Ο ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ «Ε»


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ


Γιατί στο Δήμο Γρεβενών ψηφίζω Λαϊκή Συσπείρωση;


1. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση και τα μέλη της, ποτέ δεν κρύφτηκαν πίσω από τίτλους ανεξαρτησίας. Εμείς δεν ντρεπόμαστε για τις πολιτικές που υπηρετούμε και που έχουν σαν γνώμονά τους, την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Δεν σας κρύβουμε (όπως οι άλλοι), ότι τα εκλογικά αποτελέσματα για τους Δήμους, θα δώσουν πράσινο ή κόκκινο φως για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζονται. Δεν σας κρύβουμε ότι αυτές οι εκλογές, θα είναι οι πιο πολιτικές εκλογές στην ιστορία της μεταπολίτευσης.
2. Γιατί εμείς δεν εξαγοράζουμε συνειδήσεις, με διάφορες πιέσεις, εκβιασμούς και  ρουσφετάκια. Το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται από ανιδιοτελείς αγωνιστές της προσφοράς και της θυσίας για το συνάνθρωπο και για μια καλύτερη κοινωνία.
3. Γιατί οι άλλοι δύο συνδυασμοί δεν έχουν κάνει σχεδόν τίποτα, ώστε να δικαιούνται την ψήφο σου. Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους τους είναι στελέχη ή πρώην στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη ή πρώην στελέχη των κομμάτων που αυτή την στιγμή είναι στην κυβέρνηση, δεν έχουν καθόλου προγραμματικές ή ιδεολογικοπολιτικές διαφορές και θα εφαρμόσουν κατά γράμμα την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική. Το μόνο που τους χωρίζει είναι τα  διάφορα οικονομικά, πολιτικά συμφέροντα και οι καρέκλες της εξουσίας.
4. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση έχει σαφή και συνεπή πολιτικό λόγο, που ακούστηκε εντός και εκτός των τειχών του Δημοτικού Συμβουλίου, όλο το προηγούμενο διάστημα.
5. Γιατί επιβεβαιωθήκαμε στις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις που κάναμε για τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη», για το είδος και τον τρόπο διαχείρισης των τοπικών ζητημάτων από τις απερχόμενες δημοτικές αρχές, για τις εμπλοκές συμφερόντων και παραγόντων που άφησαν σταθερό το κοινωνικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό έλλειμμα της περιοχής.
6. Γιατί όταν οι άλλοι σήκωναν λάβαρα υπέρ του «Καλλικράτη» και εφάρμοζαν κατά γράμμα τις διατάξεις του, η Λαϊκή Συσπείρωση σας αποκάλυπτε ότι ο «Καλλικράτης» θα σημάνει:
• Ακόμα μεγαλύτερη απομάκρυνση της τοπικής διοίκησης από τον πολίτη.
• Μετατροπή των εκλεγμένων, σε μάνατζερ προβληματικών επιχειρήσεων.
• Ασφυκτικό εναγκαλισμό από την πολιτική της κεντρικής διοίκησης.
•     Υλοποίηση των εντολών της Ε.Ε., όπως η εμπλοκή των Δήμων σε παιδεία και υγεία, σε αγαστή συνεργασία με τις επιχειρήσεις.
7. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση αρνείται να μετατραπεί ο Δήμος σε επιχείρηση, η οποία θα σου ζητάει να πληρώνεις για υπηρεσίες που θα έπρεπε να σου παρέχονται δωρεάν, αφού τις έχεις πληρώσει με την πληθώρα των άμεσων και έμμεσων φόρων που μας επιβάλλουν.
8. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση σου είπε την αλήθεια, δεν σου είπε και ούτε πρόκειται ποτέ να σου πει ψέματα ή να σε «παραμυθιάσει» για να σε ξεγελάσει και να σου πάρει την ψήφο.
9. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι ένας χώρος αγώνα ανοιχτός σε όλους όσους πιστεύουν ότι μόνο η λαϊκή εξουσία είναι εκείνη που μπορεί και θέλει να κάμει το συμπολίτη μας αφέντη στον τόπο του, να του προσδώσει τη χαμένη του πίστη σε λαϊκούς θεσμούς, να έρθει σε ρήξη με την καθεστηκυία  τάξη πραγμάτων που ορίζει τη ζωή, τη χαρά και την ελπίδα του, να ανατρέψει με τους αγώνες της το άδικο και την εξουσία που το συντηρεί, χωρίς να δείξει καμία πλέον ανοχή.
10. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση παλεύει για ένα Δήμο συμπαραστάτη της λαϊκής οικογένειας, με διευρυμένες κοινωνικές δομές που θα δουλεύουν με κρατικά κονδύλια κι όχι με τροφεία. Ένα Δήμο συμπαραστάτη στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους μετανάστες και στα θύματα της οικονομικής βαρβαρότητας.
11. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση δεν δέχεται να εκχωρούνται σε ιδιωτικά συμφέροντα ή σε ΣΔΙΤ, υπηρεσίες όπως η ανακύκλωση, η διαχείριση των νερών, η καθαριότητα, η υγεία, η παιδεία κλπ, αφού έτσι θα καταργηθεί κάθε κοινωνικός έλεγχος. Θα έχουμε θέσεις εργασίας με δικαιώματα… «γαλέρας», ενώ θα πληρώνουμε παραπάνω ώστε να καλύπτουμε τα κέρδη των επιχειρηματιών.
12. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση από τη φύση της δεν θα δεχτεί ποτέ:
Ø  ο Δήμος να γίνει φυτώριο ελαστικών εργασιακών σχέσεων,
Ø  να αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους,
Ø  να παίζει με την εργασιακή τους ασφάλεια ζητώντας τους να σκύβουν το κεφάλι,
Ø  να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία,
Ø  να γίνουν απολύσεις εργαζομένων και να ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες.
13. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση θα δώσει προτεραιότητα σε προγράμματα για τον πολιτισμό και τον μαζικό αθλητισμό, προκειμένου να απομακρυνθεί η νεολαία από την ναρκω-κουλτούρα που παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις στη περιοχή μας.
14. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση είναι ο μόνος συνδυασμός που ανοιχτά παίρνει θέση ενάντια στο ναζιστικό μόρφωμα της «χρυσής αυγής», ενώ οι άλλοι δύο συνδυασμοί όχι μόνο δεν έχουν πάρει θέση, αλλά και «φλερτάρουν» ανοιχτά με την ψήφο των φασιστοειδών.
15. Γιατί το πραγματικό δίλημμα αυτών των δημοτικών εκλογών είναι Λαϊκή Συσπείρωση ή μία από τα ίδια. Γιατί όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι δύο άλλοι συνδυασμοί είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Όποιος και να εκλεγεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική θα εφαρμόσει σε βάρος όλων των δημοτών.
16. Γιατί είμαστε η μοναδική δημοτική παράταξη που σου λέει ότι η καθημερινή βαρβαρότητα που συνεπάγεται «μνημόνια», δεν είναι μονόδρομος. Η αντίσταση και η ανυπακοή στις εντολές τους, δίνει τη μοναδική αισιόδοξη προοπτική. Την προοπτική της ανατροπής της ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας.
Γρεβενά, 12-5-2014

Λαϊκή Συσπείρωση Γρεβενών

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Γρεβενά 11/5/2014

Παναγιώτα Ντάγκα, υποψήφια Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Γιάννης Βήττας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Mακεδονίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Αγγέλα Χατζηδημητρίου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ
 

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Γρεβενά 11/5/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μαζική ήταν η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ που έγινε την Κυριακή 11/5 στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών. Ομιλητές ήταν η Παναγιώτα Ντάγκα, υποψήφια Δήμαρχος Γρεβενών  με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Γιάννης Βήττας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Αγγέλα Χατζηδημητρίου, υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
Οι ομιλητές ανέδειξαν το κριτήριο με το οποίο πρέπει να φτάσει στην κάλπη ο λαός και το οποίο είναι ενιαίο για τις τοπικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές. Τόνισαν ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος ανάπτυξης προς όφελος του λαού, είναι ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και λαϊκή εξουσία.
Βίντεο από την ομιλία υπάρχουν αναρτημένα στο blog της Λαϊκής Συσπείρωσης Γρεβενών  http://lasygre.blogspot.gr/
Τέλος να ενημερώσουμε ότι έγινε η κλήρωση της Λαχειοφόρου αγοράς την ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ και ο τυχερός λαχνός που κερδίζει το tablet είναι ο “983”.
ΤΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ του ΚΚΕ
Γρεβενά 12/5/2014Παναγιώτα Ντάγκα, υποψήφια Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση


Γιάννης Βήττας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Mακεδονίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση


Αγγέλα Χατζηδημητρίου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ