Ανακοίνωση ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ για τα αυξημένα κρούσματα

 


Τις τελευταίες μέρες ανησυχία προκαλεί η μεγάλη  αύξηση κρουσμάτων στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών. Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής με δεδομένες τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Γρεβενών, την υποστελέχωση των δύο κέντρων Υγείας του νομού και με τα περιφερειακά ιατρεία κλειστά, να λειτουργούν μόνο κάποιες μέρες για συνταγογράφηση, καθώς και την ελλιπή  εξατομικευμένη ενημέρωση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού

Το ΚΚΕ από της αρχή της πανδημίας έχει τονίσει για την ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, για επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειά και σούπερ μάρκετ, για αραίωση των μαθητών στα τμήματα, για επιδημιολογική επιτήρηση και συχνά επαναλαμβανόμενα τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για ολοκληρωμένο πρόγραμμα καθολικού εμβολιασμού με εξαντλητική ενημέρωση και επιστημονική επιτήρηση όσων εμβολιάζονται.
Καλούμε το λαό να προβληματιστεί και να βγάλει συμπεράσματα. 19 μήνες από την έναρξη της πανδημίας και η κυβέρνηση πιστή στον προσανατολισμό της συνεχίζει με την ίδια ρότα την πολιτική της, με την «ατομική ευθύνη» από τη διάγνωση, το εμβόλιο και τα self-test, την κάλπικη αντιπαράθεση σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Δεν μπορούν να κρυφτούν οι ευθύνες των εκλεγμένων της τοπικής διοίκησης που τόσο καιρό δεν έχουν αρθρώσει κουβέντα για τις ελλείψεις στην υγεία, για την κατάσταση στα σχολεία (27αρια τμήματα στα γυμνάσια –λύκεια, 25αρια στα δημοτικά), για την τρίωρη καθαριότητα που δεν επαρκεί ιδιαίτερα στα νηπιαγωγεία, για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης ενώ αφήνουν να εξελίσσεται μια αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με το αν σε μια τελετή κατέβασαν τις μάσκες.
Σήμερα επιβάλλεται να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια του λαού. 
Συγκεκριμένα:
Στελέχωση τώρα του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο και σταθερό ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.
Επιστροφή όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γρεβενών που βρίσκονται σε αναστολή και πρόσληψη επιπλέον εργαζομένων. Κανένας εργολάβος σε δομές Υγείας και Πρόνοιας.
Εξασφάλιση καθολικού και έγκαιρου εμβολιασμού με όλα τα διαθέσιμα και     ασφαλή, με επιστημονική ενημέρωση του πληθυσμού και ιατρική παρακολούθηση όσων εμβολιάζονται. Μαζικά δωρεάν τεστ με ευθύνη του κράτους σε χώρους δουλειάς, σχολεία.
Κάλυψη όλων των κενών στα αγροτικά Ιατρεία.
 15 μαθητές στην τάξη. Καθημερινή απολύμανση των σχολείων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας. Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς. Να λειτουργήσουν με πλήρη κάλυψη όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής. 
Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα σε περίπτωση ασθένειας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με μείωση του εργάσιμου χρόνου, πρόσληψη προσωπικού.
 
 
Γρεβενά, 26 Οκτώβρη 
 

50 χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στα Γρεβενά στις 12/7/2024

 Πραγματοποιήθηκε με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 στο πάρκο μανιταριών στα Γρεβενά η πολιτική εκδήλωση για τα 50 ...