Παρουσίαση των θέσεων και μέρους των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης Γρεβενών για την Περιφέρεια και το δήμο Γρεβενών

 


Την Παρασκευή 18 Αυγούστου οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στο Δήμο Γρεβενών, Νόντας Στολτίδης και Ντάγκα Παναγιώτα παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να παρουσιάσουν τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και ένα μέρος των υποψηφίων στον Δήμο και στην Περιφέρεια..
Το λόγο πήρε αρχικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης όπου τόνισε, ότι οδεύουμε προς το τέλος του καλοκαιριού, ένα καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του οποίου, για μια ακόμα φόρα αναδείχτηκε ότι το αστικό κράτος δεν μπορεί να προστατεύσει τη ζωή και το βίος του λαού από φυσικές καταστροφές όπως αυτό που παρακολουθήσαμε με τις πυρκαγιές το προηγούμενο διάστημα, γιατί η προστασία του λαού είναι κόστος.
Αυτό το κράτος υπηρέτησε παλιότερα ο κ. Κασαπίδης σαν βουλευτής και τα τελευταία 4 χρόνια σαν περιφερειάρχης. Αυτό το κράτος υπηρέτησε ο κ. Αμανατίδης σαν βουλευτής αυτό θα υπηρετήσει και αν εκλεγεί περιφερειάρχης. Αυτό και η κα. Ζεμπελιάδου που σαν αντιπολίτευση οι διακηρύξεις της αυτό αποδεικνύουν.
Αναφέρθηκε για τα προβλήματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στις αιτίες που τα γεννούν, και ειδικότερα για τα Γρεβενά για το πρόβλημα της ερήμωσης και της φυγής των νέων. «Να πάρουμε το παράδειγμα των Γρεβενών, που βασικό ζήτημα για το λαό της περιοχής είναι η συρρίκνωση του πληθυσμού. Ποιο είναι το αίτιο του προβλήματος; Είναι η άναρχη καπιταλιστική ανάπτυξη που κατανέμει τις επενδύσεις με βάση την κερδοφορία τους και όχι με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη των περιοχών της πατρίδας μας. Για δείτε το παράδειγμα του ορυχείου της εξόρυξης χρωμίτη, πόσες φορές θα ανοίξει και θα κλείσει αυτή η επένδυση με βάση τους σχεδιασμούς του επιχειρηματία, πάνω σε ένα ορυκτό που μαζί με το νικέλιο θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα στην πατρίδα μας.»
Τόνισε ότι  οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση τα προηγούμενα χρόνια υλοποίησαν την υπόσχεση τους προς το λαό, να είναι η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στους θεσμούς του τοπικού κράτους, να είναι η φωνή του εργαζόμενου, του αυτοαπασχολουμένου, του αγρότη, της γυναίκας, του νέου.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο η υποψήφια δήμαρχος για το δήμο Γρεβενών Ντάγκα Παναγιώτα.
Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με την υποχρηματοδότηση και την επιλογή της δημοτικής αρχής να μην έχει ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες . ότι όλοι μέχρι σήμερα υποψήφιοι και εν ενεργεία  δημοτικοί σύμβουλοι υπηρετούν αυτή την πολιτική και γι αυτό το λόγο δεν έχουν πρόβλημα να μεταπηδούν από τον έναν συνδυασμό στον άλλο.
Ανέφερε ότι τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούνται από ανθρώπους που πορεύονται με αξιοπρέπεια και τιμιότητα, που σε κοινά προβλήματα δεν αναζητούν ατομικές λύσεις, που βλέπουν την προοπτική και την ελπίδα για την βελτίωση της καθημερινότητας στο συλλογικό αγώνα, στην αλληλεγγύη, στην διεκδίκηση, στη συνέπεια, στην εντιμότητα
Στο τέλος κάλεσαν και οι δύο  να δυναμώσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Nα εκλεγούν περισσότεροι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του, θα συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις, ακούραστα και αποφασιστικά στον αγώνα για όλα αυτά που μας αξίζουν.
Στο τέλος παρουσιάστηκαν τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.





Η ομιλία του σ. Νόντα Στολτίδη:

Οδεύουμε προς το τέλος του καλοκαιριού, ένα καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του οποίου, για μια ακόμα φορά αναδείχτηκε ότι το αστικό κράτος δεν μπορεί να  προστατεύσει τη ζωή και το βίος  του λαού από φυσικές καταστροφές όπως αυτό που παρακολουθήσαμε με τις πυρκαγιές το προηγούμενο διάστημα,  γιατί η προστασία του λαού είναι κόστος.
Ένα κράτος που επέτρεψε ένα τάγμα ναζιστών να διασχίσει όλα τα Βαλκάνια και να δολοφονήσει ένα  νέο παιδί στην Νέα Φιλαδέλφεια.
Το ίδιο κράτος είναι ταχύτατο όταν πρέπει να προωθήσει  τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Με fast track διαδικασίες να ολοκληρώνει Μελέτες Περιβαντολογικων Επιπτώσεων για την εγκατάσταση ΑΠΕ.
Αυτό το κράτος υπηρετήσαν και υπηρετούν οι περιφερειακή και οι δημοτικές αρχές της περιοχής μας.
Ο νόμος που καθορίζει τις αρμοδιότητες των περιφερειών είναι σαφής και ξεκάθαρα αναφέρει ότι στόχος της περιφερειακής διοίκησης είναι η προώθηση των εθνικών και ευρωπαϊκών στρατηγικών στόχων. Με λίγα λόγια η περιφέρεια είναι το κράτος σε αυτό το τοπικό επίπεδο.
Αυτό το κράτος υπηρέτησε παλιότερα ο κ. Κασαπίδης σαν βουλευτής και τα τελευταία 4 χρόνια σαν περιφερειάρχης. Αυτό το κράτος υπηρέτησε ο κ. Αμανατίδης σαν βουλευτής αυτό θα υπηρετήσει και αν εκλεγεί περιφερειάρχης. Αυτό και η κα. Ζεμπελιάδου  που σαν αντιπολίτευση οι διακηρύξεις τις αυτό αποδεικνύουν.
Να πάρουμε το παράδειγμα των Γρεβενών, που βασικό ζήτημα για το λαό της περιοχής είναι η συρρίκνωση του πληθυσμού. Ποιο είναι το αίτιο του προβλήματος; Είναι η άναρχη καπιταλιστική ανάπτυξη που κατανέμει τις επενδύσεις με βάση την κερδοφορία τους και όχι με στόχο την ισόρροπη  ανάπτυξη των περιοχών της πατρίδας μας. Για δείτε το παράδειγμα του ορυχείου της εξόρυξης χρωμίτη, πόσες φορές θα ανοίξει και θα κλείσει αυτή η επένδυση με βάση τους σχεδιασμούς του επιχειρηματία, πάνω σε ένα ορυκτό  που μαζί με το νικέλιο  θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα στην πατρίδα μας.
Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα πόσο μάλλον τα Γρεβενά και ανοιγοκλείνει τις επενδύσεις με βάση τα κέρδη του. Όμως για έναν νέο άνθρωπο για να μείνει στον τόπο του δεν φτάνει να έχει μόνο δουλειά. Θέλει να έχει ποιοτικά σχολεία για τα παιδιά του, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Θέλει να έχει πρόσβαση στον πολιτισμό, στον αθλητισμό κ.α.
Τι στάση κρατάνε απέναντι σε αυτά το ζήτημα αυτοί που ζητάνε την ψήφο του λαού των Γρεβενών στις προσεχείς τοπικές εκλογές; 
Ο κ. Κασαπίδης με το χρίσμα της Ν.Δ υλοποίησε τον εθνικό και ευρωπαϊκό στρατηγικό στόχο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, της πράσινης μετάβασης που μετέτρεψε την ενέργεια σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα που εκτόξευσε την ενεργειακή φτώχια στα ύψη ειδικά στα Γρεβενά με τις συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες. Αυτή την πολιτική στήριξε και ο κ. Αμανατίδης όντας 4 χρόνια βουλευτής Κοζάνης της Ν.Δ. Μήπως καταψήφισε κανένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο της Ν.Δ. Μήπως τώρα εναντιώνεται σε αυτή την πολιτική; Ισα ίσα είναι από τους πιο μαχητικούς υπερασπιστές της. Μήπως εναντιώνεται η κα Ζεμπελείάδου; Αφού όπου βρεθεί και όπου σταθεί για το ευρωπαϊκό κεκτημένο μιλάει, που δεν είναι άλλο από αυτό που εισήγαγε τροπολογία στην Ευρωβουλή που ψήφισαν και τα 3 κόμματα Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για fast track προώθηση των πράσινων επενδύσεων και χαρακτηρισμό των λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στην εγκατάσταση τους σε ιδιώνυμο αδίκημα ανοίγοντας το δρόμο στην καταστολή όπως στην Καλαμιά Κοζάνης.
Αυτό το αναπτυξιακό μοντέλο προϋποθέτει και συγκεκριμένες εργασιακές σχέσεις. Αλήθεια πια μέτρα πήρε η περιφέρεια μετά τα απανωτά θανατηφόρα εργοδοτικά εγκλήματα στα Γρεβενά που στοίχισαν τη ζωή σε 4 νέους ανθρώπους, για την στήριξη της Επιθεώρησης Εργασίας των Γρεβενών που δεν μπορεί να επιτελέσει το έργο της λόγω έλλειψης προσωπικού; Ο κ.  Αμαντίδης τι ψήφισε στη Βουλή στο νόμο Χατζηδάκη που στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλει συμπεριλαμβάνεται η μετατροπή του ΣΕΠΕ σε ανεξάρτητη αρχή για να βγάλει λάδι την κυβέρνηση από τις ευθύνες της; 
Το ευρωπαϊκό κεκτημένο που επικαλείται η κ. Ζεμπελιάδου δεν τα προβλέπουν όλα αυτά. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν επικαλείται και ο κ. Γεωργιάδης για να φέρει ένα έκτρωμα στη βουλή που θα περιλαμβάνει δουλειά 16 ώρες τη μέρα, μέχρι τα 74.
Η στρατηγική τους ταύτιση εκφράζεται και στα ζητήματα της υγείας .Το επόμενο διάστημα η τοπική διοίκηση θα παίξει πιο αποφασιστικό ρόλο στην εμπορευματοποίηση της υγείας. Σχεδιάζεται η ΠΦΥ να περάσει στην ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης με αποτέλεσμα την παραπέρα διάλυση της και το άνοιγμα κερδοφόρων πεδίων για το κεφάλαιο εις βάρος των λαϊκών αναγκών. Θα έπαιρνε το χρίσμα από τη Ν.Δ ο κ. Κασαπίδης αν δεν ήταν αποφασισμένος να την υλοποιήσει αυτή την πολιτική; Διαφωνεί ο κ Αμανατίδης με μια τέτοια εξέλιξη; Η η κυρία Ζεμπελιάδου που ο ομοϊδεάτης της ο κ. Μαλούτας στο Δήμο Κοζάνης χρηματοδότησε μελέτη για την προώθηση του «νέου ΕΣΥ» που προβλέπει το νοσοκομείο Γρεβενών να μετατραπεί σε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας.              
Ξέρουμε και την επιχειρηματολογία που θα χρησιμοποιήσουν για να πείσουν το λαό να την αποδεχτεί. Θα μας πουν για το αθηνοκεντρικό κράτος που δεν ενδιαφέρεται για την περιφέρεια και ότι αυτοί που αγαπάνε τον τόπο τους θα τα προσέξουν καλύτερα. Αυτά είπαν και για τους παιδικούς σταθμούς με αποτέλεσμα να συρρικνωθούν οι δημόσιοι και να ανοίξουν σαν μανιτάρια οι ιδιωτικοί, αυτά είπαν και για τα κτήρια των σχολείων και βλέπουμε ταβάνια να πέφτουν στα κεφάλια μαθητών, να έχουμε νεκρό μαθητή στις Σέρρες από έκρηξη λέβητα.
Αυτή τη στρατηγική σύμπλευση σε αυτά που μαυρίζουν την ζωή των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και των Γρεβενών θα προσπαθήσουν να την κρύψουν στην αντιπαράθεση ενόψει των εκλογών.         
Αυτό το στόχο έχει και η προσπάθεια που κάνουν να παρουσιαστούν σαν υπερκομματικούς, πολυσυλλεκτικούς, ακομμάτιστους τους συνδυασμούς τους. Να κρύψουν τις ευθύνες τους γι’ αυτά που περνάει ο λαός. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια  της συγκρότησης των συνδυασμών δείχνει αυτή τη σύμπλευση με μεταγραφές, μεταπηδήσεις, κωλοτούμπες κ.α. Δείχνει ότι μεταξύ τους δεν υπάρχουν σοβαρές διαχωριστικές γραμμές γιατί όλοι συμμετέχουν στον μεγάλο συνδυασμό του κεφαλαίου και των κερδών του.
Το μόνο θετικό που μπορεί να προκύψει για το λαό και σε αυτή την εκλογική μάχη είναι η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης, των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές. Η εκλογή περισσοτέρων Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων που θα είναι στο πλευρό του λαού.
Γιατί είμαστε το μόνο αντίπαλο δέος απέναντί τους, γιατί καθοδηγούμαστε από μια στρατηγική που έχει στο επίκεντρο της τις εργατικές λαϊκές ανάγκες. Γιατί είμαστε οι μόνοι που λέμε ότι μπορεί ο λαός να ζήσει όπως του αρμόζει το 2023 με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης αν αποφασίσει το δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ.
Γιατί οι εκλεγμένοι με τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ βρεθήκαμε σταθερά απέναντι, καταγγέλλοντας και καταψηφίζοντας τις πολιτικές επιλογές της διοίκησης Κασαπίδη, που είναι εχθρικές στις καθημερινές ανάγκες και τις διεκδικήσεις της πλειοψηφίας του λαού της Δυτικής Μακεδονίας, από θέσεις μαχητικής αντιπολίτευσης με προτάσεις, παρεμβάσεις στήριξης των αιτημάτων κατοίκων, φορέων, σωματείων μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προβάλλοντας τις διαφορετικές ιεραρχήσεις για τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών.
Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση τα προηγούμενα χρόνια υλοποίησαν την υπόσχεση τους προς το λαό, να είναι η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στους θεσμούς του τοπικού κράτους, να είναι η φωνή του εργαζόμενου, του αυτοαπασχολουμένου, του αγρότη, της γυναίκας, του νέου.
Δεν υπάρχει μικρός και μεγάλος εργατικός - λαϊκός αγώνας που αναπτύχτηκε στην περιοχή που να μην συμμετείχαν, οργάνωναν, συμπαραστάθηκαν ανέδειξαν οι εκλεγμένοι κομμουνιστές στην Περιφέρεια και τους Δήμους.
Για να θυμηθούμε τα προηγούμενα παραδείγματα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ήταν στην πρώτη  γραμμή για να στηριχτεί η Επιθεώρηση Εργασίας, ο δημοτικός μας σύμβουλος κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας πάλεψε να στηθεί επιτροπή υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς.
Ήμασταν μπροστά στο συλλαλητήριο για την θέρμανση εδώ στα Γρεβενά,
Στις πύλες του νοσοκομείου Γρεβενών εν μέσω πανδημίας «σπάζοντας τη σιωπή» και απαιτώντας άμεσα μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου συστήματος υγείας. Τους αγώνες των αυταπασχολούμενων κατά τη διάρκεια της πανδημίας για προστασία του εισοδήματος τους και της επιβίωσης τους. Ενάντια στην κατασκευή υδροηλεκτρικού στην Πορτίτσα. Στους αγώνες εργαζόμενων στις κοινωνικές δομές του Δήμου Γρεβενών.
Συμπαρασταθήκαμε στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στην Περιφέρεια και τους δήμους, με προγράμματα κοινωφελούς, οκταμηνίτες, με ΕΣΠΑ.για το σύνολο του προσωπικού. Για το ωράριο των καθαριστριών, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για το Βοήθεια στο σπίτι. Στα μπλόκα του αγώνα των αγροτών ενάντια στην πολιτική που ξεκληρίζει το βίος τους. Στα μεγάλα συλλαλητήρια του λαού ώστε να αποδοθούν ευθύνες για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών.
Ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε και υποσχόμαστε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να ικανοποιηθούν οι εργατικές λαϊκές ανάγκες.
Παρά το αρνητικό συσχετισμό δίνουμε την μάχη με αισιοδοξία που μας έδωσε το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές, ανταποκρινόμενοι στην ευθύνη που αναλάβαμε να αποτελέσουμε την 100% μαχητική – λαϊκή αντιπολίτευση,



Η ομιλία της σ. Παναγιώτας Ντάγκα: 


Η καθημερινότητα επιβεβαιώνει ότι ο θεσμός του Δήμου αποτελεί έναν τοπικό εκτελεστικό βραχίονα του κεντρικού κράτους. Είναι ο μηχανισμός που αναλαμβάνει να εφαρμόσει τις κυβερνητικές πολιτικές αλλά και τις πολιτικές της ΕΕ στο επίπεδο της πόλης, του χωριού και της γειτονιάς.  Ο ρόλος που παίζει στις ζωές μας ο Δήμος έχει αναβαθμιστεί τα προηγούμενα χρόνια και στόχος είναι να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο. Οι δημοτικές αρχές διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ από διάφορα προγράμματα  ενώ αναλαμβάνουν όλο και περισσότερες ευθύνες για τομείς της ζωής μας.
Ας αναρωτηθούμε όμως: Όλα αυτά τα χρήματα που διαχειρίστηκε η Δημοτική Αρχή αυτά τα 4 χρόνια αλλά και οι προηγούμενες, πως βελτίωσαν τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζούμε; Είναι στη σκέψη και στο στόμα του καθενός, ότι η κατάσταση στα Γρεβενά τα τελευταία χρόνια γίνεται χειρότερη. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα σχολεία που όλα αναβαθμίστηκαν ενεργειακά λόγω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ αλλά κανένα σχολείο δεν έχει σχέδιο πυρασφάλειας υπογραμμένο από αρμόδιο φορέα, μηχανικό , πυροσβεστική, σχεδιάζονται και υπογράφονται από τους εκπαιδευτικούς, δεν έχει γίνει κάποιος προσεισμικός έλεγχος από το 1995 δηλαδή εδώ και 28 χρόνια. Τα περισσότερα έχουν να βαφτούν εσωτερικά μπορεί και πάνω από δεκαετία, γιατί η χρηματοδότηση που δίνεται από την πολιτεία και στις  προτεραιότητες που υπάρχουν από τις δημοτικές αρχές που πέρασαν  δεν είναι η σχολική στέγη. Ή αυτό που ζήσαμε την προηγούμενη σχολική χρονιά με διακοπές ρεύματος σε σχολεία λόγω απλήρωτων λογαριασμών.
Υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία από το δήμο Γρεβενών μετά τη συνένωση το 2010, αν οι κάτοικοι είδαν την ζωή τους να βελτιώνεται . Σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο υπάρχουν προβλήματα, οι παιδικές χαρές έχουν ξηλωθεί και δεν έχουν κατασκευαστεί, ελάχιστο προσωπικό στο Δήμο, η πλειοψηφία με ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα χόρτα σχεδόν σε  όλο το οδικό δίκτυο άκοπα, ο Γρεβενίτης στην κατάσταση που έχουμε δει όλοι τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο. Και άλλα που ο χρόνος δεν επιτρέπει να αναφερθούμε.
Ο Δήμος έχει το δικό του σοβαρό μερίδιο ευθύνης αφού για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών δίνει .
Προεκλογικά εμφανίζονται υποψήφιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι και μας λένε ότι είναι ακομμάτιστοι ή υπερκομματικοί, ότι είναι δήθεν «ανεξάρτητοι».  Μας λένε  ότι  θέλουν να συμμετέχουν γα τα Γρεβενά, να τα αναγεννήσουν, να τα πάνε μπροστά, ότι τα Γρεβενά είναι πάνω από όλα, όταν η πλειοψηφία από τους υποψήφιους ασκεί διοίκηση ή άσκησε τα προηγούμενα χρόνια και τώρα θα μας σώσουν από αυτό που οι ίδιοι έχουν ευθύνη. ‘Ότι δεν κοιτάνε χρώματα αυτοί που είναι στελέχη κυβερνητικών κομμάτων, αυτοί που στριμώχνονται για μία φωτογραφία ή χειραψία με Πρωθυπουργούς, υπουργούς, και στελέχη των κομμάτων εξουσίας. Μας λένε ότι “νοιάζονται για το καλό του τόπου” αυτοί που τα κόμματα που στηρίζουν μας έχουν φτάσει εδώ σήμερα. Βλέπουμε τις συνήθεις μεταγραφές μεταξύ των συνδυασμών αλλά και να συμπεριλαμβάνουν  δηλωμένους ακροδεξιούς, ορφανά της «Χρυσής Αυγής».
Εμφανίζονται επίσης και διάφοροι «τεχνοκράτες», «ικανοί» και «πετυχημένοι»  που δήθεν θα «βάλουν τάξη» στο Δήμο και προβάλλονται ως μεσσίες. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι όλους μα όλους αυτούς τους έχουμε δοκιμάσει και τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Όλοι αυτοί δεν συγκρούστηκαν ποτέ, όχι γιατί δεν μπορούσαν αλλά γιατί δεν ήθελαν, με τις κυβερνητικές πολιτικές που αφορούσαν τους Δήμους.
Το ζήτημα δεν είναι αν είναι κάποιος γενικά ικανός, αλλά ποια πολιτική θα εφαρμόσει με αυτή του την ικανότητα. Μία πολιτική η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων ή τις ανάγκες των πολλών;
Μία πολιτική που θα συνεχίζει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, την λογική του κόστους – οφέλους όταν μιλάμε για τα προβλήματα του λαού, την συνέχιση της κατάσταση ομηρίας των εργαζομένων στο Δήμο με διάφορες συμβάσεις ορισμένου χρόνου; Αυτή ακριβώς την πολιτική είναι «δεσμευμένοι» να εφαρμόσουν αυτοί οι υποψήφιοι γιατί είναι από θέση αρχής τοποθετημένοι απέναντι στα συμφέρονται του λαού.
Η ψήφος μας στις εκλογές του Οκτώβρη δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια «χαλαρή», «φιλική» ή «συγγενική» ψήφος, χωρίς πολιτικό περιεχόμενο. Η ψήφος του Οκτώβρη αφορά τις ζωές μας και δεν πρέπει να την σπαταλήσουμε. Στις τοπικές εκλογές κρίνεται ποιος θα εφαρμόσει τις κυβερνητικές και ευρωπαϊκές πολιτικές στο επίπεδο του Δήμου και ποιος θα σταθεί απέναντι. Σε όλη την Ελλάδα αναπτύσσονται κινήματα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Στην περιοχή έχουν δοθεί άδεια παραγωγής σε 7 θέσεις να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες με συνολική ισχύ 140 MW, σιγή ιχθύος επικρατεί από τους κατά τα άλλα λαλίστατους υποψήφιους και εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έδωσε μάχες και μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, προσπάθησε να συνδέσει τα προβλήματα των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των φοιτητών, των νέων με τη συζήτηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι Δημοτικοί μας σύμβουλοι βρέθηκαν στο πλευρό όποιου διεκδικούσε βελτίωση της ζωής του, όποιος διεκδικούσε ένα καλύτερο αύριο. Έφεραν δεκάδες τοπικά- λαϊκά προβλήματα για συζήτηση και ανέδειξαν τις αιτίες αλλά και πρότειναν τις λύσεις.
Σας καλούμε να δυναμώσουμε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Nα εκλεγούν περισσότεροι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του, θα συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις, ακούραστα και αποφασιστικά στον αγώνα για όλα αυτά που μας αξίζουν.
Η θέση όλων όσων θέλουν να υπάρξει ανατροπή στην αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής, είναι εδώ! Μαζί με τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να μη μετράμε χαμένες τετραετίες για τα λαϊκά συμφέροντα στο Δήμο Γρεβενών.
Στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού – λαϊκού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των γυναικών, της νεολαίας.
Φίλες και φίλοι, με την πείρα που έχουμε και συνεχίζουμε να μαζεύουμε και με τις θέσεις και την πολιτική μας κατεύθυνση, συνεχίζουμε να δίνουμε την μάχη του ψηφοδελτίου για τις δημοτικές εκλογές. Μια μάχη δύσκολη που έχει να αντικρούσει καταστάσεις και ζητήματα που είναι χρόνια βαθιά ριζωμένα στις συνειδήσεις των κατοίκων. Τα “που να μπλεχτώ” τα “δεν θέλω να γίνω σαν αυτούς” τα “κατεβαίνει ο νονός μου” και άλλα φράγματα... τον φόβο της έκθεσης και την απογοήτευση του “τίποτα δεν αλλάζει” Σε αυτόν τον κόσμο απευθυνόμαστε και σήμερα, να μην αφήσει στον δικό του φόβο, στην δικιά του αναποφασιστικότητα να παίξουν οι άλλοι το παιχνίδι των αφεντικών τους ανενόχλητοι. Να κάνουν αυτό το μικρό (πραγματικά μικρό) αλλά δύσκολο βήμα και να συμπορευθούν με την Λαϊκή Συσπείρωση. Δεν είναι μια θέση που προσφέρεται με “ένα καλό πακέτο”...ούτε αποδοχών, ούτε γαλονιών και τίτλων, ούτε ανταλλαγών και βολέματος. Είναι μια θέση που το μόνο που υπόσχεται είναι ότι αύριο θα είμαστε δίπλα δίπλα και μπροστά σε κάθε αγώνα, είναι μια θέση που υπόσχεται ανήφορο αλλά είναι και μια θέση που αύριο θα κρατάς με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια... Αυτοί είναι και οι πρώτοι υποψήφιοι που παρουσιάζουμε σήμερα...
Για να δώσουμε αισιόδοξα και δυναμικά τον αγώνα για τη ζωή μας, για το μέλλον των παιδιών μας, για όλο το λαό. Καλούμε όλους, που πορεύονται με αξιοπρέπεια και τιμιότητα, που σε κοινά προβλήματα δεν αναζητούν ατομικές λύσεις, που βλέπουν την προοπτική και την ελπίδα για την βελτίωση της καθημερινότητας στο συλλογικό αγώνα, στην αλληλεγγύη, στην διεκδίκηση, στη συνέπεια, στην εντιμότητα και θα δώσουμε έτσι μαζί την επόμενη μάχη»



Οι υποψήφιοι για την περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας:


ΚΟΛΙΤΣΑ –ΤΣΑΚΜΑΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΑΣΠΑΙΤΕ. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΚΣ 

ΛΙΑΜΠΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΔΑΣΚΑΛΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΤ ΑΔΕΔΥ- ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΡΑΝΤΖΑΣ  ΝΙΚΟΣ

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΟΣ

ΤΑΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ –ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΣΟΥ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ- ΜΕΛΟΣ ΤΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΚΕ

ΤΖΙΑΜΠΙΡΗ ΜΑΙΡΗ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ –ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΧΑΣΤΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ- ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΚΕ

 

 




Οι υποψήφιοι για τον δήμο Γρεβενών: 


ΑΝΘΙΜΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΕΜΠΟΡΟΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ ΞΑΝΘΟΥΛΑ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΑΕΕ

ΖΙΩΓΑ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ

ΦΥΣΙΚΟΣ

ΘΕΟΧΑΡΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Κ΄ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ  Η\Υ

ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΕΔΥΕ

ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ

ΑΓΡΟΤΗΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ

ΚΑΡΑΛΙΟΛΙΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΙΩΝ

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ

ΠΡΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

ΚΑΡΠΟΥΖΑ ΖΩΗ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ

ΚΑΤΣΑΠΕΛΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

ΓΕΩΡΓΟΣ-  ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ

ΚΑΦΑΛΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΚΛΕΙΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ- ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΟΝΚΕ ΑΝΚΕ   

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΕΠΑΛ ΓΡΒΕΝΩΝ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΦΥΣΙΚΟΣ

ΚΩΣΤΑΡΕΛΗΣ ΑΡΗΣ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ

ΛΑΪΤΣΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΚΥΨΕΛΩΝ

ΛΕΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ

ΛΟΛΑ –ΔΙΠΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

 ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΜΗΝΑΣΙΔΗΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ

ΑΓΡΟΤΗΣ

ΜΗΤΣΙΑΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΑΤΟΠΕΤΡΑΣ

ΜΙΧΟΥ ΛΟΛΑ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΜΠΑΛΑΦΕΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΟΥ ΧΡΥΣΑ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

 ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΝΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΑΚΗΣ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

ΠΑΤΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

ΔΑΣΕΡΓΑΤΗΣ

ΡΟΤΣΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

ΣΑΪΤΗ ΣΟΦΙΑ 

 

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΣΑΡΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ

ΤΖΟΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗ

ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ- ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΕΠΑΛ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΤΣΙΓΚΑΣ ΝΙΚΟΣ

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ

ΤΣΙΟΠΛΗ ΚΙΚΗ

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΎΜΕΝΗ

ΤΣΙΡΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ


 


Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζω...