Κομμένα στιγμιότυπα από την κόπια του έργου «Μπιν Λάντεν»


Κατ' αρχάς θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τον Ομπάμα, το Πεντάγωνο, τη CIA, τους πεζοναύτες και τους Αμερικανούς ΟΥΚάδες, οι οποίοι φρόντισαν να μας σερβίρουν το «έργο» με τον Μπιν Λάντεν, περιμένοντας πρώτα να τελειώσει το θέαμα με τον πριγκιπικό γάμο.
Ετσι και τα τεκταινόμενα στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ τα απολαύσαμε απερίσπαστοι, αλλά και την επομένη δεν νιώσαμε κανένα σύνδρομο στέρησης. Μια νέα «παραγωγή» ανέβηκε στην παγκόσμια σκηνή για τις ανάγκες του φιλοθεάμονος κοινού.
Από εκεί και πέρα, όποια συνωμοσιολογική θεωρία κι αν ασπάζεται κανείς, δηλαδή
είτε θεωρήσουμε ότι ο Λάντεν ήταν ζωντανός και τώρα «εξοντώθηκε»,
είτε θεωρήσουμε ότι ήταν «ζωντανός» και τώρα εξοντώθηκε,
είτε θεωρήσουμε ότι ήταν «ζωντανός» και τώρα «εξοντώθηκε»,
είτε θεωρήσουμε ότι ήταν ζωντανός και τώρα εξοντώθηκε,
σε ένα θα πρέπει να συμφωνήσουμε:
Για τους Αμερικανούς ο ζωντανός Λάντεν ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Από δω και πέρα, για τους Αμερικανούς, χρήσιμος είναι ο νεκρός Λάντεν. Εξέλιξη που ενδεχομένως να μην είναι άσχετη με τα γεγονότα και τη ρευστότητα στον Αραβικό κόσμο...
Η χρησιμότητα του Λάντεν (είτε ζωντανού, είτε νεκρού) για τις ΗΠΑ, θα ήταν πιο εύληπτη στο θεατή, αν από την «κόπια» που παίζεται τα τελευταία 24ωρα δεν είχαν επιμελώς αφαιρεθεί ορισμένα κρίσιμα στιγμιότυπα.
Τέτοιο στιγμιότυπο ήταν αυτό που περιέγραφε η «Ουάσιγκτον Ποστ» τον Αύγουστο του 1981, όταν δηλαδή οι Αμερικανοί «κατασκεύαζαν» τον Μπιν Λάντεν:
«Η CΙΑ - έγραφε τότε η αμερικανική εφημερίδα - επιστρέφει αθόρυβα στις παλιές μεθόδους εκτέλεσης των μυστικών υπονομευτικών επιχειρήσεων» και «υποστηρίζει κρυφά τις αντικυβερνητικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν...».
Αυτή η σκηνή, από την οποία προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως «δημιουργός» του Μπιν Λάντεν και της «Αλ Κάιντα» είναι οι ΗΠΑ, έχει κοπεί από την «κόπια»...
Ενα ακόμα στιγμιότυπο που απουσιάζει είναι εκείνο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο πατέρας του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, πρώην Πρόεδρος και ο ίδιος αλλά και πρώην διευθυντής της CIA, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος.
Ο τελευταίος μόλις τέσσερις μέρες μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, και ενώ παρά τα συντρίμμια και τα αποκαΐδια δεν ήταν δυνατόν να αποφευχθούν οι συζητήσεις για τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ - Μπιν Λάντεν, με τον κυνισμό που χαρακτηρίζει ανθρώπους του είδους του, είχε παραδεχτεί:
«Πάντα η CΙΑ έβαζε ανθρώπους της στις τρομοκρατικές οργανώσεις για να τις χρησιμοποιήσει σε όφελος των εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ»!

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ Για την εμφάνιση πανώλης στη Θεσσαλία

  Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ Για την εμφάνιση πανώλης στη Θεσσαλία  Η επιβεβαίωση για πρώτη φορά στην Ελλά...