Μόνοι τους και όλοι μας... Νέα ζευγάρια...

 


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς με τη συμμετοχή σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, συλλόγων και φορέων της πόλης.

Η συγκέντρωση άνοιξε με το χαιρετισμό του  Πρόεδρου του σωματείου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Γρεβενών , μέλους του ΔΣ  του Εργατικού Κέντρου Γρεβενών και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Κώστα Παύλου, ο οποίος τόνισε: «Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στον δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας για το δίκιο της τάξης μας».

Κεντρική ομιλία έγινε από τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ Λιάμπα Στέργιο, ο οποίος  ανέφερε: «1η ΜΑΗ, ημέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου ξεδιπλώνουν τα λάβαρα του αγώνα και προχωράνε με αισιοδοξία στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες εργάτες του Σικάγο, οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωσή του από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. Είναι η μέρα που οι εργάτες όλης τη γης τιμούν αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική τους γιορτή.

… Πιάνουμε το νήμα των σπουδαίων αγώνων του λαού μας και επάξια το φέρνουμε στο σήμερα. Με οδηγό τις σημερινές μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην E-food, τη Wolt, την COSCO το σύνθημα «οι νεκροί μας-τα κέρδη σας» που κυριάρχησε στις πολυήμερες κινητοποιήσεις στη χώρα μας μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια σε αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα, παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο.

Ενώνουμε τη φωνή μας όλοι οι εργαζόμενοι Δημόσιο και Ιδιωτικού Τομέα , αυτοαπασχολούμενοι, έμποροι, αγρότες , νέοι και με πείσμα κλιμακώνουμε τους αγώνες μας, ενάντια στη βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν, δίνοντας  απάντηση σε όλους όσοι εγκληματούν απέναντι στις ζωές μας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ξεγελιόμαστε από ψευτοδιλήμματα, λέμε όχι στις αυταπάτες που καλλιεργούν αυτοί που πασχίζουν να μας πείσουν ότι το απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης είναι μονόδρομος, που διακηρύττουν ότι θα το εξανθρωπίσουν, ότι θα διορθώσουν τα «κακώς κείμενα». Εμείς όμως  γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι, τα εγκλήματα και η εκμετάλλευση μπορεί να είναι προδιαγεγραμμένα στο σύστημα που υπηρετεί τα κέρδη, αλλά η ζωή μας μπορεί να αλλάξει μέσα από τους αγώνες μας.

Δυναμώνουμε τους  αγώνες μας ενάντια στη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε σήμερα, για να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης που θα έχει μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.»

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.Στα προπονητήρια του ΟΑΚΑ ο ΓΓ του ΚΚΕ

  


Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που επισκέφθηκε τα προπονητήρια Κ1 και Κ2 του ΟΑΚΑ, συνοδευόμενος από τον Γιώργο Πομάσκι, ομοσπονδιακό προπονητή στίβου και υποψήφιο βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθηνών με το ΚΚΕ, τον Θοδωρή Λιάπη, υπεύθυνο του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, τη Λούλα Καρατζά, μέλος του ΔΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και τη Βίκυ Μανιάτη, προπονήτρια στίβου, μέλος του ΣΕΠΚΑ και υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας.

Τον Δημήτρη Κουτσοιύμπα υποδέχτηκαν ο Νεκτάριος Βιδάκης, πρόεδρος του ΟΑΚΑ και η Ασπασία Αντωνοπούλου, αντιπρόεδρος, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την κατάσταση του σταδίου και τις αναγκαίες εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεών του.

Κατά την ξενάγησή του στους χώρους του ΟΑΚΑ ο Δ. Κουτσούμπας συνομίλησε με τον ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος ευχήθηκε στο ΚΚΕ και στον προπονητή του Γιώργου Πομάσκι καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές, όπως και με αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας στίβου.

Μεταξύ άλλων στο χώρο συνάντησε τον Κώστα Αντωνόπουλο, προπονητή στίβου, μέλος του ΣΕΠΚΑ, τον Θωμά Κυριαζή, προπονητή ρίψεων, τον Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, προπονητή στίβου, τον Σπύρο Βασδέκη, πρώην πρωταθλητή στο μήκος, τη Δέσποινα Πάκου, προπονήτρια στα σύνθετα αγωνίσματα του ΣΕΓΑΣ, το Δ. Βασιλικό, ομοσπονδιακό προπονητή στα άλματα, τον Παναγιώτη Μαρκιανίδη, ομοσπονδιακό προπονητή στα άλματα και προπονητή ΑΜΕΑ, τον Παναγιώτη Μπαλταδούρο, ομοσπονδιακό προπονητή στα άλματα και τον Άγγελο Παυλακάκη, βετεράνο κορυφαίο σπρίντερ, πρωταθλητή, κάτοχο πανελλαδικού ρεκόρ στα 100 μέτρα από το 1997.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη διάρκεια της επίσκεψής του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους. Όλα τα γήπεδα, όλοι οι αθλητικοί χώροι θα πρέπει να έχουν προσβασιμότητα για τον λαό χωρίς να πληρώνει και να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Θα πρέπει να υπάρχουν υποδομές σε όλους τους δήμους, σε όλες τις γειτονιές με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, με απαραίτητο εξοπλισμό. Και φυσικά χρειάζεται να στηριχτεί ο πρωταθλητισμός, να στηριχτούν οι πρωταθλητές μας, οι οποίοι κοπιάζουν μια ζωή για να φέρουν αυτά τα μετάλλια και όλοι ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι πίσω από κάθε μετάλλιο κρύβεται πολύς κόπος, πολύς ιδρώτας. Χρειάζεται στήριξη, λοιπόν, των αθλητών μας, των προπονητών, στήριξη των ανθρώπων των σωματείων που πασχίζουν και κοπιάζουν καθημερινά ξεπερνώντας πάρα πολλές, τεράστιες δυσκολίες.

Και βέβαια το ερώτημα που προκύπτει είναι “τι αθλητισμό θέλουμε”. Θέλουμε αθλητισμό, εμπόριο για λίγους, θέλουμε αθλητισμό μόνο “attraction” για κάποιες τουριστικές περιόδους ή θέλουμε αθλητισμό όπου πρωταγωνιστές να είναι οι χιλιάδες μέσα στο γήπεδο και όχι παθητικοί θεατές στην εξέδρα;

Το ΚΚΕ για αυτό αγωνίζεται. Αυτό προσπαθεί και μέσα στη Βουλή με ερωτήσεις, αναφορές με διεκδικήσεις αλλά και μέσα στους αγώνες, μέσα στο κίνημα στους αθλητικούς χώρους. Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη στους αθλητές, στους προπονητές τους, να έχουν υγεία και να μας φέρουν νέες επιτυχίες, νέα μετάλλια.”

Ο Γ. Πομάσκι ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη μάχη που δίνει για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων όπου προπονούνται οι πρωταθλητές και υποσχέθηκε ότι θα δουλέψουν ακόμα πιο δυνατά για καλύτερες επιτυχίες. 

Πηγή: 902.gr


Μόνοι τους και όλοι μας...


 

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ Για την εμφάνιση πανώλης στη Θεσσαλία

  Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ Για την εμφάνιση πανώλης στη Θεσσαλία  Η επιβεβαίωση για πρώτη φορά στην Ελλά...