Συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ Ελευθερίας Κολίτσα στο ριζοσπάστη


 Η ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Κάλεσμα μάχης μέχρι το τελευταίο λεπτό για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Ο «Ριζοσπάστης» συζητάει με την Ελευθερία Κολίτσα, υποψήφια βουλευτή του Κόμματος στα Γρεβενά

Κλίμα αισιοδοξίας για το βράδυ των εκλογών δημιουργούν τα μηνύματα από λαϊκούς ανθρώπους που προσεγγίζουν το ΚΚΕ για πρώτη φορά, ή ύστερα από πολλά χρόνια, που λαμβάνονται στην προεκλογική περίοδο, στις δεκάδες εξορμήσεις και περιοδείες, στις συσκέψεις και τις συγκεντρώσεις που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Γρεβενών σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα.

Όπως σημειώνει στον «Ριζοσπάστη» η υποψήφια βουλευτής Γρεβενών του ΚΚΕ, Ελευθερία Κολίτσα, απόφοιτη Παντείου και μεταπτυχιακή φοιτήτρια, αλλά και η νεότερη υποψήφια βουλευτής σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, τα ζητήματα του κόστους της θέρμανσης, των τεράστιων ελλείψεων στο Νοσοκομείο, τα σοβαρά προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος απηύθυναν μαζικό κάλεσμα ενίσχυσης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ στις 21 Μάη, για μια πιο δυναμική συνέχεια στην ανάπτυξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος στην περιοχή, όπου οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες των Γρεβενών πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες για το κόστος της θέρμανσης, για τις τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο, για τα σοβαρά προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων, με αποκορύφωμα τις μεγάλες συγκεντρώσεις στα Γρεβενά τον χειμώνα ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια, για να μη μείνει κανένα λαϊκό νοικοκυριό, κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση.

Όπως τονίζει η Ελ. Κολίτσα, στον αντίποδα αυτής της προσπάθειας βρίσκονται «όσοι θέλουν ο λαός των Γρεβενών να αποδέχεται τον εκβιασμό ότι το μόνο που μπορούμε να διαλέξουμε είναι αν θα ηγηθεί η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας και των σύγχρονων αναγκών μας, επιστρατεύοντας τη λογική της “χαμένης ψήφου” στην μονοεδρική Περιφερειακή Ενότητα των Γρεβενών.

Στην πραγματικότητα, χαμένη για τον λαό είναι η ψήφος που δίνεται στα κόμματα του συστήματος, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και στα συμπληρώματά τους, που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση και τα οποία έχουν τις ίδιες αντιλαϊκές δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, του μονοπωλιακούς ομίλους. Χαμένη είναι η ψήφος ενίσχυσης αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

Αντίθετα, κερδισμένη για τον λαό των Γρεβενών είναι η ψήφος που θα μετρήσει στο πανελλαδικό ποσοστό του ΚΚΕ, στην πανελλαδική προσπάθεια να βγει ο λαός πιο δυνατός για να αντιμετωπίσει τα δύσκολα που είναι μπροστά μας.

Η ψήφος στο ΚΚΕ θα μετρήσει την επόμενη μέρα άμεσα στη δύναμη του εργατικού – λαϊκού κινήματος και στην Περιφερειακή Ενότητα των Γρεβενών, όπου τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν μια σειρά σημαντικοί αγώνες για την Υγεία, τη θέρμανση κ.ά. Είναι ψήφος που θα συμβάλει στο να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση, να αποσπαστούν ορισμένες κατακτήσεις και μέτρα υπέρ του λαού».

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζω...