10 λόγους για να ψηφίσεις «Λαϊκή Συσπείρωση»


 10 λόγους για να ψηφίσεις «Λαϊκή Συσπείρωση» στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη παραθέτει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα:

1. Για να γίνει η οργή οργανωμένη διεκδίκηση. Η δύναμη που θα πάρουν οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ στις 13 Περιφέρειες και σε 262 δήμους σε όλη τη χώρα, θα επιστρέψει στον καθημερινό αγώνα για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του λαού κόντρα στις προτεραιότητες των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλοεργολάβων. Προτεραιότητες πίσω από τις οποίες ευθυγραμμίζονται η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, οι δυνάμεις τους στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, σκορπίζοντας νεκρούς, στάχτες και καταστροφή.

2. Για να δυναμώσει το ρεύμα αντιπαράθεσης με ένα κράτος εχθρικό για τον λαό, με την εγκληματική πολιτική του κέρδους. Για να δυναμώσει η αντιπαράθεση με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, την οποία οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές τη φέρνουν «στην πόρτα μας». Ο χάρτης βάφτηκε μαύρος από τις στάχτες των πυρκαγιών και από τις λάσπες στον θεσσαλικό κόμπο. Δεν ξεχνάμε κανένα έγκλημα! Δεν ξεχνάμε τον Έβρο, τη Στερεά, την Πάρνηθα, τη Ρόδο, αλλά και τα Τέμπη, τα εργατικά ατυχήματα ειδικά στους εργαζόμενους των δήμων και των Περιφερειών. Οι ζωές μας και οι κόποι του λαού έχουν αξία!

3. Γιατί φτάνει με το «πάμε κι όπου βγει». Απαιτούμε υποδομές, έργα και μέτρα ολοκληρωμένης πρόληψης και προστασίας για το λαό από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς. Ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς, κόντρα στην «αυτοδυναμία» της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους!

4. Γιατί είναι ο αντίπαλός τους. Γιατί αν στη Βουλή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνουν, στις Περιφέρειες και τους δήμους οι παρατάξεις τους τελικά ταυτίζονται πλήρως στην εξυπηρέτηση των σχεδιασμών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό:

*Σε τρεις Περιφέρειες ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν κοινά περιφερειακά ψηφοδέλτια.

*Σε μία Περιφέρεια ΝΔ & ΠΑΣΟΚ στηρίζουν κοινό περιφερειακό ψηφοδέλτιο.

*Στα ψηφοδέλτια των Περιφερειών οι μεταγραφές υποψηφίων (ακόμα και εκλεγμένων σε Περιφερειακά Συμβούλια) ανάμεσα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ δίνουν και παίρνουν.

*Συμμετέχουν σε κοινά ψηφοδέλτια σε πολλούς δήμους

*Συνενώνονται όπου υπάρχει ενδεχόμενο να εκλεγεί αγωνιστική δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Μαζί ψηφίζουν τους προϋπολογισμούς των περικοπών για τον λαό, μαζί ψηφίζουν τις χρηματοδοτήσεις των μεγάλων ομίλων, μαζί στηρίζουν την πολιτική της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ που παραδίδει το περιβάλλον στα πράσινα «αρπαχτικά» και οδηγεί μεγάλα τμήματα του λαού στην ενεργειακή φτώχεια.

5. Γιατί όταν η χώρα μας γίνεται πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ για τον πόλεμο Ρωσίας - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν θέλουμε δημάρχους και περιφερειάρχες του «καλώς ήρθε το δολάριο» αλλά μαχητές, που μαζί με τον λαό, θα παλεύουν για να απεμπλακεί η Ελλάδα από το μακελειό πριν έρθουν τα χειρότερα για τον λαό και τη χώρα.

6. Γιατί η ενίσχυσή της είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στο «σπρώξιμο» της ακροδεξιάς και του φασισμού. Αυτές οι δυνάμεις είναι σάρκα από τη σάρκα του άδικου, εκμεταλλευτικού συστήματος, γι’ αυτό και βρίσκονται σε κάθε λογής ψηφοδέλτια που μπορεί είτε επίσημα να στηρίζονται από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είτε να πλασάρονται ως «ανεξάρτητα».

7. Γιατί τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα στηρίζει το ΚΚΕ. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ανεξάρτητη από τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματιών και εργολάβων. Δεσμεύεται με θέσεις και με δράση να προβάλλει και να διεκδικεί τα συμφέροντα και τα θέλω των πολλών, της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας, των γυναικών και των συνταξιούχων. Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι γνωστοί... για τη δράση τους στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους μόρφωσης. Όσοι στις εκλογές αυτοδιαφημίζονται ως ανεξάρτητοι αποδεικνύονται εξαρτημένοι από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα.

8. Γιατί οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποκαλύπτουν στον λαό όσα οι άλλοι του κρύβουν.Είναι δύναμη κινητοποίησης και αμετακίνητης στήριξης των διεκδικήσεων του λαού για:

*Μόνιμη και σταθερή δουλειά.

*Ελεύθερους χώρους.

*Αυξημένη κρατική χρηματοδότηση για τα σχολεία.

*Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και των Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό.

*Δωρεάν συμμετοχή του λαού και των παιδιών του σε προγράμματα πολιτισμού και αθλητισμού.

*Αναβαθμισμένες δωρεάν υπηρεσίες με επαρκές μόνιμο προσωπικό για τη φροντίδα και την ανάπτυξη των παιδιών.

*Την προστασία των ηλικιωμένων, την ουσιαστική στήριξη σε παιδιά και γονείς ΑμεΑ.

Αυτές οι κρίσιμες υπηρεσίες τώρα φυτοζωούν εξαιτίας της υποστελέχωσης, της κρατικής υποχρηματοδότησης, της ανταποδοτικότητας, της παράδοσής τους σε εργολάβους, ΜΚΟ και ιδιώτες που κάνουν μπίζνες πάνω στον πόνο και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Ο λαός χρειάζεται περισσότερους εκλεγμένους δημάρχους στο πλευρό του, στον αγώνα του συνολικά ενάντια στην πολιτική που τον πνίγει στις λάσπες της ανασφάλειας και της φτώχειας.

9. Για να εκλέξουμε περισσότερους δημάρχους αγωνιστές, όπως τον Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα. Γιατί η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει αποδείξει ότι ακόμα και από τις θέσεις της διοίκησης στον δήμο ασκεί αντιπολίτευση υπέρ του λαού ενάντια στις κυβερνήσεις, στο κράτος, στις περιφερειακές αρχές. Γιατί η Δημοτική Αρχή της Πάτρας έδωσε μεγάλες μάχες μαζί με τον πατραϊκό λαό μέσα σε ένα εχθρικό νομικό πλαίσιο. Κέρδισε μάχες γιατί δεν υποχώρησε! Έτσι κατακτήθηκε ο λαός και οι φτωχοί επαγγελματίες της Πάτρας να πληρώνουν πολύ λιγότερα τέλη σε σχέση με άλλους δήμους. Έτσι κατακτήθηκε να πληρώνουν πολλά περισσότερα στον Δήμο Πατρέων οι μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Έτσι κατάφερε να βάλει φρένο στο πάρτι εκατομμυρίων ευρώ που στήνουν δήμοι και περιφέρειες με εργολάβους, με τα χρήματα του λαού.

10. Γιατί η ελπίδα είναι στην ήττα της απογοήτευσης και την ενίσχυση του ρεύματος της αμφισβήτησης και της ανατροπής. Γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν μπορεί να ξοδευτεί η εμπιστοσύνη του λαού ούτε στους εκλεκτούς της Νέας Δημοκρατίας, ούτε στα μαγειρέματα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Γιατί αχτίδα αισιοδοξίας και μαχητικότητας υπάρχει στην ενίσχυση του ΚΚΕ και των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στην οργάνωση, στον καθημερινό αγώνα και την αναμέτρηση με την πολιτική του κεφαλαίου. Γιατί στις όμορφες πόλεις που ονειρευόμαστε οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνθρωποι του μόχθου ζουν με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα και όχι με 13 ώρες δουλειά την ημέρα, χωρίς ελεύθερο χρόνο, με μισθούς που τσακίζονται από την ακρίβεια και τη φοροληστεία κυβέρνησης, Περιφερειών και δήμων.

Ξέρουμε και μπορούμε:

*Να υπερασπιστούμε τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα, τα δικαιώματά μας στη μόρφωση για τα παιδιά μας, στη δημόσια δωρεάν Υγεία, στην αναψυχή, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.

*Να συγκρουστούμε, να αποσπάσουμε ανάσες ανακούφισης του λαού.

*Μαζί με τον λαό να εμποδίσουμε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, να επιβάλουμε ρωγμές στην κανονικότητα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της ανασφάλειας.

*Να δημιουργούμε ασπίδες προστασίας σε κάθε γειτονιά ενάντια στους πλειστηριασμούς, να πρωτοστατούμε στο «ένας για όλους και όλοι για έναν».

Με πράξεις και όχι με λόγια οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα δύσκολα βγήκαν μπροστά κάνοντας πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στο δρόμο της ανατροπής με δυνατό ΚΚΕ». Αυτοί είμαστε!

Δείτε εδώ την ανακοίνωση σε μορφή pdf

https://www.902.gr/.../files/MediaV2/20230919/10logos.pdf

Παρουσίαση ψηφοδελτίου δήμου Δεσκάτης


 

50 χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στα Γρεβενά στις 12/7/2024

 Πραγματοποιήθηκε με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 στο πάρκο μανιταριών στα Γρεβενά η πολιτική εκδήλωση για τα 50 ...