διθέσια και τριθέσια σχολεία, δήθεν για παιδαγωγικούς λόγους, αποτελεί πρόκληση. Πρόκειται για πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας! Ας αναρωτηθούν οι εργαζόμενοι: γίνεται αυτοί που ρημάζουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, να νοιάζονται για τη μόρφωση των παιδιών της; Επιδιώκουν να στοιβάξουν τα παιδιά, σε πολυδύναμα σχολεία, που θα παράγουν μαζικά ευέλικτους, καταρτίσιμους εργαζόμενους, σχολεία που θα μπορούν να προσελκύουν χορηγούς.
Αυτό θέλουν με τις καταργήσεις των σχολείων.
Η απόφαση αυτή, από κοινού με την κατεύθυνση για 25αρια-30αρια τμήματα, το δραματικό περιορισμό των διορισμών, τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας θα έχει δραματικές συνέπειες, στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών του Λαού μας. Χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία, ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που θα πετούνε με το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι το αναλυτικό πρόγραμμα (δηλώσεις Διαμαντοπούλου, σχέδιο για τη διοικητική δομή της εκπαίδευσης). Επίθεση δηλαδή, τόσο στη τσέπη των εργαζόμενων-γονιών, όσο και στα μυαλά των μαθητών.
Ταυτόχρονα, ανοίγει περαιτέρω ο δρόμος για απολύσεις εκπαιδευτικών με πρόσχημα πάντα, πως όταν δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας, μονιμότητα δεν υφίσταται (υποχρεωτικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών από περιοχή σε περιοχή, π.χ.Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, κ.α.). Η νέα πρόταση της κυβέρνησης για την «Αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής του εκπαιδευτικού συστήματος» θα ολοκληρώσει το έγκλημα!
Σκόπιμα, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΟΛΜΕ-ΔΟΕ αποκρύπτουν την πραγματική ουσία των καταργήσεων και στέκονται αποκλειστικά στην οικονομική πλευρά του ζητήματος, που ασφαλώς υπάρχει. Δίνουν, έτσι συγχωροχάρτι, με άλλα λόγια στήριξη, στην στρατηγική του κεφαλαίου και στην κυβέρνηση, γιατί ακριβώς συμφωνούν με το σχολείο της αγοράς. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για τη συσκότιση της ταξικής πραγματικότητας στην εκπαίδευση ήταν και είναι οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Για παράδειγμα στην προηγούμενη αλλά και στη νέα εισήγηση της ΟΛΜΕ για τις Γενικές Συνελεύσεις κάνουν γαργάρα με ό,τι έχει σχέση με το σχολείο της αγοράς, την επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση, τις κατευθύνσεις της ΕΕ για το περιεχόμενο της γνώσης και της μόρφωσης, το σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών,κ.α.

Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός. Από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, ταξικά συνδικάτα, να κάνουν δική τους υπόθεση και αυτή τη μάχη.
Απορρίπτουμε
Τη νέα διοικητική δομή -το νέο ολοήμερο σχολείο-τη διαφοροποίηση του προγράμματος στο επίπεδο της Περιφέρειας και του σχολείου-τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων
Διεκδικούμε
Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.

Παλεύουμε για
Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους
Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή-Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις- Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση

Πάλη για την παιδεία και τον εκπαιδευτικό των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!
                                                                                                                        Αθήνα 27/1/2011

Κινητοποίηση Π.Α.ΜΕ. Γρεβενών, Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών 28-01-2011


           Σε  συμβολική 2ωρη κατάληψη του Ταμείου των Εξωτερικών Ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών προχώρησαν την Παρα-σκευή 28-01-2011 (από 9 π.μ. μέχρι 11 π.μ.), μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.) Γρεβενών με αφορμή τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας.
            Μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό κάλεσαν το διοικητικό, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου να αντιδράσει στην αύξηση, από 3 σε 5 ευρώ, του χαρατσιού που πληρώνουν στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων οι ασθενείς που προσέρχονται να κάνουν εξετάσεις. Επίσης κάλεσαν τους ασθενείς και τους συνοδούς τους να μην πληρώνουν στο εξής το παράβολο εξετάσεων γιατί οι ασφαλισμένοι πληρώνουν διπλά και τριπλά για την ασφάλισή τους και επομένως οι παροχές υγείας πρέπει να παρέχονται από το κράτος προς τους πολίτες δωρεάν και χωρίς κανέναν περιορισμό προς όλους.
          Αναφορά επίσης έγινε για το γεγονός ότι. Υπουργείο Υγείας ζήτησε να αυξηθεί η χρήση και συνταγογράφηση αντίγραφων (γενόσημων) φαρμάκων στα νοσοκομεία από 30% σε 50%, υποτάσσοντας τη θεραπεία των ασθενών και την άσκηση της ιατρικής στο κόστος, δίνοντας εντολή για τη συνταγογράφηση των φτηνότερων φαρμάκων, αψηφώντας δυνατές φωνές που ακούγονται απ' τους επιστήμονες οι οποίοι εγείρουν έντονους προβληματισμούς για την αποτελεσματικότητα και ποιότητα των αντίγραφων φαρμάκων.
          Τέλος η συζήτηση επεκτάθηκε και στο σχεδιασμό για τη μεταφορά του νοσοκομείου Γρεβενών στη Β΄ ζώνη εφημεριών από την Γ΄ που ήταν μέχρι σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι περιορίζονται οι εφημερίες των γιατρών που πληρώνονται από το Υπουργείο Υγείας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα στις κλινικές που υπηρετούν τρεις γιατροί οι κλινικές για 9-10 ημέρες το μήνα θα μένουν ακάλυπτες ή θα πρέπει το νοσοκομείο με δικά του έξοδα να καλύψει τη δαπάνη των εφημεριών.  Αυτή η αλλαγή αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου με ειδικευμένους γιατρούς, που υπάρχει και οδηγεί σε κλείσιμο κλινικών για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
          Τα μέτρα αυτά, σε συνδυασμό με την προωθούμενη συγχώνευση νοσοκομείων που θα «τρέξει» τους επόμενους μήνες, η απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών που οδηγεί το λιανικό εμπόριο φαρμάκων στο μεγάλο κεφάλαιο, το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Υγείας που ενισχύει συνολικά την επιχειρηματική δράση στην Υγεία - Πρόνοια και τη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων ως επιχειρήσεων, αλλά και τους στόχους του επικαιροποιημένου μνημόνιου για περικοπές κατά 2,1 δισ. ευρώ των δαπανών για την Υγεία, δημιουργούν ένα εφιαλτικό τοπίο για τους ασθενείς απ' τα λαϊκά στρώματα.
          Η κινητοποίηση έτυχε καθολικής αποδοχής και ενθαρρύνθηκε από το σύνολο των ασθενών και των συνοδών τους που προσέρχονταν για εξετάσεις, χωρίς να πληρώσουν παράβολο, επίσης από το διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών.        
          Τα μέλη του Π.Α.ΜΕ. Γρεβενών τερματίζοντας τη συμβολική κατάληψη κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να πούνε όχι στα σχέδια της κυβέρνησης για κατάργηση τμημάτων, τη συγχώνευση και κατάργηση νοσοκομείων και κέντρων υγείας και να απαιτήσουν από την κεντρική διοίκηση :
·        Διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν και ενιαίου καθολικού συστήματος Υγείας και Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος.
·        Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του συστήματος υγείας, εξοπλισμό με σύγχρονα μηχανήματα, στελέχωση του νοσοκομείου και του κέντρου υγείας, των πολυιατρείων του Ι.Κ.Α. και άλλων ασφαλιστικών ταμείων, μέχρι την ένταξή τους στο δημόσιο σύστημα υγείας.
·        Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με κέντρα υγείας σε περιοχές του πρώην Νομού Γρεβενών με ιδιαίτερα προβλήματα (μεγάλες αποστάσεις, ορεινός όγκος - χιονοδρομικό κέντρο, Εγνατία οδό κτλ),  και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας της Δεσκάτης σε προσωπικό και υποδομές. Κέντρα Υγείας που θα ασχολούνται με την πρόληψη, την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, στους χώρους σπουδών και άθλησης της νεολαίας, της προστασίας της μητρότητας και των παιδιών.
·        Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια. Κατάργηση της χρήσης και συνταγογράφησης αντίγραφων (γενόσημων) φαρμάκων στα νοσοκομεία.
·        Κατάργηση του παράβολου εξετάσεων στα νοσοκομεία, που από 3 αυξήθηκε σε 5 ευρώ και το επόμενο διάστημα θα γίνει υποχρεωτικό σχεδόν για όλους τους ασφαλισμένους.
·        Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγειονομικής και ιατρικής περίθαλψης ώστε να γίνει η Υγεία κοινωνικό εργατικό δικαίωμα και αγαθό που θα παρέχεται δωρεάν για όλους και στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
·        Άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών για πλήρη κάλυψη των αναγκών, με ταυτόχρονη κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών στο ΙΚΑ και τα δημόσια νοσοκομεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.    


Γρεβενά  28-01-2011

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζω...