Μουσική βραδιά με τους "Αμανίτες" της ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ 4/8/2023

 






Ανακοίνωση της ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ

 

ΤΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΚΕ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Μνήμες από την καταστροφική πυρκαγιά στον Τρέτιμο ξύπνησε στους κατοίκους της Δεσκάτης η νέα φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη και μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο κατέκαψε ένα μεγάλο μέρος από το πευκοδάσος ανατολικά της πόλης μας. 

Πίσω από τις θριαμβολογίες και τα ευχολόγια της περιφερειακής διοίκησης, άλλων αρμόδιων και αναρμόδιων για "έγκαιρη" αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: 

Τι θα γίνονταν αν την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά επικρατούσαν δυνατοί άνεμοι; Τι θα γίνονταν αν η φορά του ανέμου έσπρωχνε τη φωτιά προς τα σπίτια; Τι θα γίνονταν αν υπήρχαν και άλλες πυρκαγιές, όπως συνέβαινε κάποιες μέρες πριν; Τι θα γίνονταν αν στη μάχη της πυρόσβεσης δεν έπαιρναν μέρος με όλα τα διαθέσιμα μέσα δεκάδες Δεσκατιώτες και Δεσκατιώτισσες που έτρεξαν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία να σώσουν το χωριό τους και τις περιουσίες τους; 

Το γεγονός ότι η φωτιά έκαιγε για ένα 24ωρο σχεδόν μέχρι να ελεγχθεί και να σβηστεί, αποκαλύπτει ότι δεν υπήρξε κανένα μέτρο πρόληψης ώστε να υπάρξει πρόσβαση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς (καθαρισμός του δάσους, διάνοιξη δασικών δρόμων σε ένα δάσος στις παρυφές των σπιτιών, πυροσβεστικούς κρουνούς για το γρήγορο ανεφοδιασμό με νερό). Δείχνει την ανεπάρκεια σε πυροσβεστικό προσωπικό και μέσα, παρά τη λειτουργία πυροσβεστικού σταθμού στην Δεσκάτη και την κινητοποίηση εναέριων μέσων από την Κοζάνη. Δείχνει ότι η λειτουργία του πυροσβεστικού σταθμού στη Δεσκάτη από μόνη της δεν προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών χωρίς τα αναγκαία μέτρα πρόληψης .

Προπάντων δείχνει την παντελή έλλειψη ουσιαστικής πρόληψης των πυρκαγιών από την πλευρά του κράτους, που αφήνει απροστάτευτα τα δάση μας, θεωρώντας κόστος τη δασοπροστασία και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό θωράκισης του φυσικού μας πλούτου από φυσικές και ανθρώπινες απειλές.

Εδώ πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες και της περιφερειακής και δημοτικής αρχής, που στηρίζουν και υλοποιούν αυτήν την εγκληματική πολιτική. Είναι η ίδια πολιτική που αφήνει το κέντρο υγείας γυμνό από γιατρούς, κρατάει υποστελεχωμένο το ΕΚΑΒ και στην πόλη της Δεσκάτης, θυσιάζει τις ανάγκες του λαού μας στο βωμό του κέρδους. 

Η πολιτική αυτή πρέπει να καταδικαστεί και στις επικείμενες τοπικές εκλογές με την υπερψήφιση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και περιφέρεια, τη μοναδική δύναμη που μπορεί να παίξει ρόλο πραγματικής αντιπολίτευσης για τα συμφέροντα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας της περιοχής. 

Παλεύουμε - διεκδικούμε:

  • Γενναία χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δασαρχείο Γρεβενών προκειμένου να γίνονται οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης και καθαρισμού των δασών.

  • Αύξηση των κονδυλίων για την πολιτική προστασία στο Δήμο προκειμένου να γίνονται έγκαιρα οι απαιτούμενες εργασίες.

  • Κατασκευή όλων εκείνων των υποδομών ώστε να είναι προστατευμένη η ζωή και η περιουσία του λαού.

  • Ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα του πυροσβεστικού σώματος, κανένας πυροσβέστης στην υπηρεσία ιδιωτικών εταιριών πχ Fraport  ή στις διακομιδές ασθενών, ΕΚΑΒ.

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζω...