Ανακοίνωση της ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ


ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Την ώρα που η “Χρυσή Αυγή”, αυτή η εγκληματική ναζιστική-φασιστική οργάνωση, υμνεί τον Χίτλερ, χτυπά ανήμπορους μετανάστες, κάνει τον πλασιέ των επιχειρηματιών, υπερασπίζεται τη δικτατορία των μονοπωλίων, ο δήμαρχος Γρεβενών επιτρέπει την κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του οπλαρχηγού Θεοδώρου Ζιάκα που πολέμησε για την απελευθέρωση από τους Τούρκους, από αυτό το ναζιστικό μόρφωμα με το πρόσχημα ότι είναι κοινοβουλευτικό κόμμα.
Αποτελεί προσβολή για την ιστορία του αγωνιζόμενου λαού οι υμνητές των κρεματορίων του Άουσβιτς, ο τραμπούκοι ενάντια σε αγωνιστές, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι δολοφόνοι μεταναστών να βρωμίσουν την ιστορία του λαού μας και των Γρεβενών που υπέφεραν τόσα από τους ναζιστές.
Η ιστορία της Ελλάδας είναι γεμάτη από παραδείγματα ηρωικών αγώνων για τα δίκαια του λαού, αλλά και από ραγιάδες και προσκυνημένους.
Υπήρχε ο Κολοκοτρώνης και ο Παπαφλέσσας, που οργάνωναν την επανάσταση, αλλά και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, οι προύχοντες κ.ά. που καλούσαν σε υποταγή.
Υπήρχαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που αγωνίστηκαν ενάντια στον ξένο κατακτητή, αλλά και οι συνεργάτες των Γερμανών, δωσίλογοι και ταγματασφαλίτες.
Υπήρχαν οι αγωνιστές ενάντια στη χούντα, υπήρχαν και οι βασανιστές της χούντας και οι υμνητές τους.
Σήμερα από τη μία πλευρά είναι ο αγωνιζόμενος λαός ενάντια στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν και αυτοί που θέλουν το λαό υποταγμένο στα συμφέροντα των μονοπωλίων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. Αυτούς υπερασπίζεται η ναζιστική "Χρυσή Αυγή", ζητώντας φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, εξασφαλίζοντας φθηνούς εργάτες με 15 ευρώ μεροκάματο στους βιομήχανους, εναντιώνεται στους εργατικούς αγώνες, τοποθετήθηκε υπέρ της πώλησης ελληνικών νησιών στο κεφάλαιο κ.ά.
Καλούμε το λαό και τους φορείς της περιοχής (σωματεία, ανάπηροι πολέμου από τη φασιστική κατοχή, αντιστασιακές οργανώσεις) να ορθώσουν το μπόι τους απέναντι στη σιχαμερή και αποκρουστική ιδεολογία του φασισμού- ναζισμού, να απομονώσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής όπου βρεθούν και όπου σταθούν. Να παραδειγματιστούν από τη στάση δεκάδων φορέων που έβαλαν και βάζουν φραγμό στην προκλητική τους εμφάνιση σε ανάλογες επετείους λαϊκού ξεσηκωμού και αντίστασης. Να μην ξεγελαστούν από την προσπάθειά τους να εμφανιστούν ως προστάτες των φτωχών και αδυνάτων. Στόχος τους είναι το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος.
Τη "Χρυσή Αυγή" μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνο το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Μόνο μια Λαϊκή Συμμαχία, που θα δυναμώνει σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής του συστήματος που γεννάει το φασισμό, μπορεί να απομονώσει και να αχρηστεύσει τη δράση των φασιστοειδών στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές».
ΤΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΚΕ

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ Για την εμφάνιση πανώλης στη Θεσσαλία

  Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ Για την εμφάνιση πανώλης στη Θεσσαλία  Η επιβεβαίωση για πρώτη φορά στην Ελλά...