ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ
τηλ.:210-2592163  fax: 210-2592156
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


     Τα λαϊκά στρώματα ακόμα πιο αποφασιστικά πρέπει να αρνηθούν να πληρώσουν το εξοντωτικό χαράτσι με οποιονδήποτε τρόπο, αξιώνοντας την πλήρη κατάργησή του, απαιτώντας από την συγκυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ να σταματήσουν τους εκβιασμούς και τον εμπαιγμό. Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να δέχεται την πληρωμή μόνο του ρεύματος χωρίς κανέναν όρο. Συγκυβέρνηση και ΔΕΗ να αφήσουν τα τερτίπια και σε ό,τι αφορά όσους κατέβαλαν μέσω ΑΤΜ μόνο το ποσό που αφορά στο ρεύμα, να το υπολογίσουν ως τέτοιο και όχι στο χαράτσι.  


ΑΘΗΝΑ 6/3/2012                              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ
τηλ.:210-2592163  fax: 210-2592156ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ


       Το κούρεμα των 24 δισ. ευρώ στα ομόλογα των ασφαλιστικών Ταμείων αποτελεί μια ακόμα ξεδιάντροπη ληστεία που κάνει η συγκυβέρνηση με την ΕΕ σε βάρος των εργαζομένων και ειδικά των νέων. Οι τεράστιες αυτές απώλειες θα γίνουν το αυριανό άλλοθι για να φέρουν ένα νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα. Με αυτή τη ληστεία και με όσες ακόμα έχουν διαπράξει στα αποθεματικά κατά το παρελθόν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, με δανεικά και αγύριστα, χρηματιστήρια, τοξικά ομόλογα, εισφοροαπαλλαγές, τα ασφαλιστικά Ταμεία έχουν χάσει αστρονομικά ποσά.
       Οι εκβιασμοί και η προπαγάνδα της συγκυβέρνησης πρέπει να απορριφθούν και να καταγγελθούν απ’ όλους τους εργαζόμενους. Οι διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων έχουν ευθύνη να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς, να μη γίνουν συνεργοί. Είναι απάτη ότι η κυβέρνηση θα καλύψει μέρος της ζημιάς παραχωρώντας στα Ταμεία ακίνητη περιουσία του δημοσίου. Στα Ταμεία θα δώσουν ό,τι μείνει στα αζήτητα από την κρατική περιουσία που λεηλατούν επιχειρηματικοί όμιλοι. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να ανασκουμπωθούν για να αποκρούσουν τη νέα αντιασφαλιστική καταιγίδα διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά τους στην Κοινωνική Ασφάλιση και στις συντάξεις.ΑΘΗΝΑ 6/3/2012                              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αθώα η πολιτική των μονοπωλίωνΓια όσους αναρωτιούνται πού βρίσκεται το ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο της συκοφαντικής επίθεσης που εξαπέλυσαν χτες τα αστικά ΜΜΕ στο ΚΚΕ για την κριτική του στον τρόπο που προβάλλεται το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας», αρκεί να ανατρέξει κανείς στις χτεσινές δηλώσεις της ΔΗΣΥ και του ΛΑ.Ο.Σ. Το μεν κόμμα της Μπακογιάννη ζητάει να βρει μιμητές και για άλλα προϊόντα ο συγκεκριμένος τρόπος διανομής της πατάτας, αφού - σύμφωνα με τη γνώμη του - με αυτόν τον τρόπο «η αγορά αυτορρυθμίζεται προς όφελος του καταναλωτή και εις βάρος των δομών, μεσαζόντων και επιτηδείων που λυμαίνονται την αγορά με κρατική, φυσικά, ανοχή και επιβράβευση. Αυτό που χρειάζεται είναι να διασφαλιστεί ο ανταγωνισμός (...) συμβάλλοντας στην πτώση των τιμών και κτυπώντας τις κλειστές αγορές και τις μεθοδεύσεις των, κάθε είδους, καρτέλ». Από κοντά και το κόμμα του Καρατζαφέρη, το οποίο, αφού επιτίθεται στο ΚΚΕ ότι ενοχλείται απ' ό,τι «δεν μπορεί να ποδηγετήσει και να ελέγξει», σημειώνει: «Εμείς πιστεύουμε σε αυτές τις πρωτοβουλίες, που μπορούν να νικήσουν τις φοβίες και τις αναστολές της κυβέρνησης απέναντι στους πελάτες της, τους μεσάζοντες και τους χονδρεμπόρους».
***
Τι λένε επί της ουσίας; Η μεν Μπακογιάννη ότι η «αγορά», δηλαδή ο καπιταλισμός, μπορεί να αυτορρυθμιστεί και να εξασφαλίσει φτηνά και ποιοτικά προϊόντα στους εργαζόμενους καταναλωτές. Αρα, άγιος ο καπιταλισμός και τα μονοπώλια (στην Ελλάδα, για παράδειγμα, 49 επιχειρήσεις διακινούν το 47% - 50% των τροφίμων και ποτών που κυκλοφορούν στην αγορά και καρπώνονται το 76% - 82% των κερδών ολόκληρου του κλάδου), τα κέρδη των οποίων μπορούν να συνυπάρχουν με τη λαϊκή ευημερία, αρκεί να δημιουργηθούν ανταγωνιστικά ...εθελοντικά δίκτυα διανομής πατάτας! Τέτοιο είναι το μέγεθος της κοροϊδίας και του εφησυχασμού, με τα οποία προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το λαό, για να μην απειλήσει με την πάλη του τα μονοπώλια και τα κέρδη τους. Οσο για τον Καρατζαφέρη, αυτός ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση έχει «φοβίες» και «αναστολές» απέναντι στους μεγαλεμπόρους, σαν αυτοί να μην είναι συστατικό στοιχείο της διακίνησης των προϊόντων στον καπιταλισμό και άρα από χέρι «προστατευόμενοι» της κυρίαρχης πολιτικής και των κομμάτων της.
***
Ενα ακόμα στοιχείο που πρέπει να προβληματίσει σοβαρά το λαό, είναι και τούτο: Πώς γίνεται τα ίδια ΜΜΕ που προσπαθούν να τον πείσουν ότι τα μνημόνια είναι καλά, ότι πρέπει να ρίξει το μισθό, τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις του, ότι πρέπει να κατρακυλήσει στην εξαθλίωση για να «σωθεί η Ελλάδα», να βγαίνουν τώρα και να υπερασπίζονται το δικαίωμά του να πληρώνει φθηνότερα τα προϊόντα για να κερδίζει πενταροδεκάρες από το εισόδημα που του έχουν κόψει για λογαριασμό του κεφαλαίου; Είναι αδίσταχτοι και ο λαός πρέπει να έχει τα μάτια του ανοιχτά. Οταν στοχοποιούν με τέτοιο μίσος και συκοφαντία το ΚΚΕ, ο λάκκος που έχει η φάβα, είναι περισσότερο από βαθύς...

ΑντιΚΚΕ προβοκάτσια στο διαδίκτυο


Το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης», με διάφορες αφορμές, έχουν επιστήσει την προσοχή του λαού στις διάφορες «ειδησεογραφικές» ιστοσελίδες και τα αυτοαποκαλούμενα «ενημερωτικά» ιστολόγια, που είτε κατασκευάζουν, είτε αναπαράγουν ανεξέλεγκτα «ειδήσεις» και «πληροφορίες», με στόχο να προβοκάρουν το κίνημα και το ΚΚΕ.
Χαρακτηριστικό και εξόφθαλμο παράδειγμα αποτελεί η διακίνηση χτες στο διαδίκτυο μιας δήθεν «ανακοίνωσης» του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία, μεταξύ άλλων, το Κόμμα εμφανίζεται να ζητάει «άμεση μείωση του μισθού των λαθρομεταναστών με τα ίδια ημερομίσθια του νόμιμου εργάτη στα 22,45 ευρώ στις φυτείες πατάτας». Η κατασκευασμένη ανακοίνωση, εμφανίστηκε στο ιστολόγιο με την επωνυμία «social fail» και σε ελάχιστο χρόνο αναπαράχθηκε σε γνωστά για την παραπληροφόρηση και το χυδαίο αντικομμουνισμό τους site, όπως το «τρομακτικό» και άλλα.
Την πλαστότητα της ανακοίνωσης παραδέχεται ο ίδιος ο εμπνευστής της με μήνυμα που παρουσίασε στο «social fail», όπου γράφει επί λέξει: «Εχω ακριβώς μια ώρα για να παίξω με copy paste bloggs (σ.σ. ιστολόγια που αντιγράφουν και αναπαράγουν "ειδήσεις" και "πληροφορίες") πριν από λίγο έφτιαξα μια ανακοίνωση τύπου με το γνωστό generator του ΚΚΕ ...για να δούμε πόσοι θα τσιμπήσουν». Ο κατασκευαστής της αντιΚΚΕ ανακοίνωσης «πειραματίζεται» με το κατά πόσο γρήγορα και μαζικά μπορεί μια προβοκάτσια να διαδοθεί στο διαδίκτυο.
Η επιλογή του να χρησιμοποιήσει το ΚΚΕ, ούτε αθώα, ούτε τυχαία είναι. Προσδοκά ότι στα site θα αναπαράγεται η βρωμιά του, άρα και η προβοκατόρικη γκεμπελίστικη ανακοίνωση θα συνεχίσει να σέρνεται σαν αληθινή, χτυπώντας με ψέματα το ΚΚΕ. Τρανή απόδειξη ότι το συγκεκριμένο κατάπτυστο κατασκεύασμα, «έπαιξε» σαν είδηση στο δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.
Ο ρόλος τέτοιων site είναι ελεεινός και επικίνδυνος. Ο λαός να έχει τα μάτια του ανοιχτά. Καμιά εμπιστοσύνη στα Μέσα των αστών. Ενημέρωση αποκλειστικά από το «Ριζοσπάστη» και τον «902».

50 χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στα Γρεβενά στις 12/7/2024

 Πραγματοποιήθηκε με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 στο πάρκο μανιταριών στα Γρεβενά η πολιτική εκδήλωση για τα 50 ...