Κάλεσμα του ΝΤ Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ σε σύσκεψη για την θέρμανση

 


Να οργανώσουμε την πάλη μας για να μην παγώσει κανένας στα Γρεβενά

Μπήκαμε στον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου και το κύριο θέμα που απασχολεί όλες τις οικογένειες είναι πώς θα τα βγάλουμε πέρα το χειμώνα που μας έρχεται. Ειδικά στη δική μας περιοχή που λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών  ο χειμώνας γίνεται δυσβάσταχτος, αφού οι θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πολύ χαμηλές και αυτό επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το μειωμένο εισόδημά μας. 

Το τσακισμένο εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών που εξανεμίζεται λόγω της ακρίβεια που χτυπάει κόκκινα, η ανεργία που μαστίζει κυρίως τους νέους της Δυτικής Μακεδονίας, οι μισθοί που είναι «παγωμένοι» εδώ και μια δεκαετία, καθιστούν τη διαβίωση ακόμη πιο δύσκολη.

Η αλματώδης αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας , η αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου που έχει ξεκινήσει με 1,40€ το λίτρο, η αυξανόμενη τιμή των καυσόξυλων, οδηγούν τα λαϊκά νοικοκυριά σε απόγνωση για το πώς θα ζεσταθούν και αυτό το χειμώνα.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι τυχαία ούτε κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα  των διαχρονικών πολιτικών της απολιγνιτοποίησης, της απελευθέρωσης του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας, της εμπορευματοποίησης της θέρμανσης.

Δεν πάει άλλο. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση.

Δε δεχόμαστε για άλλη μια χρονιά να υπάρξει σπίτι χωρίς θέρμανση.

Δε προσαρμοζόμαστε στη «βαρυχειμωνιά» που μας ετοιμάζουν.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους Φορείς της Πόλης και της περιοχής μας, όλα τα Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικο ύ Τομέα, τους Συλλόγους Εμπόρων και Επαγγελματιών, τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο σε σύσκεψη την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου και ώρα 5.30μ.μ, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητήσουμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες για το σοβαρό ζήτημα της θέρμανσης.


Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζω...