Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ
Η λαϊκή οργή να εκφραστεί σε οργανωμένη παρεμπόδιση και άρνηση πληρωμής των χαρατσιών είναι καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για τη λαϊκή οικογένεια


Η δικαιολογημένη οργή που νιώθουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς φτάνουν στα σπίτια τους τα επαίσχυντα χαράτσια που φορολογούν τη φτώχεια τους και ακολουθεί ο φόρος για τα σπίτια τους, πρέπει να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι οργανωμένης άρνησης πληρωμής.  
Κανένας δεν πρέπει να φοβηθεί και να σκύψει το κεφάλι. Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης για όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν.
Το ΚΚΕ χαιρετίζει τα ταξικά εργατικά σωματεία, τις αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις των μικρομεσαίων που παίρνουν πρωτοβουλίες με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες για να εκφραστεί με πρακτικό και οργανωμένο τρόπο αγωνιστικά η λαϊκή απάντηση  στους φόρους που πνίγουν το λαό, στα άγρια μέτρα που τον καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια και στην ανασφάλεια.
Καλούμε κάθε αποφασισμένη εργαζόμενη και εργαζόμενο, κάθε νέο και νέα, κάθε αυτοαπασχολούμενο ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει ισχυρή οργανωμένη παρουσία του ΠΑΜΕ, να πάρει την πρωτοβουλία και να μπει μπροστά ώστε να εκδηλωθεί παντού η λαϊκή αυτενέργεια, η λαϊκή συμμαχία και αγωνιστική δράση. Οργάνωση, αλληλεγγύη, πάλη τώρα και παντού! Με μαζικές διαδικασίες και αντίστοιχες μορφές πάλης να εκφραστεί μαζικό κίνημα αντίστασης και υπεράσπισης της ζωής της εργατικής και λαϊκής οικογένειας από τη λεηλασία. Το λαϊκό μαζικό: ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ μπορεί να ξεκινήσει από το όχι στα χαράτσια, και πρέπει να αγκαλιάσει τις οικογένειες των ανέργων απαιτώντας μέτρα προστασίας τους.  Τα σχολεία της αμάθειας και της ταλαιπωρίας για τα παιδιά μας. Τα νοσοκομεία που η κατάσταση είναι τραγική και επικίνδυνη λόγω ελλείψεων. Το κόψιμο βασικών φαρμάκων.  Τους παιδικούς σταθμούς με τα τροφεία και την έλλειψη φαγητού για τα παιδιά.
Είναι ώρα ο λαός να γνωρίσει τη δύναμή του και να την χρησιμοποιήσει. Να σωθεί ο λαός, όχι ο καπιταλισμός και τα μονοπώλια που οδηγούν στη φτώχεια, την καταστροφή και τους πολέμους.
Τέρμα στη μοιρολατρία, στις αυταπάτες. Λαϊκή οργάνωση και συμμαχία ενάντια στον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια, την κυβέρνηση και τα κόμματα που τα υπηρετούν. Αυτοί ευθύνονται για την κρίση και το χρέος, αυτοί να πληρώσουν.

Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο – Π.Α.ΜΕ.

Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο – Π.Α.ΜΕ.

Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.)

e-mail :     http://www.pamehellas.gr
ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ
προς τους εργαζόμενους, τους απλήρωτους, τους απολυμένους, τους ανέργους,
τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες για:
Οργανωμένο, μαζικό, εργατικό ΟΧΙ στα χαράτσια, στον εκβιασμό, στην τρομοκρατία
Συνάδελφε,
Σου έχουν λεηλατήσει το μισθό. Σου έχουν πετσοκόψει τη σύνταξη. Σε έχουν απλήρωτο μήνες. Την απόλυσή σου την βαφτίζουν «εργασιακή εφεδρεία». Ταυτόχρονα έχουν διπλασιάσει τις τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα τρόφιμα με απανωτές αυξήσεις στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ). Σου λένε για τη «Δημόσια και Δωρεάν» Παιδεία θα πρέπει να πληρώσεις και για φωτοτυπίες για τα... βιβλία των παιδιών σου.
Από τα ψίχουλα που περίσσεψαν σου ζητάνε να πληρώσεις και φόρο εισοδήματος.
Ταυτόχρονα ότι μαζεύουν από σένα τα δίνουν χοντρά στους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές η οποίοι σε περίοδο κρίσης έχουν υψηλή κερδοφορία και φοροαπαλλαγές!
Και μετά από όλα αυτά έρχονται - σε σένα που σε χρεοκοπήσανε, που σε πτωχεύσανε, που σου διέλυσαν κάθε προγραμματισμό, που σου τσακίσανε τη ζωή - και σου λένε: “Με τα λεφτά που σου έχουνε απομείνει (που όμως δεν έχει απομείνει τίποτα, γιατί τα πήρανε όλα!) αν δεν τους πληρώσεις το νέο βάρβαρο χαράτσι που θα σου στείλουν με το λογαριασμό της ΔΕΗ για το σπίτι που μένεις (για το σπίτι που στο έχουν φορολογήσει χίλιες φορές, που το πληρώνεις τοκογλυφικά στην τράπεζα μια ζωή και που ζεις με την ελπίδα ότι κάποτε θα το ξεχρεώσουν τα... παιδιά σου) τότε οι «σοσιαληστές» της κυβέρνησης, «οι σωτήρες», οι «πατριώτες»:
1.    θα σου κόψουν το ρεύμα και θα αφήσουν εσένα και την οικογένειά σου στο σκοτάδι.
2.    Θα σου στερήσουν τη θέρμανση μέσα στο χειμώνα. Θα σε υποχρεώσουν να ζεις εσύ, τα παιδιά σου, οι γέροντες γονείς σου στο κρύο και στη νύχτα.
3.    Και σε απειλούν ότι αφού σου κόψουν το ρεύμα, θα στείλουν τον απλήρωτο λογαριασμό σε όλες τις υπηρεσίες του κράτους, θα σε κυνηγήσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους και θα εφαρμόσουν σε βάρος σου όλες τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων”.
Αυτά δεν είναι απλώς, εκβιασμοί, βία και τρομοκρατία. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι ανελέητος και αμείλικτος ταξικός πόλεμος που έχουν εξαπολύσει ενάντια στον εργαζόμενο λαό οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι καπιταλιστές και οι υπάλληλοί τους στην κυβέρνηση αλα-μπρατσέτα με τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, την Μπακογιάννη. Και η επιδρομή στο πενιχρό σου εισόδημα και τα δικαιώματά σου δεν θα τελειώσει μέχρι να σε στραγγίξουν.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Μπροστά μας, μπροστά στον εργαζόμενο λαό τίθεται πλέον το ιστορικό δίλημμα:
Υποταγή, εξαθλίωση, αφανισμός και διαιώνιση της εξουσίας των εκμεταλλευτών
ή αντίσταση, ανυπακοή και ρήξη με τη βαρβαρότητα και εργατικός αγώνας ως την αλλαγή τάξης στην εξουσία.
Τα εργατικά σωματεία που συσπειρωνόμαστε στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ) σε καλούμε σε οργανωμένη μέσα από τα συνδικάτα, μαζική ανυπακοή και άρνηση πληρωμής των βάρβαρων χαρατσιών της κυβέρνησης.
ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/09 ΣΤΙΣ 7:30 μμ
στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια, αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης από όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν.
Απαιτούμε να παρθούν πίσω τα χαράτσια. Δεν καταβάλλουμε ούτε ένα ευρώ από όσα ζητούν να πληρώσουμε και προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να επιβάλλουν μέτρα  για την στάση μας αυτή. Το χρέος δεν είναι της εργατικής τάξης. Να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο που τη δημιούργησε.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!
Το Συνδικάτο Οικοδόμων, τα Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 6955048958,6978746638