Η ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου της "Λαϊκής Συσπείρωσης Γρεβενών" Ντάγκας-Μπαρμπαγιάννη Παναγιώτας στη συγκέντγρωση στις 31-10-2010

Σε έξι μέρες μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Στις 7 του Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στη χώρα μας καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τις τοπικές και περιφερεια­κές διοικήσεις του κράτους.
Και τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τον κόσμο της δουλειάς, παρ’ όλη την προσπάθεια να εκβιαστεί η ψήφος του με τρομοκρατικά διλήμματα, είναι αισιόδοξα και θετικά. Είναι σε όλους προφανές ότι η Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζεται από το ΚΚΕ εμπνέει και αποτελεί την επιλογή όλο και περισσότερων εργαζομένων, που έχουν αποφασίσει την αγανάκτησή τους από την αντιλαϊκή πολιτική να την μετατρέψουν σε ΔΥΝΑΜΗ.
Δύναμη αισιοδοξίας, αντίστασης, στην προοπτική της αντεπίθεσης και της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής που δεκαετίες τώρα τσακίζει τις ζωές και τα όνειρα του εργαζόμε­νου λαού και των παιδιών του.
Σύντροφοι και φίλοι
Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη και επικίνδυνη για τον εργαζόμενο λαό περίοδο. Τα εργαζό­μενα λαϊκά στρώματα είναι αντιμέτωπα με τις συνέπειες μιας βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και δέχονται μια άγρια ολομέτωπη επίθεση από την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και τους διεθνείς συμμάχους τους. Επίθεση στο εισόδημα και στο σύνολο των κατακτήσεων ενός αιώνα, με στόχο να διασφα­λίσει την υψηλή κερδοφορία και την παραπέρα ισχυροποίηση του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων από τη μια και το τσάκισμα του εργαζόμενου λαού ώστε να μην καταφέρει να σηκώσει κεφάλι για πολλά χρόνια.
Πολύ πριν τις εκλογές είχαμε επισημάνει ότι η μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών παίρνει από τα ίδια τα πράγματα χαρακτήρα γενικής πολιτικής αναμέτρησης. Ότι είναι παραπλανητικός και τεχνητός ο διαχωρισμός που γίνεται ανάμεσα σε τοπικά και γενικά προβλήματα, ή ότι έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αυτοδιοικητικές προσωπικότη­τες, τους επικεφαλής των συνδυασμών, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση. Για ένα χρονικό διάστημα οργίαζε η προπαγάνδα για αυτό τον υποτιθέμενο αυτοδι­οικητικό χαρακτήρα τους. Επειδή όμως ο λαός δεν “τσίμπησε” τις τελευταίες μέρες έγινε στροφή 180 μοιρών. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μίλησε για πολιτικό χαρακτήρα ζητώντας την επικύρωση της μέχρι τώρα κυβερνητικής πολιτικής και νέα εντολή για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων δηλαδή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Κατά συνέπεια το κριτήριο της ψήφου πρέπει να είναι βαθιά πολιτικό. Θα κριθούν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, η πολιτική που άσκησαν τα προηγούμενα χρόνια και οι τοπικοί τους πολιτικοί σχηματισμοί. Μπορεί να μην προκύπτει από τις τοπικές εκλογές κυβέρνηση, όμως θα εκλεγούν δήμαρχοι και περιφερειάρχης, οι οποίοι είτε θα είναι βοηθοί και πιστοί συνεργάτες στην υλοποίηση της βαθιάς αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, αυτοί που θα την υλοποιούν σε τοπικό επίπεδο είτε αντίπαλοι και εμπόδιο στην εφαρμογή της. Οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης που υποστηρίζει το ΚΚΕ, σε δήμο και περιφέρεια αποτελούνται από αγωνιστές του μαζικού λαϊκού κινήματος που ήταν και συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα της υπεράσπισης των συμ­φερόντων του εργαζόμενου λαού και πολέμιοι της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται. Για τον εργαζόμενο λαό η λαϊκή συσπείρωση στους αγώνες και στην κάλπη είναι μονόδρο­μος.

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι
Ποια είναι η σημερινή πραγματικότητα για την πολιτική που άσκησαν όλες οι δημοτικές αρχές που συνενώνονται σήμερα στον νέο δήμο Γρεβενών;
Με την πολιτική που εφάρμοσαν στους Καποδιστριακούς δήμους, πολιτική που δεν διέφερε καθόλου από την κυβερνητική πολιτική τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, οδήγησαν στην χειροτέρευση της θέσης της λαϊκής οικογένειας. Ιδιαίτερα ο δήμος Κοζάνης, στον οποίο μετά τη μεταπολίτευση υπήρξε εναλλαγή μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ήταν πρωτοπόρος στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αποδέχτηκαν το πέρασμα αρμοδιοτήτων όπως για παράδειγμα η λειτουργία των παιδικών σταθμών, των σχολικών μονάδων, του αθλητικού κέντρου κλπ, χωρίς να εξασφαλίζονται ταυ­τόχρονα οικονομικοί πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να επιβάλ­λουν πρόσθετη φορολογία στους εργαζόμενους για τη λειτουργία τους.
Φορολόγησαν ξανά και ξανά τα λαϊκά νοικοκυριά επιβάλλοντας συνεχείς αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών στην ύδρευση, την αποχέτευση κλπ.
Έχουν σοβαρή ευθύνη για την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παράρτημα του ΤΕΙ της Δυτικής Μακεδονίας. Ποτέ δεν ασχολήθηκαν με τα πραγματικά προ­βλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως για παράδειγμα, η ελλιπής χρηματοδότησή τους από το κράτος, το περιεχόμενο των σπουδών, οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, σε βιβλία και υποδομές, οι εργασιακές σχέσεις των καθηγητών, το ότι ακόμα και σήμερα οι έκτακτοι καθηγητές του ΤΕΙ και του πανεπιστήμιου είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες και το τραγελαφικότερο όλων να καλύπτονται οι ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό από τον εμπορικό σύλλογο, το σύλλογο καταστημάτων εστίασης, το Δήμο, το επιμελητήριο….
Η μοναδική φορά που ασχολήθηκαν για αυτά τα ζητήματα, ήταν η δημιουργία και άλλων τμημάτων ΤΕΙ, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη υποδομή και η κατάργηση της βάσης του 10, με στόχο την εισαγωγή όσο γίνεται περισσότε­ρων σπουδαστών και φοιτητών, οι οποίοι θα λειτουργούν σαν πελάτες στην αγορά των Γρεβενών, ανακυκλώνοντας την φτώχεια των γονιών τους από πόλη σε πόλη.
Πρωτοστάτησαν στην κατασκευή έργων μέσο ΣΔΙΤ που σταμάτησαν χάριν της αντίδρασης του γρεβενιώτικου λαού. Καθυστέρησαν όπως μπορούσαν το νέο σχέδιο της πόλης δημιουργώντας την πόλη έκτρωμα που ζούμε. Χωρίς ελεύθερους χώρους, πράσινο, πνιγμένη στο τσιμέντο.

Φίλοι και σύντροφοι
Για τα ζητήματα της λαϊκής υγείας και ιδιαίτερα για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσο­κομείο Γρεβενών, με τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, περιορίστηκαν μόνο σε κάποιες ανέξοδες και δημαγωγικές αναφορές, σε σιωπηλές διαμαρτυρίες, οι οποίες όχι μόνο δεν καταδικάζουν την εμπορευματοποίηση της υγείας, που υλοποιούν οι πολιτικές των κυβερνή­σεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά στην ουσία τις πριμοδοτούν με την πολιτική και την τακτική τους, με την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα στην υγεία που συνεχώς γιγαντώνεται τα τελευταία χρόνια και λεηλατεί τις λαϊκές αποταμιεύσεις, αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων.
Προώθησαν στους δήμους την ελαστική εργασία και μερική απασχόληση, τα stage, την ανασφάλιστη δουλειά, ξεχαρβαλώνοντας κάθε εργατικό δικαίωμα, καταργώντας τις Συλ­λογικές Συμβάσεις των εργαζομένων. Στα πλαίσια αυτά ο δήμος Γρεβενών και η Νομαρχία εξελίχτηκαν στον μεγαλύτερο εργοδότη που εκμεταλλεύεται σκληρά τους εργαζόμενους και τους έχει σε «ομηρία», προσλαμβάνοντας πάντα με κριτήριο την ψήφο τους. Προχώρησαν σε απολύσεις των εργαζομένων με stage, αφού πρώτα τους εκμεταλλεύτηκε σκληρά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ποτέ δεν στάθηκαν στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Στις κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων πάντα δηλώνουν αναρμόδιοι. Πρωτοστατούν όμως στην προώθηση της αντιαγροτικής πολιτικής αναλαμ­βάνοντας ρόλο πλασιέ για το πέρασμα της πολιτικής των αναδι­αρθρώσεων των καλλιεργειών, τον αγροτουρισμό, τα φωτοβολταϊκά κλπ, που όλα αυτά οδηγούν στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Οι πολιτιστικές δραστηριότητες περιορίζονται μόνο στα Ανακατωσάρια. Δε βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής του δήμου η ενίσχυση της ερασιτεχνικής δημιουργίας, η ανάπτυξη του λαϊκού πολιτισμού και του ερασιτεχνικού – λαϊκού αθλητισμού.

Σύντροφοι και φίλοι
Η μεταρρύθμιση με το όνομα «Καλλικράτης» είναι αντιδραστική για τα λαϊκά συμφέροντα. Ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά προέκυψε με την αρχική συναίνεση της ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. Και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ, ανεξάρτητα από την μετέπειτα στάση τους που έγινε καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους.
Ο “Καλλικράτης” στοχεύει στην προσαρμογή του αστικού κράτους στις σύγχρονες ανάγκες των συμφερόντων του κεφαλαίου. Επιδιώκει να ισχυρο­ποιήσει τους μηχανισμούς (δήμοι, περιφέρειες), να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τις κεντρικές λειτουργίες του κράτους για λογαριασμό του κεφαλαίου δηλαδή να δημιουργήσουν και ενισχύσουν νέα πεδία για την  αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και την μεγαλύτερη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.
Μέσα από τον αντιδραστικό Καλλικράτη προωθούν:
·                    Τη διευκόλυνση και ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, της συγκέντρω­σης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου, δηλαδή ιδιωτικοποιήσεις, αλλαγή των χρήσεων γης στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης, παραχωρήσεις κλπ.
·                    Την πλήρη ανατροπή σε τομείς όπως οι εργασιακές σχέσεις, η παιδεία, υγεία – πρόνοια, αθλητισμός, πολιτισμός.
·                    Την αύξηση των έμμεσων φόρων και της τοπικής φορολογίας.
·                    Την επέκταση των μορφών ελαστικής απασχόλησης.
·                    Την δυσμενή μεταβολή του εργασιακού καθεστώτος για χιλιάδες υπάλληλους, ενώ αρκετοί θα χάσουν την δουλειά τους.
·                    Την επιβολή της βδομάδας των 65 ωρών. Ο Καλλικράτης προβλέπει ότι η Τοπική Διοίκηση θα έχει την αρμοδιότητα να εγκρίνει ομαδικές απολύσεις, να κυρώνει τους εσωτερικούς κανονισμούς επιχειρήσεων, δηλαδή τους κανόνες εργασίας με τους οποίους επιβάλλουν οι εργοδότες την τρομοκρατία και εντα­τικοποίηση της εργασίας, ακυρώνοντας και με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα που κατοχυρώνουν οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Τέλος, αρμοδιότητά της θα είναι η εξαίρεση της Κυριακής από αργία, αίτημα που οι εργοδότες πιέζουν να γενικευτεί από καιρό. Επίσης το ΠΔ που προβλέπει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων σε περιοχές και επιχειρήσεις που υπάρχει αυξημένη ανεργία, θα υλοποιείται με βάση αποφάσεις της Τοπικής Διοίκησης.
·                    Θα υλοποιηθεί η αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 και τα 68 χρόνια για πολλούς, η άνιση και άδικη εξίσωση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών, η σύνταξη πείνας μετά από 40 χρόνια συνεχούς δουλειάς.
·                    Παιδεία, υγεία, πρόνοια, πολιτισμός, αθλητισμός, θα γίνουν πανάκριβα και άπιαστα όνειρα, πολύ χειρότερα από ότι είναι σήμερα για τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Με τον Καλλικράτη θέλουν να περάσουν την αντίληψη ότι κάθε υπηρεσία έχει κόστος και πρέπει να ξαναπληρώνεται, ενώ ο λαός θα πρέπει να σταματήσει να διεκδικεί τα δικαιώ­ματά του.
Οι συνδυασμοί των κομμάτων του ευρωμονόδρομου αποδέχονται την λογική του κατα­κερματισμού μέσω της ανάληψης από δήμους και περιφέρειες των αρμοδιοτήτων και την λειτουρ­γία και χρηματοδότησή τους από τοπικούς αυτοτελείς πόρους, από τοπική φορολο­γία. Λογική επικίνδυνη για τον εργαζόμενο λαό γιατί υπάρχουν αρμοδιότητες που δεν πρέπει να κατακερ­ματίζονται στα τοπικά όργανα, όπως αυτές που αφορούν την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, γενικότερα τις κοινωνικές υπηρεσίες. Είναι διαφορετικό ζήτημα να έχει λόγο η τοπική διοίκηση στον εντοπισμό των αναγκών, στον έλεγχο της λειτουργίας πχ του νοσοκομείου Γρεβενών και άλλο ζήτημα να έχει η ίδια αρμοδιότητα να δημιουργεί και να λειτουργεί με δική της ευθύνη και χρηματοδότηση την κάθε μονάδα, είτε είναι σχολείο, είτε είναι ιατρείο, είτε άλλο κοινωνικό ίδρυμα.
Η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους και στην περιφέρεια συνδέεται με την λεγόμενη «λειτουργική και οικονομική αυτοδυναμία», δηλαδή με τον κατα­κερματισμό, το δραστικό περιορισμό των επιδοτήσεων από τον κρατικό προϋ­πο­λογισμό και την παραπέρα εμπορευ­μα­τοποίηση όλων των τομέων και των υπηρεσιών που θα αναλάβει η τοπική διοίκηση. Για τα λαϊκά στρώματα ο κατακερματισμός διαφοροποιεί την υγεία με ταξικά κριτήρια σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, την μετατρέπει σε εμπόρευμα και δίνει τη δυνατότητα για την είσοδο από την μπροστινή πόρτα στο ιδιωτικό κεφάλαιο που δραστη­ριοποιείται στον τομέα της υγείας.
Αυτή η διοικητική δομή και η πολιτική λογική που την διέπει δε συμφέρει τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και την ύπαιθρο, τους μικρούς επαγγελματίες γιατί είναι αντίθετη με τα συμφέροντά τους, γι’ αυτό και τους καλούμε να καταψηφίσουν τα κόμματα και τους συνδυασμούς που υποστηρίζουν τον Καλλικράτη.
Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι
Πολλά και από πολλές πλευρές ακούγονται υπέρ της αποχής, απευθύνεται κυρίως στους νέους απαντάμε:
Αποχή σημαίνει ανοχή σε ότι σάπιο υπάρχει σήμερα.
Υπάρχει ήδη πολύτιμη πείρα από το κύμα της αποχής που εκφράστηκε στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές του 2009. Αυτό όμως δεν απέτρεψε την πολιτική του Μνημονίου, η κυβέρνηση πήρε όλα τα αντεργατικά μέτρα που ήθελε χωρίς να την εμποδίσει η αποχή που είχαμε στις συγκεκριμένες εκλογές.
Η αποχή είναι δώρο σήμερα για το σύστημα.
Η αποχή βολεύει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Όταν το σύστημα δεν μπορεί να σε έχει μαζί του, τότε σε θέλει όχι ουδέτερο αλλά εξουδε­τερωμένο. Η αποχή είναι ζημιά για το λαό και κέρδος για την αντιλαϊκή πολιτική, γιατί υποκρύπτει, εμποδίζει να εμφανιστεί ο πραγματικός συσχετισμός δύναμης. Και αυτό ισχύει περισσότερο για αυτούς που σκέφτο­νται ριζοσπαστικά και που θεωρούν ότι η αποχή είναι ριζοσπαστική.
Για όλους αυτούς τους λόγους η αγανάκτηση που υπάρχει στο λαό από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, πρέπει να γίνει δύναμη στα χέρια του λαού, ψηφίζοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση. Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα βοηθήσει το λαό να ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί. Θα εμποδίσει την κυβέρνηση να φέρει τα χειρότερα. Θα δώσει ώθηση στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, για να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία εργατών, αυτοαπα­σχολούμενων, φτωχών αγροτών, με στόχο την αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο λαός.
Οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά πρέπει να ξεκόψουν από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και από όλους εκείνους που είναι τα τοπικά τους στηρίγματα (δημάρχους και συμβούλους) που υπηρετούν τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών επιχει­ρηματιών, που υπηρετούν τη δίψα για όλο και περισσότερα κέρδη. Κατά συνέπεια πρέπει να μειωθούν όσο γίνεται περισσότερο τα ποσοστά των συνδυασμών που στηρίζονται από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ή των δήθεν ανεξάρτητων.
Τι εκλεγμένο δήμαρχο και συμβούλους έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος σήμερα; Είναι ένα ερώτημα που ο λαός πρέπει να δώσει την δική του απάντηση με την δραστική αποδυνά­μωση των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με ταυτόχρονη αποφασιστική ενίσχυση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στις εκλογές του Νοέμβρη, μπορεί και πρέπει να μεγαλώσει τη χαραμάδα της ελπίδας που άνοιξαν οι θετικές διεργασίες στη συνείδηση του λαού όλο το προηγούμενο διάστημα
Τη μάχη των επικείμενων εκλογών, ο λαός δε μπορεί να μη τη δει ενταγμένη στην προε­τοιμασία της αντίστασής του ενάντια στα χειρότερα που έρχονται. Με την ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση», πρέπει να στείλει σαφές μήνυμα καταδίκης όσων πετούν τα εναπομείναντα δικαιώματά του στον Καιάδα της «ανταγωνιστικότητας». Να πάρει μέτρα ώστε το αποτέλεσμα των εκλογών να δώσει ώθηση στην οργάνωσή του. Ο λαός πρέπει να στείλει στις 7 του Νοέμβρη στο δήμο ασυμβίβαστους αγωνιστές. Όσο περισσότερα ψηφο­δέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βγάλει η κάλπη, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα εμπόδια που θα μπορέσει ο λαός να ορθώσει στην αντιλαϊκή λαίλαπα.
Σύντροφοι και φίλοι,
Και αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι μια στιγμή της μεγαλύτερης μάχης που διεξάγεται ανάμεσα στα συμφέροντα του λαού κι αυτά της πλουτοκρατίας και πρέπει να την δώσουμε με αυταπάρνηση δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις. Όχι μόνο οι υποψήφιοι των συνδυασμών και οι σύντροφοι, αλλά όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλοι φίλες.
Στις λίγες μέρες που έμειναν μέχρι τις εκλογές να μην χαθεί ούτε ένα λεπτό.
Με τα ψηφοδέλτια, δημοτικά και περιφερειακό, της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ένα χέρι και το κουπόνι της οικονομικής ενίσχυσης στο άλλο, να οργώσουμε τα χωριά, σπίτι το σπίτι, τις πόλεις, γειτονιά τη γειτονιά, άνθρωπο τον άνθρωπο. Να μην χαθεί ούτε μια εργατική - λαϊκή ψήφος, να μην πάει στράφι η αγανάκτηση σε συνδυασμούς εντός και επί τ’ αυτά.
Στην μάχη αυτή για την ενίσχυση της λαϊκής συσπείρωσης, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη.

Πρωτοφανής η συμμετοχή του κόσμου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δήμου Γρεβενών. Στην εκδήλωση μίλησαν με τη σειρά, η υποψήφια Δήμαρχος Ντάγκα-Μπαρμπαγιάννη Παναγιώτα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τσάκωνας και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Καραμήτρος Βασίλης. κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

  Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μα...