Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Γρεβενών για την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

 


Στη συνεδρίαση της 28ης Δεκεμβρίου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών η Λαϊκή Συσπείρωση για μια ακόμη φορά έθεσε ως θέμα προ ημερησίας διάταξης την δραματική αύξηση των κρουσμάτων στα Γρεβενά και την ανάγκη να βγει ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο που να καταδικάζει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, που για μια ακόμη φορά αποθεώνει την ατομική ευθύνη και τις ενέργειες από την πλευρά του δήμου στην κατεύθυνση να παρθούν μέτρα για την πραγματική προστασία του λαού.

Η απογείωση των κρουσμάτων, με ό,τι πιθανά ακολουθήσει σε νοσηλείες και θανάτους, από μόνη της επιβάλλει:
1. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό
2. Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
3. Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.
4. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ
5. Μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
Καμιά παράταξη και κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν πήρε θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Είχαμε σοβαρότερο ζήτημα να απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο. Την απαξιωτική συμπεριφορά, που ίσως έτσι να είναι, του Υφυπουργού Αθλητισμού και πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη προς το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο γιατί έκανε δηλώσεις για το μέλλον του χιονοδρομικού χωρίς να τον συναντήσει. Εμείς τοποθετηθήκαμε ότι δε θα συμφωνήσουμε στην έκδοση του συγκεκριμένου ψηφίσματος γιατί αφορά ενδοοικογενειακές αντιπαραθέσεις στου κόλπους της ΝΔ και όχι την ουσία. Γιατί στην ουσία των δηλώσεων Αυγενάκη την ιδιωτικοποίηση του χιονοδρομικού συμφωνούν όλοι. Υπουργός, Βουλευτής, Δήμαρχος, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι σύμφωνα με τις δηλώσεις τους ή με τη σιωπή τους αφού δεν πήραν θέση επί του συγκεκριμένου είναι σύμφωνοι με την ιδιωτικοποίηση.
Γρεβενά, 30 Δεκέμβρη


Επερώτηση στη Βουλή του ΚΚΕ για το γραφείο κοινωνικής ασφάλισης Δεσκάτης

 Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Στελέχωση του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης Δεσκάτης στην ΠΕ Γρεβενών

Σύμφωνα με σχετική επιστολή του Δήμου Δεσκάτης, ο μοναδικός υπάλληλος που εργάζεται στο Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Δεσκάτης έχει υποβάλλει αίτημα για συνταξιοδότηση λόγω γήρατος.
Σημειώνεται ότι το πλησιέστερο γραφείο εξυπηρέτησης των κατοίκων της Δεσκάτης, δηλαδή αυτό της Τοπικής Διεύθυνσης Γρεβενών που βρίσκεται στην πόλη των Γρεβενών, απέχει 60 χιλιόμετρα από την πόλη της Δεσκάτης με οδικό δίκτυο δύσβατο και καιρικές συνθήκες συνήθως δύσκολες, λόγω της μακράς διάρκειας του χειμώνα στην περιοχή, γεγονότα που από μόνα τους επιτείνουν το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην πιθανή περίπτωση της μη άμεσης στελέχωσης του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης Δεσκάτης.
Μάλιστα, ο χώρος όπου στεγάζεται και λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Δεσκάτης βρίσκεται εντός του Δημαρχείου του Δήμου Δεσκάτης, που έχει παραχωρηθεί δωρεάν γι’ αυτό το λόγο, καθεστώς για το οποίο ο Δήμος Δεσκάτης προσφέρεται να συνεχιστεί και μελλοντικά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για την άμεση στελέχωση του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης Δεσκάτης με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Δήμου Δεσκάτης.

Οι Βουλευτές

Στολτίδης Λεωνίδας

Δελής Γιάννης


Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζω...