Δελτίο τύπου ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ



Η ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ έκοψε την Κυριακή 19 Ν0έμβρη τη χρονιάτικη πίτα της οργάνωσης. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο Θάνο μικρούτσικο. Προβλήθηκε βίντεο και στη συνέχεια ακούστηκαν αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη από τον Αντάρα Κώστα και τη Δημαράκη Δώρα.
Την εκδήλωση άνοιξε η γραμματέας της ΤΕ Ντάγκα Παναγιώτα. Αναφέρθηκε στο έργο του συνθέτη και στο όραμά του για μια κοινωνία όπου ο άνθρωπος θα αυτοπραγματωθεί και όπως συνήθιζε ο ίδιος  να λέει: μια κοινωνία που ο ψαράς θα γράφει ποιήματα και ο ποιητής θα ψαρεύει. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μια μέρα πριν το κλείσιμο της ετήσιας οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ , μάχη που δόθηκε με επιτυχία από την κομματική οργάνωση Γρεβενών. Επίσης η γραμματέας της ΤΕ κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να δώσουν τη μάχη απέναντι στο νέο ασφαλιστικό της κυβέρνησης της ΝΔ καθώς και να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε να ακυρωθεί η νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις και τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή για τον ελληνικό λαό.

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Γρεβενών του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Πάτση σε ΜΜΕ



Την υποκρισία και τον κυνισμό του πολιτικού προσωπικού των αστικών κομμάτων για το ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού εξέφρασε μέσα από συνέντευξή του για μια ακόμα φορά ο βουλευτής Γρεβενών της Ν.Δ κ. Πάτσης . 
            Υποκρισία γιατί από τη μία είναι υποστηρικτής της αμερικάνο-νατοϊκής πολιτικής που βομβαρδίζει, διαμελίζει χώρες για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών προς όφελος των μονοπωλίων, της πολιτικής της Ε.Ε που εγκλωβίζει στη χώρα μας τα θύματα του πολέμου και της φτώχειας και από την άλλη  επιτίθεται στα θύματα της πολιτικής που υποστηρίζει. 
            Κυνισμός γιατί ζητάει την απομάκρυνση του συνόλου των προσφύγων - μεταναστών από τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών γιατί μπαίνουν εμπόδιο σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια.
Συμφωνεί με τη δημιουργία των απάνθρωπων δομών κλειστού τύπου που φυλακίζουν ανθρώπους που δεν έχουν κάνει κανένα έγκλημα,  για να προχωρήσουν οι business. Κλείνει το μάτι σε επιχειρήσεις που ενδεχομένως θα ωφεληθούν σαν προμηθευτές στις κλειστές δομές.
«Ανησυχεί για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου», όταν η πολιτική που τόσα πιστά υπηρετεί η ΝΔ και ο ίδιος οδήγησαν στην ερήμωση του νομού, μας έκαναν πρωταθλητές στην ανεργία, καταχρέωσαν αγρότες και κτηνοτρόφους με το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων.
            Καλούμε το λαό των Γρεβενών να αντισταθεί στην πολιτική που ξεριζώνει τους λαούς από τις πατρίδες τους, την πολιτική της Ε.Ε, που τους εγκλωβίζει στη χώρα μας. Να γυρίσει την πλάτη σε όσους καλλιεργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, την «υποκριτική» αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και μετανάστες με μοναδικό γνώμονα το ποιός θα γεμίσει πιο πολύ την τσέπη του.

            Τώρα πρέπει να αυξηθεί η αλληλεγγύη και η πάλη:
·         Για να κλείσουν όλα τα hotspots,
·         Για να μεταφερθούν οι αιτούντες άσυλο απ' τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους χτυπώντας  παράλληλα τα κυκλώματα παράνομης διακίνησής τους.
·         Να προχωρήσουν άμεσα οι οικογενειακές επανενώσεις σε χώρες της ΕΕ.
·         Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τους ασυνόδευτους ανήλικους.
·         Να επισπευστούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες.
Γρεβενά, 17 Γενάρη


Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζω...