Το προεκλογικό δεκάλεπτο του ΚΚΕ... Μόνο ο λαός σώζει τον λαό...


 

Σχόλιο της ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ για την επίσκεψη Ανδρουλάκη

 


Ο λαός των Γρεβενών έχει μνήμη και θυμάται τα «έργα και τις ημέρες» του ΠΑΣΟΚ

Η επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη στα Γρεβενά έκανε για άλλη μια φορά φανερή τη στρατηγική σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαίωσε το γεγονός  ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να παίξει το ρόλο του «μπαλαντέρ» για τον σχηματισμό κυβέρνησης είτε με κορμό τη ΝΔ, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλωστε οφθαλμοφανέστατη η συμφωνία τους στα «μεγάλα» που καθορίζουν τη ζωή του λαού.

  • Βασικό θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ήταν το ζήτημα της «πράσινης μετάβασης» στην ενέργεια. Το θέμα αυτό φιγουράρει στα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και είναι βασική κατεύθυνση της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων που έχει ως στόχο την εξασφάλιση νέων πεδίων κερδοφορίας για λογαριασμό τους. Αντίθετα, ο λαός την «πράσινη ανάπτυξη» την έχει πληρώσει και την πληρώνει πανάκριβα, με το ακριβό «πράσινο» ρεύμα, με την ενεργειακή φτώχεια, με τις χιλιάδες απολύσεις στη Δυτική Μακεδονία, με την καταστροφή του περιβάλλοντος από την άναρχη τοποθέτηση των ΑΠΕ για λογαριασμό του κεφαλαίου.
  • Τα κροκοδείλια δάκρυα για το δημογραφικό πρόβλημα των Γρεβενών δεν πείθουν κανέναν. Το δημογραφικό πρόβλημα στο οποίο αναφέρθηκε, όλες οι παράμετροι που το συνθέτουν (όροι ζωής, υπογεννητικότητα, μετανάστευση, θνησιμότητα κ.λπ.), κατά τη γνώμη μας, είναι πρωτίστως πολιτικοί – κοινωνικοί.

Η μεγάλη ανεργία και κυρίως των νέων, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι χαμηλοί μισθοί, η απληρωσιά, η μετανάστευση των νέων, οι δραστικές μειώσεις των κρατικών δαπανών για κοινωνικές παροχές κάθε είδους, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, η αυξημένη φορολογία, η ακρίβεια ακόμα και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα ενοίκια, αποτελούν παράγοντες που αντικειμενικά θέτουν σοβαρά εμπόδια στη δημιουργία οικογένειας και στην απόκτηση παιδιών. Όλα τα παραπάνω είναι βασικά αποτελέσματα της πολιτικής που διαχρονικά εφάρμοσαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει ανεξήτηλα τη δική του σφραγγίδα. Ο λαός των Γρεβενών έχει μνήμη και θυμάται τα “έργα και τις ημέρες” του ΠΑΣΟΚ.

Στις 21 Μάη ο εργαζόμενος λαός να στηρίξει με την ψήφο του το ΚΚΕ, που εκφράζει τη συνέπεια λόγων και έργων, που δεν θα τον απογοητεύσει, που θα τη βρει δίπλα του σε κάθε αγώνα, που ασκεί πίεση για ανάσες ανακούφισης, που φωτίζει και ανοίγει το δρόμο για την πραγματική διέξοδο.

Η σταθερότητά τους είναι αστάθεια και ανασφάλεια για τον λαό...


 

9 Μάη ημέρα της αντιφασιστικής νίκης


 

50 χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στα Γρεβενά στις 12/7/2024

 Πραγματοποιήθηκε με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 στο πάρκο μανιταριών στα Γρεβενά η πολιτική εκδήλωση για τα 50 ...