ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Γρεβενά: Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο της πόλης (VIDEO - ΦΩΤΟ)




Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία, πραγματοποίησε σήμερα στην είσοδο του νοσοκομείου των Γρεβενών ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο.
Το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας έδωσαν το ΝΤ Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ Γρεβενών, το Σωματείο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Σύλλογος ΟΤΑ Γρεβενών.
«Το υγειονομικό σύστημα καλείται σήμερα, εν μέσω πανδημίας, να συνδράμει και να αποτελεί το φρουρό της Δημόσιας Υγείας. Ήρθε η ώρα να μπουν τα θεμέλια για ένα στιβαρό σύστημα Υγείας και να μπορέσει ο κάθε εργαζόμενος στα νοσοκομεία να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και αυτά που παλεύουμε χρόνια, τα Βαρέα και Ανθυγιεινά» σημείωσε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών. 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Στέργιος Λιάμπας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα κενά στο Νοσοκομείο Γρεβενών που υπήρχαν και πριν τον κορονοϊό πρέπει να καλυφθούν άμεσα, να γίνει επίταξη του ιδιωτικού τομέα ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, να καλυφθούν με Μέσα Ατομικής Προστασίας οι υγειονομικοί. Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να αφήσει «στην άκρη τη λογική "κόστος - όφελος", λογική που δεν ταιριάζει καθόλου στη Δημόσια Υγεία, όταν μιλάμε για την υγεία του λαού και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας και να προχωρήσει στη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ενός συστήματος που όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις το ξεγύμνωσαν και το εγκατέλειψαν» (δείτε βίντεο εδώ). 


Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζω...