ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Δυο λόγια για τα υπηρεσιακά συμβούλια
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν να κάνουν με τη διοίκηση και τη λειτουργία των σχολείων, με τις υπηρεσιακές και εργασιακές αλλαγές των εκπαιδευτικών.
Πρόκειται για κρατικό θεσμό, για μηχανισμό του κράτους που υλοποιεί την κεντρική αντιεκπαιδευτική- αντιλαϊκή πολιτική (μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών, αξιολόγηση, σύνδεση της αξιολόγησης με τους μισθούς και τις μισθολογικές ωριμάνσεις, αποσπάσεις, μεταθέσεις, μετατάξεις, απολύσεις εκπαιδευτικών κ.α.).
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν υπηρετούν τον εκπαιδευτικό και τις ανάγκες του, ΟΧΙ μόνο γιατί η πλειοψηφία τους είναι διορισμένη από την κυβέρνηση και ως εκ τούτου «Γιάννης κερνάει-Γιάννης πίνει», αλλά κυρίως γιατί το γενικότερο θεσμικό-νομικό-πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται είναι εκ βάθρων αντιλαϊκό, αντιδραστικό.
Είναι χώρος ενσωμάτωσης κι όχι εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών, χώρος ρουσφετιού, εξαγοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων.
Με το ν.3848/2010 («νέο σχολείο-επιλογή στελεχών εκπαίδευσης»), με το νόμο 4072/2011 («νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων»), με το νόμο 4024/2011 («νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο»), με τον «Καλλικράτη», τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν αλλάξει προς το αντιδραστικότερο. Θεσμοθετούνται ως μοχλοί υλοποίησης των κατευθύνσεων της Ε.Ε., του «νέου σχολείου» και της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση.
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τέλος, είναι εργαλεία αναπαραγωγής του στρώματος της εργατικής αριστοκρατίας στον κλάδο και στο κίνημα των εκπαιδευτικών, εκκολαπτήριο στελεχών των αστικών κομμάτων, αλλά και της επερχόμενης κυβερνώσας Αριστεράς, για τη διαχείριση του συστήματος.
Οι εκπαιδευτικοί, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, μπορούν να υπερασπίσουν και να διευρύνουν τις κατακτήσεις τους μόνο μέσα από ένα μαζικό, ισχυρό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Στις σημερινές συνθήκες, ο έλεγχος και η παρέμβαση των εργαζομένων στα κρατικά όργανα, στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μπορεί να γίνει μόνο με όρους κινήματος, μέσω των εκπροσώπων τους από τα σωματεία. Με αποφάσεις Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων, με μαζικές παραστάσεις και κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί να απαιτήσουν το δικαίωμα της ενημέρωσης για το τι συζητιέται στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, για την κατάργηση του απόρρητου σε αυτά. Να απαιτήσουν οι αιρετοί να υλοποιούν τις αποφάσεις των σωματείων που υπηρετούν τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, να λογοδοτούν και να απολογούνται στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων.
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
Έχεις πείρα πλέον από το ρόλο και το χαρακτήρα των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Σε καλούμε να προβληματιστείς για τις παραπάνω εκτιμήσεις και θέσεις που διατυπώνουμε.
Είμαστε η μόνη δύναμη που έχει αυτή τη θέση για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Σε καλούμε να βγάλεις τα συμπεράσματά σου γι’ αυτά τα κρατικά όργανα.
Στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια διεκδικούμε την ψήφο σου.
Η ψήφος που σου ζητάμε έχει το νόημα της συμφωνίας ή όχι με το χαρακτήρα και το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Από αυτή τη σκοπιά ζητάμε να κρίνετε και τις άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις.
Οι αιρετοί των ΠΑΣΚ–ΔΑΚΕ αποδείχτηκαν ως το μακρύ χέρι του κρατικού-κυβερνητικού μηχανισμού στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Αποδείχτηκαν «κρατικοί υπάλληλοι» και κατ’ επάγγελμα διαφθορείς συνειδήσεων, αρχιμάστορες των πελατειακών σχέσεων, της συναλλαγής και του ρουσφετιού.
Σου πουλάνε εξυπηρέτηση και εκδούλευση για πράγματα που αυτονόητα είναι δικαιώματά σου.
Μη δέχεσαι να σου τσαλακώνουν την αξιοπρέπεια και τη συνείδησή σου. «Μαύρισέ τους»!
Από κοντά και οι αιρετοί της λεγόμενης «εκπαιδευτικής αριστεράς» (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ). Πουλούν ακριβώς την ίδια εκδούλευση, έχουν γίνει «μέντορες» των πελατειακών σχέσεων και «μανούλες» στα «αριστερά ρουσφέτια», σε μερικές δε των περιπτώσεων ξεπερνούν ακόμα και τους «γαλαζοπράσινους» αιρετούς!
Οι αιρετοί τους, στο όνομα της Αριστεράς και του Κινήματος, στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, έφτασαν στο σημείο να γίνουν αξιολογητές-βαθμολογητές!
Η κοινή εκλογική κάθοδος ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για την εκλογή «αριστερού αιρετού» είναι άκρατος καιροσκοπισμός, ενότητα … για την «καρέκλα», αφού την ίδια στιγμή, στις ίδιες εκλογές, κατεβαίνουν ... χώρια στα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ).
Καμιά ψευδαίσθηση. Φιλολαϊκοί μηχανισμοί του αστικού κράτους δεν υπάρχουν.
Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος.
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
ü  Μην επιτρέπεις να καταδικαστεί η οικογένειά σου, τα παιδιά σου στην πείνα και στην εξαθλίωση.

ü  Μην ανέχεσαι να βλέπεις οικογενειάρχες, νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στις ουρές των συσσιτίων!

ü  Μην ανέχεσαι να βλέπεις ηλικιωμένους, ανήμπορους, καταδικασμένους να πεθάνουν γιατί δεν μπορούν να έχουν φάρμακα, περίθαλψη.

ü  Μην ανέχεσαι να βλέπεις τους μαθητές σου υποσιτισμένους, χωρίς εμβολιασμούς και ρεύμα στο σπίτι, έξω από την τάξη, μέσα στο αίσχος της παιδικής εργασίας και των ναρκωτικών. Παιδιά-λάστιχο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, θύματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και της καπιταλιστικής κρίσης.

ü  Μην ανέχεσαι να βλέπεις εξαθλιωμένους, άνεργους γονείς που δεν μπορούν πλέον να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

ü  Μη μένεις θεατής. Γίνε πρωταγωνιστής στις εξελίξεις. Μέσα από τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους, τα συνδικάτα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, πάρε την υπόθεση στα χέρια σου!
Μην αναγνωρίζεις το χρέος. Είναι της πλουτοκρατίας. Αυτή πρέπει να πληρώσει!
Πες όχι στα νέα μέτρα της σφαγής. Δεν είναι προσωρινά. Είναι αναγκαία για το κεφάλαιο κι όχι για το λαό.  Υλοποιούν το στρατηγικό σχεδιασμό της Ε.Ε. για φτηνό και υπάκουο εργατικό δυναμικό. Στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Τα μέτρα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα μιας κακής διαχείρισης. Ούτε έως τη «Δευτέρα Παρουσία» δεν πρόκειται να βρεθεί διαχείριση και κυβέρνηση που θα κάνει τον καπιταλισμό φιλολαϊκότερο.
Ψήφισε με βασικό κριτήριο:
ü  Ποιο κίνημα είναι σε θέση να ελέγχει, να παρεμβαίνει και να αποτρέπει τις αντεργατικές, αντιδημοκρατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, τα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις των ημετέρων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
ü  Ποιο κίνημα μπορεί να οργανώσει τους αγώνες, να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή για σένα και τα παιδιά σου, να οργανώσει την αντίσταση και τη λαϊκή αντεπίθεση, ώστε να τους εμποδίσει, να τους σταματήσει, να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-πλουτοκρατίας-Ε.Ε.
ü  Ποιο κίνημα μπορεί να δώσει προοπτική στους αγώνες, να οργανώσει την συμμαχία και την πάλη του λαού για μονομερή διαγραφή του χρέους, για κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, για αποδέσμευση από τα δεσμά της Ε.Ε., την απαλλαγή από τη δικτατορία των μονοπωλίων, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του κι αφέντης στον πλούτο που παράγει.
Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική. Στην ενίσχυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος!
Από την ισχυροποίηση ενός τέτοιου κινήματος έχουμε ανάγκη σήμερα. Γι’ αυτό:
Άλλαξε τους συσχετισμούς!
ΨΗΦΙΣΕ ΕΣΑΚ -ΔΕΕ
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ
ΠΑΜΕ
   Για τα Γρεβενά υποψήφιοι είναι:
                 ΚΥΣΠΕ: Λιάμπας Στέργιος 1ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών
              ΑΠΥΣΠΕ: Λιάμπας Στέργιος 1ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών
                                  Ντάγκα Παναγιώτα 3ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών
              ΠΥΣΠΕ: Καραλιόλιος Αργύριος 2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών
                             Λιάμπας Στέργιος 1ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών
                             Ντάγκα Παναγιώτα 3ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ είναι απάντηση στην καπιταλιστική κρίση
Νοέμβρης 2012

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ Για την εμφάνιση πανώλης στη Θεσσαλία

  Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ Για την εμφάνιση πανώλης στη Θεσσαλία  Η επιβεβαίωση για πρώτη φορά στην Ελλά...