Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Αργύρη Καραλιόλιου με τη Λαϊκή Συσπείρωση
ANAKOI
ΝΩΣΗ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Φίλες και φίλοι, με αυτή μου την επιστολή θέλω να σας ανακοινώσω ότι και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Γρεβενών με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  της υποψήφιας δημάρχου Παναγιώτας Ντάγκα. Κι αυτό γιατί επειδή θεωρώ ότι η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  αποτελεί τη μοναδική φιλολαϊκή, προοδευτική λύση στο Δήμο Γρεβενών, αλλά και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους κυβερνώντες για τα όνειρα και τα δικαιώματα που μας στέρησαν, καθώς και την κατρακύλα της χώρας.
Επειδή η «Λαϊκή Συσπείρωση»     δεν ζητάει μόνο την ψήφο σου, αλλά σου ζητάει ακόμα να αγωνιστείς  μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους και της επιτροπές της γειτονιάς για ένα καλύτερο αύριο και για το μέλλον των παιδιών σου.
Επειδή στα ψηφοδέλτιά της υπάρχουν μόνο ανιδιοτελείς αγωνιστές  με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία.
Επειδή  οι επερχόμενες εκλογές είναι μια γενική πολιτική μάχη, στην οποία ο λαός έχει την ευκαιρία να βάλει φρένο στον οδοστρωτήρα που βυθίζει τη ζωή του, να μην χαρίσει την ψήφο του, είτε ως επιδοκιμασία είτε ως άσφαιρο βόλι, στην πολιτική που τον εξανδραποδίζει.
Επειδή η ψήφος μπορεί και πρέπει να γίνει ένα μεγάλο «Όχι» σε όσα έχουν προκαλέσει σε αυτό τον τόπο οι «σωτήρες» του και ταυτόχρονα να συναθροιστεί σε ένα μεγάλο «Ναι» για μια άλλη πορεία, για μια άλλη προοπτική.
Τέτοια ψήφος είναι η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», λοιπόν, έχοντας πλέον τη βεβαιότητα ότι σήμερα είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να κάνει πράξη
όσα ενδόμυχα επιθυμούν οι κάτοικοι αυτού του εγκαταλειμμένου τόπου. Γι’ αυτό
και σας καλώ να εμπιστευθείτε το πρόγραμμα και τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να ρίξετε στη κάλπη το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρίφαλο, το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».    

Ποιος είμαι;
      Ονομάζομαι Αργύρης Καραλιόλιος.  Γεννήθηκα στις Αμυγδαλιές Γρεβενών το 1962. Τελείωσα το Δημοτικό Σχολείο του χωριού μου το 1973 και το 1979 το κλασικό Λύκειο Γρεβενών. Αποφοίτησα από την Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης το 1985 και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας το 2000.
      Διορίστηκα στην  Ίο Κυκλάδων το 1989, όπου και υπηρέτησα μέχρι το 1991. Το 1991-1992 υπηρέτησα στο Σιδηροχώρι Καστοριάς και το 1992 - 1993 στη Μεταμόρφωση Καστοριάς. Από το 1993 μέχρι το 2011 υπηρέτησα στο 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλιών  και από το 2011 ως σήμερα υπηρετώ στο 2ο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών.
      Είμαι πατέρας δυο παιδιών, της Μακεδονίας (Νομική) και του Γιώργου (ΠΑΜΑΚ).
Πολιτική-συνδικαλιστική-κοινωνική δράση.
Ø Συνδικαλιστής και μέλος του Συμβουλίου Συνδιοίκησης της σχολής με την Πανσπουδαστική Σ.Κ. στα χρόνια που ήμουν φοιτητής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης .
Ø  Από το 1982 μέχρι το 1983 μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.
Ø  Από το 1983 μέχρι το 1985 Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.
Ø  Αντιπρόσωπος στο 3ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.
Ø  Το 1985 αντιπρόσωπος στο 12ο  Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στη Μόσχα.
Ø  Από το 1987 μέχρι το 1989 μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.
Ø  Το 1998 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Γρεβενών με το ψηφοδέλτιο της Ευαγγελίας Μπόγκια «Συσπείρωση Ενεργών Πολιτών».
Ø  Το 2014 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Γρεβενών με το ψηφοδέλτιο της Ντάγκα Παναγιώτας «Λαϊκή Συσπείρωση».
Ø  Επί σειρά  πολλών ετών υποψήφιος στις εκλογές των δασκάλων με τα ψηφοδέλτια της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (ΑΣΕ) το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ.
Ø  Το 2003 αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νομού Γρεβενών.
Ø  Από το 2003 μέχρι το 2006 μέλος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Γρεβενών.
Ø  Εδώ και 25 χρόνια (από το 1994)  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών, από αυτά τα 14 χρόνια Πρόεδρος  (από το 1999 μέχρι το 2011 και από το 2017-2019),  έξι  χρόνια Γραμματέας (από το 2011 μέχρι το 2017), ένα χρόνο Αντιπρόεδρος (το 1994)  και δύο χρόνια  Ταμίας (από το 1997 μέχρι 1999).
Ø  Τις διετίες 2007-2008 και  2009-2010 αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 2ου  Γυμνασίου Γρεβενών.
Ø  Τη διετία 2010-2012 αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 2ου  Λυκείου Γρεβενών.
Ø  Το 2013 μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Δήμου Γρεβενών για τον εορτασμό «των 100 χρόνων ελεύθερα Γρεβενά».
Ø  Μέλος της επιτροπής παιδείας του Δήμου Γρεβενών και για πολλά χρόνια μέλος σχολικών επιτροπών.
Ø  Εθελοντής αιμοδότης για πάνω από μια δεκαπενταετία.
Ø  Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής για πολλά χρόνια στον «ΑΦΣ Αμυγδαλιά».
Ø  Σχεδιαστής και υπεύθυνος ενημέρωσης τεσσάρων  (4) ιστοσελίδων: http://dim-amygd.gre.sch.gr  (Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλιών) η ιστοσελίδα αυτή αναδείχτηκε δύο φορές στις 20 καλύτερες ιστοσελίδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας, http://users.gre.sch.gr/karaliolio/   (η προσωπική μου ιστοσελίδα), http://2dim-greven.gre.sch.gr  (2ο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών) και www.e-amigdalies.gr  (Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών Γρεβενών).
Ø  Υπεύθυνος υλοποίησης πολλών καινοτόμων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, πολλά από τα οποία βραβεύτηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και το eTwinning.
Συγγραφικό έργο:
«Αμυγδαλιές-Πικριβενίτσα, Ιστορία-Λαογραφία» έκδοση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών 2010.
Αμυγδαλιές, 23 Απριλίου 2019

Περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης


Τη Δευτέρα, 15 Απριλίου αντιπροσωπεία  της Λαϊκής Συσπείρωσης Γρεβενών με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Χαστά Θανάση και την υποψήφια Δήμαρχο  Ντάγκα Παναγιώτα και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Λιάμπα Στέργιο, Τζιαμπίρη Μαίρη  επισκέφτηκαν το Διοηκητήριο και το Δήμο Γρεβενών, όπου μίλησαν με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που τους απασχολούν και  τους ενημέρωσαν για τις θέσεις του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο και την Περιφέρεια.
Την Τρίτη, 16 Απριλίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χαστάς Θανάσης με τον υποψήφιο  Δήμαρχο Δεσκάτης Γαλάνη Δημήτρη  συνοδευόμενοι από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Καραμήτρο Βασίλη ,Λιάμπα Στέργιο , Τζιαμπίρη Μαίρη και τους υποψήφιους δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Δεσκάτης Τζιώλλα Μαρία και Αθανασιάδη Θέμη  πραγματοποίησαν περιοδεία  στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δεσκάτη όπου μίλησαν με τους εκπαιδευτικούς για τη σημερινή κατάσταση που υπάρχει, αλλά και τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και τις αλλαγές που προωθούνται για το Νέο Λύκειο μέσα από το Πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Δήμο Δεσκάτης όπου συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, καθώς και την πυροσβεστική υπηρεσία
 Την Τετάρτη, 17 Απριλίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χαστάς Θανάσης με  την υποψήφια Δήμαρχο  Ντάγκα Παναγιώτα επισκέφτηκαν το 1ο Λύκειο Γρεβενών  και την  Πυροσβεστική υπηρεσία και κουβέντιασαν με τους εργαζόμενους.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χαστάς Θανάσης με τον υποψήφιο περιφερειακό  σύμβουλο  Λιάμπα Στέργιο συναντήθηκαν με το ΔΣ και εργαζόμενους στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών όπου  ανέπτυξαν τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κύριο την σοβαρή έλλειψη προσωπικού.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση αφού ενημερώσαμε τους εργαζόμενους ότι τα προβλήματα αυτά δημιουργούνται λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης,  δεσμευτήκαμε ότι από όποια θέση και αν βρεθούμε θα είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων και θα παλέψουμε μαζί τους για την επίλυση των προβλημάτων τους. 50 χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στα Γρεβενά στις 12/7/2024

 Πραγματοποιήθηκε με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 στο πάρκο μανιταριών στα Γρεβενά η πολιτική εκδήλωση για τα 50 ...