Παράσταση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα Σωματείων Γρεβενών.

 


Παράσταση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Τρίτης 8/3/2022 στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στα Γρεβενά πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Σωματείων Γρεβενών.

Απαίτησαν:
- Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.
 
- Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.
 
- Καμία διακοπή ρεύματος σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους, λαϊκές κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις. Αναστολή χρεών και διαγραφή τμήματος λογαριασμών ρεύματος.
 
- Κατάργηση του ΦΠΑ στην Ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 
- Όχι στην απελευθέρωση της Ενέργειας
.
- Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων.
 
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αντιπροσωπεία των Σωματείων συναντήθηκε με τον διευθυντή και τους εργαζόμενους του υποκαταστήματος, ενώ επέδωσαν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους.
«Η απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας για τον λαό περνάει μέσα από το δυνάμωμα του αγώνα για την κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, γενναία διαγραφή των χρεών των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζομένων και των ανέργων προς την εφορία, με αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου», τόνισαν, μεταξύ άλλων, τα σωματεία.
 
Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Γρεβενών
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων

50 χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στα Γρεβενά στις 12/7/2024

 Πραγματοποιήθηκε με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 στο πάρκο μανιταριών στα Γρεβενά η πολιτική εκδήλωση για τα 50 ...