ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

       Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση από 30% σε 50% των αντίγραφων φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία και αύξηση στα 5 ευρώ από τα 3 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και στα Κέντρα Υγείας, προωθώντας ραγδαία την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας με ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαϊκών στρωμάτων και άγρια χαράτσια για παροχή υπηρεσιών Υγείας από τα δημόσια νοσοκομεία. Αναγορεύουν την Υγεία σε κόστος ως το βασικό κριτήριο στην επιλογή θεραπείας και φαρμάκου, κόντρα στο επιστημονικό κριτήριο.
       Η ένταξη των τριών νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας στην Β’ ζώνη, κομμάτι της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που ασκείται τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με την στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ, απαξιώνει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας που σε συνδυασμό με την λειτουργία τους ως επιχειρήσεις, έχει σοβαρές επιπτώσεις στους ασθενείς, ιδιαίτερα των λαϊκών οικογενειών.
       Καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε σύσκεψη την
ΠΕΜΠΤΗ 20 ΓΕΝΑΡΗ 2011, στις 7:00 μμ
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών (Πλατεία Ελευθερίας)
       Στόχος της σύσκεψης οι αγωνιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των φοιτητών και του γυναικείου κινήματος να προχωρήσουν άμεσα σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και παρέμβασης από τους κλάδους και τα εργοστάσια, τους χώρους δουλειάς και μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία να δώσουν απάντηση στις εγκληματικές και ανθυγιεινές αποφάσεις της κυβέρνησης.
       Να συμβάλουν αγωνιστικά για να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της υγειονομικής και ιατρικής περίθαλψης και να γίνει η Υγεία κοινωνικό εργατικό δικαίωμα, που θα παρέχεται δωρεάν και στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ Για την εμφάνιση πανώλης στη Θεσσαλία

  Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ Για την εμφάνιση πανώλης στη Θεσσαλία  Η επιβεβαίωση για πρώτη φορά στην Ελλά...