ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα, 1η Μάη στην Κεντρική Πλατεία στις 10:30

 ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα, 1η Μάη στην Κεντρική Πλατεία στις 10:30

1η ΜΑΗ, ημέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου ξεδιπλώνουν τα λάβαρα του αγώνα και τιμούν αγωνιστικά το δρόμο που χάραξαν οι ήρωες εργάτες του Σικάγο, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στο χτύπημα της ζωής τους σε όλο τον κόσμο και αντλούμε δύναμη για να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά, ακόμη πιο μαζικά, με μεγαλύτερη ορμή για να γίνει το δίκιο μας πράξη!

Στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Πορτογαλία των εκατοντάδων χιλιάδων απεργών που με πείσμα κλιμακώνουν τον αγώνα τους, δίνεται η απάντηση σε όλους όσους εγκληματούν απέναντι στις ζωές μας που πασχίζουν να μας πείσουν ότι το απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης είναι μονόδρομος, που διακηρύττουν ότι θα το εξανθρωπίσουν, ότι θα διορθώσουν τα «κακώς κείμενα». Εμείς όμως  γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι, τα εγκλήματα μπορεί να είναι προδιαγεγραμμένα στο σύστημα που υπηρετεί τα κέρδη, αλλά η ζωή μας μπορεί να αλλάξει μέσα από τους αγώνες μας.

Δεν θυσιάζουμε τη ζωή μας για τα κέρδη τους!

 Στη χώρα μας με αφορμή το πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη, αυτό το τραγικό γεγονός αποτέλεσε τη σπίθα για να ξεχυθούν στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαία. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα. Ο πόνος που κυριάρχησε σε όλους μας, έγινε σε λίγες ώρες οργή και η οργή μετατράπηκε σε συνειδητό αγώνα. Αγώνα που έφερε στο προσκήνιο το μεγάλο θέμα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής απέναντι στην αδηφάγο πολιτική του καπιταλιστικού κέρδους που δεν διστάζει να θυσιάζει ανθρώπινες ζωές για να φουσκώνουν τα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων.

1η ΜΑΗ, μέρα αγώνα, τιμής και ανυπακοής!

1η ΜΑΗ ημέρα μνήμης, απολογισμού,  δράσης και αγωνιστικής συνέχειας . Οι αγώνες  που αναπτύχθηκαν  το περασμένο χρονικό διάστημα με αποκορύφωμα τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8 και στις 16 του Μάρτη, οι μαζικοί και δυναμικοί αγώνες και στο νομό μας  για τη θέρμανση, την παιδεία, τη στελέχωση του Νοσοκομείου, αποτελούν την ελπίδα.

Συνεχίζουμε βάζοντας νέους ταξικούς αγωνιστικούς σταθμούς , νέους στόχους πάλης , ως τη δικαίωση των ηρώων της τάξης μας που έχασαν τη ζωή τους   για ένα καλύτερο κόσμο για τους εργαζόμενους. Αυτό είναι το καθήκον μας, η μεγαλύτερη τιμή σε όσους θυσίασαν τη ζωή τους, άφησαν τα κόκκαλα τους στις εξορίες και στις φυλακές για να προχωρήσει η ζωή προς τα εμπρός!

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η συλλογική διεκδίκηση των εργαζόμενων!

Δεν τρέφουμε αυταπάτες ή ξεγελιόμαστε με ψευτοδιλήμματα ούτε εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε κυβερνητικές εναλλαγές, αφού  η πείρα δείχνει ότι κάθε νέα κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο αντεργατικό – αντιλαϊκό δρόμο με την προηγούμενη και στην πράξη γίνεται ακόμα χειρότερη για τις ζωές μας.

Απαντάμε αγωνιστικά με τη συμμετοχή μας  στους διεκδικητικούς αγώνες μέσα από τα σωματεία μας . Προσπερνάμε  τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και των ανθρώπων της. Το σύστημα της εκμετάλλευσης δε μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινο, πιο δίκαιο, δε μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Το σύνθημα, που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, να δίνει ελπίδα, να είναι οδηγός και να φωτίζει το δρόμο μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε:

      Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή.

      Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

    Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

   Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Στελέχωση του Νοσοκομείου Γρεβενών.

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα , 1η Μάη στην Κεντρική Πλατεία στις 10:30

Ν. ΤΜ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ της ΑΔΕΔΥ

50 χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στα Γρεβενά στις 12/7/2024

 Πραγματοποιήθηκε με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 στο πάρκο μανιταριών στα Γρεβενά η πολιτική εκδήλωση για τα 50 ...