Σχόλιο της ΤΕ Γρεβενών για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα

 


Τα Γρεβενά δεν αποτελούνται από λωτοφάγους

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στα Γρεβενά ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Όσο κι αν  προσπάθησε να υψώσει διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ, δεν παύουν αυτές να είναι κάλπικες, πλαστές, χαραγμένες στο χιόνι! 

Είναι γεγονός πως η στρατηγική σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ βγάζει μάτι, καθώς μοιράζονται κοινές δεσμεύσεις προς την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τους μονοπωλιακούς ομίλους. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ειπώθηκαν και τα όσα δεν ειπώθηκαν, γιατί αποκρύφτηκαν:

  • Πλειστηριασμοί: ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ και τους Πάτσηδες κοράκια, τους 700,000 πλειστηριασμούς  και σωστά, ξέχασε όμως να πει ότι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ έχουν συνδιαμορφώσει το αντιλαϊκό πλαίσιο που σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό των λαϊκών νοικοκυριών και διαμορφώνει το έδαφος για να εμφανίζονται οι διάφοροι "Πάτσηδες". Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει το δικό του χεράκι. Θεσμοθέτησε τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και προχώρησε στο πούλημα των «κόκκινων» δανείων στα κοράκια των funds. Ήταν ο ίδιος που ψήφισε ακόμα και την ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς. «Σε καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί»: αυτή η φράση του Αλέξη Τσίπρα συμπυκνώνει όλη την ουσία των όσων λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς. 

  • Ενέργεια: ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να συγκαλύψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζεται  κοινή στρατηγική με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τη στρατηγική της "πράσινης ανάπτυξης", της απολιγνιτοποίησης, που ευθύνεται για την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας και την ενεργειακή φτώχεια, για να βλέπουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι τα κέρδη τους να εκτοξεύονται. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που θεσμοθέτησε το χρηματιστήριο ενέργειας που αποτέλεσε ένα ακόμη βήμα στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση του αγαθού της ενέργειας. Από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται Οδηγία της ΕΕ που «επικαιροποιεί» και «εκσυγχρονίζει» το καθεστώς των άδικων ειδικών φόρων κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα «ενεργειακά προϊόντα».

  • Συντάξεις: οι περικοπές στις συντάξεις έχουν την υπογραφή όλων, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν το νόμο του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως ο «ψαλιδοχέρης» των συντάξεων.

  • Στους αγρότες και κτηνοτρόφους  το " Πάμε κι όπου βγει" μεταφράστηκε στο θα δώσουμε ό,τι μπορέσουμε και όσα μπορέσουμε, την ώρα που η πλειοψηφία εγκαταλείπει την παραγωγή.

Ο λαός των Γρεβενών έχει πείρα και μνήμη και μπορεί με τους αγώνες του και την ψήφο του στο ΚΚΕ στις 21 Μάη να βάλει ισχυρές βάσεις για να δυναμώσει η πάλη του ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση αυτή κι αν έχει. 

Μπορεί να δυναμώσει την πάλη του για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, με βάση τις δυνατότητες που προσφέρει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. 

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τον Σόλτς και τις άλλες αντιλαϊκές κυβερνήσεις της ΕΕ. Εμείς είμαστε με τους λαούς της Ευρώπης που αντιστέκονται. 

Μόνοι τους και όλοι μας. 

Στις 21 Μάη με δυνατό ΚΚΕ, κάνουμε τη διαφορά

50 χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στα Γρεβενά στις 12/7/2024

 Πραγματοποιήθηκε με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 στο πάρκο μανιταριών στα Γρεβενά η πολιτική εκδήλωση για τα 50 ...