Εκδήλωση Συζήτηση της ΚΟ Γρεβενών «Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ» Πέμπτη 17 Γενάρη 7:30 μμ στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Κομματική οργάνωση Γρεβενών

Εκδήλωση Συζήτηση της ΚΟ Γρεβενών
«Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ»

Πέμπτη 17 Γενάρη 7:30 μμ στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών

Δελτίο τύπου

Σας ενημερώνουμε ότι το διήμερο Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Γενάρη 2013, ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα επισκεφτεί τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών. Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι:

Τετάρτη 16/1
Το απόγευμα στις 7 μμ, θα μιλήσει σε εκδήλωση – συζήτηση της ΚΟ Κοζάνης, στην αίθουσα του Κοβεντάρειου. Το θέμα της εκδήλωσης είναι: «Πολιτικές εξελίξεις - οι θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ».   

Πέμπτη 17/1
8:00 πμ: Κύριο πεδίο.
12:00 ΑΗΣ Καρδιάς.
7:30 μμ, θα μιλήσει σε εκδήλωση – συζήτηση της ΚΟ Γρεβενών, στο δημαρχείο, «αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου». Το θέμα της εκδήλωσης είναι: «Πολιτικές εξελίξεις - οι θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ».

Γρεβενά 13/1/2013
   

Ο λαός θα χειραφετηθεί και θα λυτρωθεί όταν δεν βλέπει μόνο τον ένα ή τον άλλο κρίκο αλλά και ολόκληρη την αλυσίδα.


Καλούμε την εργατική τάξη, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μετανάστες και τα φτωχά στρώματα των αυτοαπασχολουμένων, τους νέους και τις γυναίκες να σπάσουν τα ιδεολογικοπολιτικά ασφυκτικά όρια που τους επιτρέπει και ανέχεται η αστική δημοκρατία, να μετατρέψουν την οργή και αγανάκτηση σε κατανόηση της ρίζας των αιτιών που προκαλούν τα αφόρητα βάσανά τους.
Η αστική δημοκρατία επιτρέπει στους εργαζόμενους και άνεργους, να διαμαρτύρονται, να αγριεύουν, να αγανακτούν, να επιλέγουν κάθε τέσσερα χρόνια μια κυβέρνηση που δεν αμφισβητεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης στον οποίο αποφασιστικό ρόλο παίζουν τα μονοπώλια, είτε είναι κρατικά είτε είναι ιδιωτικά, και οι επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτή η κυβέρνηση είτε είναι μονοκομματική είτε συνεργασίας, είτε τρικομματική σαν αυτή που ζούμε σήμερα ή κυβέρνηση με κορμό την «αριστερά», από την στιγμή που δεν έρχεται σε αντίθεση με τα μονοπώλια και τα συμφέροντά τους, είναι καταδικασμένη να απογοητεύσει, να έλθει σε πλήρη αντίθεση με τις ανθρώπινες ανάγκες.  
Η ρίζα των προβλημάτων βρίσκεται στις σχέσεις ιδιωτικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στην επέκταση, διείσδυση των μονοπωλίων, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και σ' όλες τις πτυχές τις κοινωνικής, πολιτιστικής ζωής. Ο λαός θα χειραφετηθεί και θα λυτρωθεί όταν δεν βλέπει μόνο τον ένα ή τον άλλο κρίκο αλλά και ολόκληρη την αλυσίδα. Να μη βλέπει μόνο τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και το Στουρνάρα, τον Βενιζέλο, τον Παπακωνσταντίνου και τον Κουβέλη, τον Τσίπρα και τον Καμένο, τον Μιχαλολιάκο, αλλά να συγκεντρώνει την προσοχή του στην αστική τάξη. Να μη βλέπει μόνο την Μέρκελ αλλά κυρίως την ΕΕ. Να μη βλέπει μόνο τη δραχμή ή το ευρώ ή το δολάριο, το γιέν ή το ρούβλι, αλλά τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τις ιμπεριαλιστικές διακρατικές ενώσεις, περιφερειακές και παγκόσμιες και τις αντιθέσεις τους. Όταν βλέπει ότι ακυρώνουν, ληστεύουν τις κατακτήσεις, να βλέπει το καπιταλιστικό σύστημα.
Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει το 2013 χρονιά λαϊκής χειραφέτησης, αναζωογόνησης και ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος ώστε να μπορέσει ο ίδιος ο λαός να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, να προστατευθούν οι άνεργοι και οι φτωχές λαϊκές οικογένειες.
Το ΚΚΕ γνωρίζει και εμπιστεύεται τις αρετές και τις ικανότητες που έχει η σύγχρονη εργατική τάξη, οι μισθωτοί των εργοστασίων και των γραφείων. Αυτή η κοινωνική δύναμη μπορεί, με την ταξική της οργάνωση και γραμμή, να ισχυροποιήσει τώρα τη λαϊκή πάλη. Να συμβάλει στην οικοδόμηση της ισχυρής λαϊκής συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες για ελπιδοφόρα λαϊκή αντεπίθεση. Με σταθερότητα να χαράξει το δρόμο για την κατάκτηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας, ώστε να γίνουν οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις κοινωνική ιδιοκτησία, να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, να διαγραφεί μονομερώς το χρέος.

Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ προχωρά αποφασιστικά, ώστε να γίνει πιο ικανό και ισχυρό για την εργατική τάξη και το λαό, με το 19ο Συνέδριό του, εξοπλισμένο με συμπεράσματα και διδάγματα από τις εξελίξεις, για να ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντα και τις επιταγές των καιρών, για το δίκιο της εργατικής τάξης, το σοσιαλισμό, που είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε.


Κομματική Οργάνωση Γρεβενών του ΚΚΕ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΞΩΡΑΪΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ


ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΕΞΩΡΑΪΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΤΗ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ

Στα σχολεία υλοποιούνται «ευρωπαϊκά προγράμματα», με την χρηματοδότηση της Ε.Ε. Ανάμεσα στα άλλα τα εξής:
ü    Το Τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, προσκαλεί Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Jean Monnet με τίτλο «Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Σχολείο». Ως βασικός στόχος του προγράμματος αναφέρεται  «η παρουσίαση των γεγονότων που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μαθητές και φοιτητές καθώς και η εξοικείωσή τους με τα θεσμικά όργανα και τον τρόπο λειτουργίας της». 
ü    Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής και η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (υπό την αιγίδα της  Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης) υλοποιούν το πρόγραμμα «Ας γίνουμε Ευρωβουλευτές». Στόχος του προγράμματος είναι «οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν, να προβληματισθούν και να εργασθούν για θέματα που αφορούν   το κοινωνικό σύνολο, αλλά και τους ίδιους σαν αυριανούς Ευρωπαίους πολίτες, ειδικότερα σε μια περίοδο που δοκιμάζεται η Ε.Ε.».
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι, το Υπουργείο Παιδείας μαζί με την ΕΕ, οργάνωσαν φιέστες στα σχολεία, προκειμένου να «τιμήσουν» τα 20 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σύνθημα της αισχρής αυτής προπαγάνδας στα μυαλά των νέων παιδιών είχε τίτλο «20 χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση, τι κερδίσαμε και τι χάσαμε»!
Είναι φανερό ότι σκοπός και αυτών των ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι η με κάθε τρόπο αγιοποίηση στις συνειδήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε.
Αποτελεί πρόκληση! Την ώρα που ο λαός μας στενάζει από τη βάρβαρη πολιτική μονοπωλίων-Ε.Ε.-κυβέρνησης, οι δυνάστες του να δηλητηριάζουν τα μυαλά των νέων παιδιών. Αυτοί που λένε «έξω τα κόμματα και η πολιτική» από τα σχολεία, προχωρούν σε φιέστες υπέρ των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που μακελεύουν τους λαούς.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο και την αποστολή των διάφορων ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα σχολεία, για την προώθηση των οποίων πασχίζουν, τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του υπήρξαν διαχρονικά οι καλύτεροι σπόνσορες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που εκπονούνται διαχρονικά μέσα στο σχολεία για να στηρίζουν την Ε.Ε. και την πολιτική της).
Τα προγράμματα αυτά δεν είναι αθώα! Προωθούν την στρατηγική της Ε.Ε. για την εκπαίδευση που συμπυκνώνεται στο εξής: «Η επένδυση στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων έχει ζωτική σημασία για την τόνωση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας. Τα ευρωπαϊκά συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης εξακολουθούν να υπολείπονται όσον αφορά την εξασφάλιση των κατάλληλων δεξιοτήτων για την απασχολησιμότητα, ενώ δεν συνεργάζονται επαρκώς με τις επιχειρήσεις ή τους εργοδότες προκειμένου να φέρουν τη μαθησιακή εμπειρία πιο κοντά στην πραγματικότητα του εργασιακού περιβάλλοντος. Οι εν λόγω αναντιστοιχίες δεξιοτήτων προκαλούν αυξανόμενη ανησυχία για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας». (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ανασχεδιασμός της εκπαίδευσης: επενδύοντας στις δεξιότητες για καλύτερα κοινωνικοοικονομικά αποτελέσματα, Νοέμβρης 2012).
Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο,  η υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα αποτελεί βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση του σχολείου και του εκπαιδευτικού έργου.
 Να ποια είναι η στρατηγική της Ε.Ε. Κατάρτιση των μαθητών σε δεξιότητες που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά του, δηλαδή τα κέρδη των βιομηχάνων! Αμορφωσιά και δουλειά χωρίς δικαιώματα, ήλιο με ήλιο!
Κάθε βήμα στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής ανοίγει το δρόμο σε νέο χτύπημα των δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών.
Γι’ αυτό το λόγο, καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην δεχτούν να υλοποιήσουν τη βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να γυρίσουν την πλάτη στα ευρωπαϊκή προγράμματα. Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους να καταδικάσουν την ωμή προπαγάνδα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών μέσα στα σχολεία.
Αθήνα 15/1/2013

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ Ή ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ!


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ
Ή ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,                                                                          
Με την εγκύκλιο 155734/Δ1 10-12-2012 του Υπουργείου Παιδείας καθορίστηκε το πλαίσιο αναρρωτικών αδειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των αδειών λόγω επιπλοκών κύησης (επαπειλούμενη κύηση).
Στην εγκύκλιο αναφέρει ότι οι αναπληρωτές «...δικαιούνται πάντοτε αδείας, διάρκειας όχι μεγαλύτερης του μισού μήνα συνολικά...».
Η διάταξη αυτή αποτελεί μέρος και της «ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ», που υπογράφουν οι αναπληρωτές. Συγκεκριμένα, στη  σύμβαση αναφέρεται:
«Δεν αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας το υπερβάλλον των 15 ημερών διάστημα αναρρωτικής άδειας, σε εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 657 και 658 του Αστικού Κώδικα, περί χρονικού διαστήματος αξίωσης καταβολής μισθού σε περίπτωση αναρρωτικής άδειας, και του αριθμ. 1470/22/08/2008 γνωμοδοτικού εγγράφου του Γραφείου του Νομικού Συμβούλου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., περί αδειών εκπ/κών ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου».
Επίσης, στην εγκύκλιο αναφέρει ότι «οι ίδιοι εκπαιδευτικοί (οι αναπληρωτές) μετά τη συμπλήρωση ... μισού μήνα, με αποδοχές, απολύονται εφόσον ήθελε κριθεί ότι η περαιτέρω απουσία τους συνιστά σπουδαίο λόγο, που, κατά τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, δικαιολογεί καταγγελία σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου...»!
Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι αναπληρωτές, όταν αρρωσταίνουν πάνω από 15 μέρες, θα τιμωρούνται, όχι μόνο με μη αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας τους
και παρακράτηση μισθού, αλλά και με απόλυση!
Η βαρβαρότητα δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς που παρουσιάζουν επιπλοκές στην κύηση (επαπειλούμενη εγκυμοσύνη) και απουσιάζουν από την εργασία τους για περισσότερες από 15 ημέρες δεν θα αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας το υπερβάλλον των 15 ημερών διάστημα αναρρωτικής άδειας! Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, στην ουσία λένε στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς να διαλέξουν ή παιδιά ή δουλειά!
Τα βαθιά αντεργατικά αυτά μέτρα θίγουν χιλιάδες αναπληρωτές και έγκυες εκπαιδευτικούς. Θα τους οδηγούν σε απολύσεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αν τολμήσουν ν’ αρρωστήσουν! Ταυτόχρονα, οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί θα φοβούνται να μείνουν έγκυες, γιατί σε περίπτωση επαπειλούμενης εγκυμοσύνης θα χάνουν την προϋπηρεσία τους!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
Σκέψου, αναρωτήσου: Που θα πάει πια αυτή η κατάσταση; Από τη μια σε καλούν να ζεις στο μεσαίωνα με το επιχείρημα ότι «δεν υπάρχουν λεφτά» και από την άλλη τα δισεκατομμύρια «κάνουν πάρτυ» .
Μην τους πιστεύεις. Μην αναγνωρίζεις το χρέος. Μη δέχεσαι θυσίες στο όνομα της αποπληρωμής του. Πάλεψε για τα δικαιώματά σου εδώ και τώρα!
Οργανώσου στις ΕΛΜΕ και στους Συλλόγους, στις Επιτροπές Αγώνα-Ωρομισθίων-Αναπληρωτών. Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ!
Τα βάρβαρα αυτά μέτρα, η τραγική κατάσταση στην Υγεία και στην Πρόνοια, μας αφορούν όλους, όχι μόνο τους αναπληρωτές! Κανείς μόνος του!
Το θέμα έφερε το ΠΑΜΕ στα Δ.Σ. των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους να απαιτήσουν ν’ αποσυρθεί εδώ και τώρα η κατάπτυστη εγκύκλιος.
Να δοθεί σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αναγνώριση της εκπαιδευτικής τους προϋπηρεσίας. Να παρθούν μέτρα στήριξης των αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, όπως δωρεάν μετακίνηση, επίδομα θέρμανσης και ενοικίου (στο 100% της αξίας του).

Αθήνα, 15 Γενάρη 2013

ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΟΥ «ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»


ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΡΙΚΟ ΣΤΗΝ
ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΟΥ «ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στην δημοσιότητα, ένα μήνα μετά την υπογραφή της, την απόφαση για τον επανακαθορισμό των περιοχών μετάθεσης. Οι περιοχές μετάθεσης πλέον ταυτίζονται με τους νομούς (με εξαίρεση την Αττική, την Θεσσαλονίκη και τα νησιά).  Όλες οι περιοχές  μετάθεσης  βρίσκονται μέσα στα όρια ομάδας  Καλλικρατικών Δήμων.Η  απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στη ρύθμιση του Μεσοπρόθεσμου που δίνει τη δυνατότητα μετακίνησης των εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, με μια απλή υπουργική απόφαση. Αλλά και στον νόμο 3848/2010, που θέσπισε για πρώτη φορά τη δυνατότητα διάθεσης υπεράριθμων εκπαιδευτικών αρχικά σε όλη την Περιφέρεια και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα. Θέλουν τον εκπαιδευτικό, στα πλαίσια του νέου σχολείου,«σκυφτό» και «ευέλικτο», σε συνεχή εργασιακή περιπλάνηση.Κυριολεκτικά διαλύουν οικογένειες! Κι από πάνω μας εμπαίζουν! Η δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας πως η ρύθμιση έγινε για το συμφέρον των εκπαιδευτικών, μια και δίνει τη δυνατότητα για περισσότερες επιλογές τοποθέτησης, μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί. Στην συνάντηση δε με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (14/1/2013) δήλωσε ότι «έχουν δώσει σαφείς οδηγίες οι μετακινήσεις να γίνονται στην πλησιέστερη περιοχή». Η πρόκληση δεν έχει όρια.
Η  απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στις συγχωνεύσεις των σχολείων και στις συμπτύξεις τμημάτων, στην επερχόμενη αύξηση του ωραρίου, στις καταργήσεις μαθημάτων με το «νέο σχολείο», στην αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, στο μηδενισμό των προσλήψεων.Μεθοδεύουν με αυτό τον τρόπο «πλεονάσματα» εκπαιδευτικών, που θα «εξακοντίζονται» χιλιόμετρα μακριά απ’ τον τόπο κατοικίας τους. Να με ποιο τρόπο μεθοδεύουν να καλύψουν τα κενά σε εκπαιδευτικούς (σήμερα μόνο στα Γυμνάσια και στα Λύκεια ανέρχονται σε 1600 και υπάρχει πρόβλεψη να καλυφθούν μόλις…120), να καλύψουν τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις! Και σαν να μην έφτανε αυτό, με τη νέα απόφαση, δημιουργούν τεράστιες ανισότητες μεταξύ των εκπαιδευτικών. Ιδιαίτερα αυτών, που είναι πλέον στη διάθεση του ίδιου ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, αλλά από διαφορετικές (μέχρι πρότινος) περιοχές μετάθεσης του ίδιου νομού, αφού η μοριοδότηση τους ήταν άνιση, ενώ τώρα θα κρίνονται για τοποθέτηση από κοινού. Πολλοί εκπαιδευτικοί κυριολεκτικά θα τρέμουν να υποβάλλουν αίτηση μετάθεσης αφού θα κινδυνεύουν να βρεθούν σε χειρότερη θέση. Πολλοί εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν σε ένα βράδυ να βρεθούν χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, από τον Πύργο στην Ανδρίτσαινα και από τη Λάρισα στην Ελασσόνα! Χωρίς οδοιπορικά εννοείται, μια και αυτά έχουν πρακτικά κοπεί!Με την απόφαση αυτή ευθυγραμμίζονται οι περιοχές μετάθεσης με τους νέους Καλλικρατικούς Δήμους. Το γεγονός αυτό προσθέτει ένα ακόμα «παζλ» στην προώθηση του «νέου σχολείου», βασικό στοιχείο του οποίου αποτελεί η σύνδεσή του με την «τοπική κοινωνία», στα πλαίσια της αποκεντρωμένης λειτουργίας του. Στη Φιλανδία για παράδειγμα, που συχνά-πυκνά προβάλλεται από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου σαν πρότυπο, το 50% των προσλήψεων πραγματοποιείται από τους Δήμους!
Το αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση, αλλά και το νομοσχέδιο για το «Νέο Λύκειο και το νέο «Τεχνολογικό Λύκειο» (δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας στην συνάντηση με την ΟΛΜΕ, 14/1/2013). Ενός σχολείου που θα υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων άμεσα και μακροπρόθεσμα. Ενός σχολείου που θα διαμορφώνει τον αυριανό φθηνό και ευέλικτο εργαζόμενο και θα υποτάσσεται στις κάθε φορά ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.
 Πρέπει να σημάνει συναγερμός! Ετοιμάζουν συντριπτικό χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Καταργούν την οργανική θέση και ανοίγουν το δρόμο για απολύσεις.Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου. Οργανική θέση για κάθε εκπαιδευτικό Όλοι στον αγώνα και στις Γενικές ΣυνελεύσειςΚαμιά θυσία για την πλουτοκρατία!Αθήνα, 15/1/2013

Ο λαός θα χειραφετηθεί και θα λυτρωθεί όταν δεν βλέπει μόνο τον ένα ή τον άλλο κρίκο αλλά και ολόκληρη την αλυσίδα.Καλούμε την εργατική τάξη, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μετανάστες και τα φτωχά στρώματα των αυτοαπασχολουμένων, τους νέους και τις γυναίκες να σπάσουν τα ιδεολογικοπολιτικά ασφυκτικά όρια που τους επιτρέπει και ανέχεται η αστική δημοκρατία, να μετατρέψουν την οργή και αγανάκτηση σε κατανόηση της ρίζας των αιτιών που προκαλούν τα αφόρητα βάσανά τους.
Η αστική δημοκρατία επιτρέπει στους εργαζόμενους και άνεργους, να διαμαρτύρονται, να αγριεύουν, να αγανακτούν, να επιλέγουν κάθε τέσσερα χρόνια μια κυβέρνηση που δεν αμφισβητεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης στον οποίο αποφασιστικό ρόλο παίζουν τα μονοπώλια, είτε είναι κρατικά είτε είναι ιδιωτικά, και οι επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτή η κυβέρνηση είτε είναι μονοκομματική είτε συνεργασίας, είτε τρικομματική σαν αυτή που ζούμε σήμερα ή κυβέρνηση με κορμό την «αριστερά», από την στιγμή που δεν έρχεται σε αντίθεση με τα μονοπώλια και τα συμφέροντά τους, είναι καταδικασμένη να απογοητεύσει, να έλθει σε πλήρη αντίθεση με τις ανθρώπινες ανάγκες.  
Η ρίζα των προβλημάτων βρίσκεται στις σχέσεις ιδιωτικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στην επέκταση, διείσδυση των μονοπωλίων, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και σ' όλες τις πτυχές τις κοινωνικής, πολιτιστικής ζωής. Ο λαός θα χειραφετηθεί και θα λυτρωθεί όταν δεν βλέπει μόνο τον ένα ή τον άλλο κρίκο αλλά και ολόκληρη την αλυσίδα. Να μη βλέπει μόνο τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και το Στουρνάρα, τον Βενιζέλο, τον Παπακωνσταντίνου και τον Κουβέλη, τον Τσίπρα και τον Καμένο, τον Μιχαλολιάκο, αλλά να συγκεντρώνει την προσοχή του στην αστική τάξη. Να μη βλέπει μόνο την Μέρκελ αλλά κυρίως την ΕΕ. Να μη βλέπει μόνο τη δραχμή ή το ευρώ ή το δολάριο, το γιέν ή το ρούβλι, αλλά τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τις ιμπεριαλιστικές διακρατικές ενώσεις, περιφερειακές και παγκόσμιες και τις αντιθέσεις τους. Όταν βλέπει ότι ακυρώνουν, ληστεύουν τις κατακτήσεις, να βλέπει το καπιταλιστικό σύστημα.
Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει το 2013 χρονιά λαϊκής χειραφέτησης, αναζωογόνησης και ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος ώστε να μπορέσει ο ίδιος ο λαός να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, να προστατευθούν οι άνεργοι και οι φτωχές λαϊκές οικογένειες.
Το ΚΚΕ γνωρίζει και εμπιστεύεται τις αρετές και τις ικανότητες που έχει η σύγχρονη εργατική τάξη, οι μισθωτοί των εργοστασίων και των γραφείων. Αυτή η κοινωνική δύναμη μπορεί, με την ταξική της οργάνωση και γραμμή, να ισχυροποιήσει τώρα τη λαϊκή πάλη. Να συμβάλει στην οικοδόμηση της ισχυρής λαϊκής συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες για ελπιδοφόρα λαϊκή αντεπίθεση. Με σταθερότητα να χαράξει το δρόμο για την κατάκτηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας, ώστε να γίνουν οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις κοινωνική ιδιοκτησία, να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, να διαγραφεί μονομερώς το χρέος.

Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ προχωρά αποφασιστικά, ώστε να γίνει πιο ικανό και ισχυρό για την εργατική τάξη και το λαό, με το 19ο Συνέδριό του, εξοπλισμένο με συμπεράσματα και διδάγματα από τις εξελίξεις, για να ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντα και τις επιταγές των καιρών, για το δίκιο της εργατικής τάξης, το σοσιαλισμό, που είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε.


Κομματική Οργάνωση Γρεβενών του ΚΚΕ

Εκδήλωση Συζήτηση της ΚΟ Γρεβενών «Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ» Πέμπτη 17 Γενάρη 7:30 μμ στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Κομματική οργάνωση Γρεβενών

Εκδήλωση Συζήτηση της ΚΟ Γρεβενών
«Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ»

Πέμπτη 17 Γενάρη 7:30 μμ στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών

Δελτίο τύπου

Σας ενημερώνουμε ότι το διήμερο Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Γενάρη 2013, ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα επισκεφτεί τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών. Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι:

Τετάρτη 16/1
Το απόγευμα στις 7 μμ, θα μιλήσει σε εκδήλωση – συζήτηση της ΚΟ Κοζάνης, στην αίθουσα του Κοβεντάρειου. Το θέμα της εκδήλωσης είναι: «Πολιτικές εξελίξεις - οι θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ».   

Πέμπτη 17/1
8:00 πμ: Κύριο πεδίο.
12:00 ΑΗΣ Καρδιάς.
7:30 μμ, θα μιλήσει σε εκδήλωση – συζήτηση της ΚΟ Γρεβενών, στο δημαρχείο, «αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου». Το θέμα της εκδήλωσης είναι: «Πολιτικές εξελίξεις - οι θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ».

Γρεβενά 13/1/2013