Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Γρεβενών


Ντάγκα Παναγιώτα του Χρήστου, Υποψήφια Δήμαρχος

            Εκλογική Περιφέρεια  (Α) ΑΒΔΕΛΛΑΣ
            (Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι)
1.  Λιάπη  Βασιλική  του Ιωάννη

            Εκλογική Περιφέρεια (Β)  ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ
            (Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι)
1.  Καρανάσιος Γεώργιος του Βασιλείου
2.  Κολέτσου – Κλεισιάρη Θεοδώρα (Ρούλα) του Αριστείδη

Εκλογική Περιφέρεια (Γ) ΒΕΝΤΖΙΟΥ
            (Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι)
1.   Κολτσίδας Λάμπρος του Αθανασίου
2.   Παύλου Κων/νος του Γεωργίου

Εκλογική Περιφέρεια (Δ) ΓΟΡΓΙΑΝΗΣ
            (Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι)
1.      Τσιρίκας Βασίλειος του Αθανασίου

Εκλογική Περιφέρεια (Ε) ΓΡΕΒΕΝΩΝ
            (Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι)
1.      Γεωργίτσα Αικατερίνη του Κωνσταντίνου
2.      Γεωργίτσης Βασίλειος του Στεφάνου  
3.      Ζώτος Δημήτριος του Ευαγγέλου
4.      Καραγιάννης Θεόδωρος του Γεωργίου
5.      Καραλιόλιος Αργύριος του Γεωργίου
6.      Καρπούζα Ζωή του Βασιλείου
7.      Κλεισιάρης Ιωάννης του Νικολάου
8.      Κούβαρος Γιάννης του Γεωργίου
9.      Κυριακίδου Δήμητρα του Φιλίππου
10.  Κύρκος Χρήστος του Κωνσταντίνου
11.  Λέτσιος Αθανάσιος του Χρήστου
12.  Λέτσιος Νικόλαος του Κωνσταντίνου
13.  Μηνασίδης Ναπολέων του Στυλιανού
14.  Μητσοπούλου – Ζιώγα Αναστασία του Σπυρίδωνα
15.  Μίχου Λόλα του Αγησίλαου
16.  Μπαχτσεβάνου Χρυσή του Αθανασίου
17.  Μπουγά Μαρίκα του Γεωργίου
18.  Νάστου Παρασκευούλα του Κωνσταντίνου
19.  Νικολαϊδης Αλέξανδρος του Γερβασίου
20.  Νούσια Μαίρη του Αθανασίου
21.  Ρότσικας Ηλίας του Κοσμά
22.  Σαρόγλου Ιωάννης του Θωμά
23.  Σιδηρόπουλος Γεώργιος του Ελευθερίου
24.  Τζοτζοπούλου Ευθυμία (Έφη) του Θωμά
25.  Τραπέζας Δημήτριος του Γεωργίου
26.  Τριανταφυλλίδου Σοφία του Ιερεμία
27.  Τσιοπλή Βασιλική του Δημητρίου

Εκλογική Περιφέρεια (ΣΤ) ΔΟΤΣΙΚΟΥ
            (Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι)
1.      Μπαρμπαγιάννης Ελευθέριος του Δημητρίου

Εκλογική Περιφέρεια (Ζ) ΗΡΑΚΛΕΩΤΩΝ
            (Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι)
            1.  Ανθιμίδης Χαράλαμπος του Ιορδάνη
            2.  Σιώζιος Δημήτριος του Θεοδώρου

Εκλογική Περιφέρεια (Η) ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΙΑΚΑ
            (Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι)
1.    Κατσανίκου – Θεοδωρίδου Δήμητρα του Θεοδώρου
2.    Λόλα – Δίπλα Βασιλική του Χρήστου

Εκλογική Περιφέρεια (Θ) ΜΕΣΟΛΟΥΡΙΟΥ
            (Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι)
1.    Παπαθωμά Καλλιόπη του Κων/νου



Εκλογική Περιφέρεια (Ι) ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
            (Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι)
1.    Καρανικόλα Μαρία  του Γεωργίου
2.    Λαΐτσος Αστέριος του Νικολάου

Εκλογική Περιφέρεια (ΙΑ) ΣΑΜΑΡΙΝΑΣ
            (Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι)
1.    Θεοχαρούλης Κων/νος του Ιωάννη

Εκλογική Περιφέρεια (ΙΒ) ΣΜΙΞΗΣ
            (Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι)
1.    Γίτσης Αιμιλιανός του Αστερίου

Εκλογική Περιφέρεια (ΙΓ) ΦΙΛΙΠΠΑΙΩΝ
            (Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι)
1.    Νταγκούμας Βασίλειος του Αποστόλου

Τετάρτη 8 Μάη 2019 και ώρα 19.00


Σήμερα το πρωί ή Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε τους συνδυασμούς για τους δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης


ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΛΙΑΜΠΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, που συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές , στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και ενισχύουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ:
 Για να Δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου.
 Για να μπουν μεγαλύτερα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική.
 Για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για λαϊκή αντεπίθεση και να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές και ανατροπές προς όφελος του λαού.
Είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θανάση Χαστά, ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΚΚΕ και από ανθρώπους αγωνιστές που εναντιώθηκαν και εναντιώνονται στην αντιλαϊκή πολιτική και προβληματίζονται για την πορεία των εξελίξεων.
Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης συνοδοιπόρος με υποψήφιους δοκιμασμένους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών , των επιστημόνων, των γυναικών και της νεολαίας που:
• Πρωτοστάτησαν στους αγώνες, για να μη φορτωθεί ο λαός τα βάρη της κρίσης.
• Αποκάλυψαν ότι τα μνημόνια ήταν χρήσιμα εργαλεία για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
• Πρόβαλαν ότι η ελπίδα βρίσκεται στην αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική πάλη, δεν "τσίμπησαν" στις αυταπάτες "της αριστερής διαχείρισης"
• Διεκδίκησαν ανάκτηση των απωλειών του λαού, την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Πάλεψαν και παλεύουν σταθερά :
 Για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, ενάντια στις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις
 Για την προστασία των ανέργων και των φτωχών οικογενειών.
Ψηφίζουμε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλες τις κάλπες, για να εκλεγούν αγωνιστές σύμβουλοι που:
θα συγκρουστούν με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, με τη λογική της ανταποδοτικότητας που φορτώνει νέα οικονομικά βάρη στις λαϊκές οικογένειες, με τη λογική των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της μερικής απασχόλησης στους δήμους,
θα διεκδικήσουν μέτρα στήριξης και ανακούφισης των εργατικών - λαϊκών οικογενειών,
δυναμώνουμε το ΚΚΕ γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει ο λαός να σταθεί στα πόδια του την επόμενη μέρα και να παλέψει για τη ζωή που του αξίζει!
Λιάμπας Στέργιος
Εκπαιδευτικός
Πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ
Μέλος ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Γρεβενών

Γιατί στηρίζω Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ

Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου που θα διεξαχθούν παράλληλα με τις ευρωεκλογές , το διακύβευμα και το πραγματικό δίλημμα είναι ένα:
Η θα πάμε με μία από τα ίδια,συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο, αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος, της φτώχειας, της ανεργίας, της συνολικής υποβάθμιση της ζωής μας που αποδεδειγμένα μας πάει προς το χειρότερο ή θα πάμε αλλιώς απαντώντας και με τη ψήφο για να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την ικανοποίηση αυτών που δικαιούμαστε το 2019;
Oι επερχόμενες εκλογές είναι μια γενική πολιτική μάχη, στην οποία ο λαός έχει την ευκαιρία να απαντήσει σε όλους αυτούς, να βάλει φρένο στον οδοστρωτήρα που βυθίζει τη ζωή του, να μην χαρίσει την ψήφο του.
Ανεξάρτητοι, ακομμάτιστοι και αυτοδιοικητικοί δεν υπάρχουν. Όλοι τους έχουν αναφορές σε κόμματα, μα πάνω απ' όλα σε πολιτικές. Όλοι τους είναι με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Όλοι τους στηρίζουν τα επιχειρηματικά σχέδια που υλοποιούνται. Με την ανταποδοτικότητα που φορτώνει νέα οικονομικά βάρη στις λαϊκές οικογένειες. Όλοι τους είναι με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ολοι τους στηρίζουν την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, τις ιδιωτικοποιήσεις, το μνημονιακό πλαίσιο και τις περικοπές δαπανών για βασικά έργα και παρεμβάσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Όλοι τους είναι με τις «ελάχιστες κοινωνικές παροχές» - ψίχουλα για τον λαό. Όλοι λοιπόν συγκλίνουν στη στρατηγική του κεφαλαίου και γι' αυτό άλλωστε υπάρχει και η βάση για αλισβερίσια, με αποτέλεσμα να βλέπουμε σε κοινά ψηφοδέλτια υποψήφιους που προέρχονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και τη φασιστική Χρυσή Αυγή. Άρα είναι ψέμα και κοροϊδία τα περί τοπικών κριτηρίων.
Οι μόνοι που βρίσκονται απέναντι σε όλα αυτά είναι οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι το μόνο στήριγμα των αγώνων και των διεκδικήσεων του λαού, απέναντι στην πολιτική των κυβερνήσεων , της ΕΕ και στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Απέναντι στους 700 εφαρμοστούς νόμους των 3 μνημονίων, τα "ματωμένα" πλεονάσματα, την επιτροπεία την μεγάλη ανεργία, τη μερική απασχόληση, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, το χτύπημα εργασιακών σχέσεων, την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας, της Παιδείας, τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών ∙ όλων αυτώνπου θα είναι εδώ και μετά τις εκλογές. Απέναντι δηλαδή στη πολιτική που οδήγησε το Νομό Γρεβενών ως έναν από τους φτωχότερους Νομούς της χώρας
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι το μόνο στήριγμα στους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων που καθημερινά βιώνουν τα αποτελέσματα των πολιτικών της Ε.Ε. Της πολιτικής που τους ξεκληρίζει, που παραδίδει τη γη, τη παραγωγή, τη μεταποίηση και την εμπορία της διατροφής σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτή είναι η περίφημη οικονομία της αγοράς κ της ανάπτυξής που μιλάνε συνεχώς, είναι η ασυδοσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να αγοράζουν πάμφθηνα από τον κτηνοτρόφο και να πουλάνε πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση το γάλα και το κρέας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι το μόνο στήριγμα απέναντι στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης, όπως διαμορφώθηκε διαχρονικά με τον "Καποδίστρια", τον "Καλλικράτη" και τώρα με τον "Κλεισθένη 1", που υλοποιείται και στηρίζεται απ’ όλα τα αστικά κόμματα και τα στελέχη τους στις Περιφέρειες και δήμους, το οποίο στηρίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Που συνεχίζει τη μεγάλη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης της Περιφέρειας και των δήμων, που μεταφράζεται σε έλλειψη υπηρεσιών, έργων για τις λαϊκές ανάγκες και προσωπικού, την ακόμα μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα και φορολόγηση του λαού από δήμους και Περιφέρεια, σε τεράστιες ελλείψεις σε έργα και υποδομές στους τομείς της αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας, του περιβάλλοντος, όπως επίσης σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Αυτές είναι οι πραγματικές αιτίες που ερήμωσαν την περιοχή μας και μετέτρεψαν τα χωριά του Νομού Γρεβενών σε φαντάσματα.
Στη εκλογική μάχη αυτή συμμετέχω ως υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Κοινότητα Σαμαρίνας στο Δήμο Γρεβενών, που στηρίζει το ΚΚΕ και άλλοι αγωνιστές.
Στη «Λαϊκή Συσπείρωση» ενώνουν τις δυνάμεις τους, με κέφι και με πίστη στη νίκη του λαού, κομμουνιστές, άλλοι αριστεροί και ριζοσπάστες, γενικότερα προοδευτικοί άνθρωποι με πολλή διάθεση για αγώνα για όλα όσα δικαιούται να έχει ο λαός το τόπου μας και όχι για τα ψίχουλα μιας ανάπτυξης που έχει ως κριτήριο το κέρδος των επιχειρήσεων, όπως υπόσχονται στην πραγματικότητα οι οπαδοί των μπλε, των πράσινων και των ροζ μνημονίων. Τα παραδείγματα των κομμουνιστών δημάρχων σε άλλες πόλεις δείχνουν το δρόμο. Σε αυτή την κατεύθυνση θα δώσουμε τη μάχη για τη βελτίωση της ζωής μας, της ζωής των πολλών, της ζωής του λαού.
Όσο πιο ενιαία και πιο αποφασιστική θα είναι η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους και στην Περιφέρεια, και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές όποτε γίνουν, τόσο πιο εύστοχη θα είναι η επιλογή υπέρ των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, επιλογή που θα κατατεθεί την επομένη στο πλευρό του λαού και των αγώνων του.
Θεοχαρούλης Κωνσταντίνος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Σαμαρίνας

Δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

  Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μα...