Οι εκλογές δεν είναι θέμα προσώπων, ηλικίας ή καταγωγής αλλά πολιτικής

 


Το αποτέλεσμα των επερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών μπορεί να αποτελέσει μια αφετηρία για να υπάρξει ελπιδοφόρα προοπτική για τα Γρεβενά ή μια ακόμη χαμένη πενταετία. Η τρομακτική συρρίκνωση του πληθυσμού σε συνδυασμό με την ανεργία και την απαξίωση της περιοχής μας, δεν μας δίνει κανένα περιθώριο να τρέφουμε αυταπάτες για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι  ίδιες πολιτικές και οι ίδιοι πολιτικοί που μας έφεραν εδώ εξαρχής. Γιατί αυτή η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος μας, έχει την σφραγίδα όλων αυτών που σήμερα με θράσος προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτοί δεν έχουν καμία ευθύνη για τα προηγούμενα χρόνια που άσκησαν διοίκηση  και τις πολιτικές που ακολούθησαν και οι ίδιοι αλλά και τα κόμματα που εκπροσωπούν σε τοπικό επίπεδο.

Αυτός είναι μάλιστα και ο κυριότερος λόγος που οι υποψήφιοι σήμερα προσπαθούν να παρουσιάζουν τους συνδυασμούς τους ως υπερκομματικούς, πολυσυλλεκτικούς ή ανεξάρτητους-αχρωμάτιστους. Έτσι προσπαθούν να θολώσουν την κομματική τους ταυτότητα παρουσιάζοντας πολύ βολικά πως τόσο οι ευθύνες όσο και τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα.

Ο δεύτερος όμως λόγος που το κάνουν και μάλιστα με μεγάλη ευκολία, είναι γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν σοβαρές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ τους για να έρθουν σε πολιτική αντιπαράθεση. Και αυτό μας αποδεικνύει πως υπάρχει σύμπλευση και στην πολιτική που σκοπεύουν να ασκήσουν, αλλά και στα συμφέροντα που θα συνεχίσουν να υπηρετούν. Γιατί όλοι τους προωθούν τα ίδια κυβερνητικά και ευρωπαϊκά αναπτυξιακά μοντέλα. Μοντέλα μιας άναρχης καπιταλιστικής ανάπτυξης, που έχει ως μοναδικό στόχο το μεγαλύτερο κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων . Μοντέλα που αδιαφορούν για τις ανάγκες των πολιτών, μοντέλα που αδιαφορούν για την άμεση ανάγκη στήριξης που έχουν περιοχές σαν τα Γρεβενά, μοντέλα που κατανέμουν τις επενδύσεις με βάση μόνο την κερδοφορία και όχι την ισόρροπη ανάπτυξη που έχει τόσο πολύ ανάγκη ο τόπος μας.
Σε αυτό το περιβάλλον που έχουν διαμορφώσει, τα Γρεβενά δεν έχουν καμία τύχη επιβίωσης!

Για αυτό εμείς προτείνουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Ένα δρόμο που θα έχει μπροστά τον άνθρωπο. Ένα δρόμο που θα φέρει μια άλλη προοπτική στην περιοχή των Γρεβενών και θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

Έναν δρόμο που θα αναδείξει τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες των Γρεβενών στην γεωργία, την κτηνοτροφία, τον ορυκτό πλούτο, αλλά και τον τουρισμό.

Με στόχο την επιστροφή και την αξιοποίηση των νέων ανθρώπων και των επιστημόνων, που έχουν φύγει από την περιοχή μας αναζητώντας θέσεις εργασίας, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να εργαστούν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

 Για αυτούς τους λόγους είναι ανάγκη κατά τη γνώμη μας χιλιάδες εργαζόμενοι, πολλοί περισσότεροι από τις προηγούμενες φορές, άσχετα αν συμφωνούν σε όλα, ή όχι με το KKE να κάνουν το βήμα αυτή τη φορά να συμπορευτούν και να εμπιστευτούν τους κομμουνιστές. Γιατί στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κρίνονται πολλά, που αφορούν τη ζωή και τις ανάγκες μας. Για τον λόγο αυτό ψηφίζουμε ανθρώπους που ξέρουμε πως θα είναι στο πλευρό μας κάθε μέρα, τους υποψήφιους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Όχι τους διάφορους …«γνωστούς», που τώρα σε θυμήθηκαν για να σε ξεχάσουν την επόμενη μέρα των εκλογών ψηφίζοντας στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια ενάντια στα συμφέροντα του λαού και της νέας γενιάς της περιοχής μας!

Για αυτό η ψήφος στην Λαϊκή Συσπείρωση σε δήμους και περιφέρειες είναι η μόνη ψήφος που θα βάλει φρένο στα σχέδια τους. Μια ψήφος που θα επιστρέψει πίσω στον πολίτη από την επόμενη κιόλας μέρα, μέσα από προτάσεις, λύσεις, παρεμβάσεις και αγώνες για τα συμφέροντα του Γρεβενιώτικου λαού.

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις 8 Οκτώβρη δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη δύναμή μας!

Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση! Συσπείρωση ελπίδας και αγώνα!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΛΙΤΣΑ – ΤΣΑΚΜΑΚΑ
Κοινωνική Ανθρωπολόγος – Ιδιωτική υπάλληλος
Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Π.Ε. Γρεβενών

49ο φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στα Γρεβενά


 

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζω...