Λαϊκή Συσπείρωση Δεσκάτης: θα συνεχίσουμε και θα δώσουμε τη μάχη των Δημοτικών Εκλογών



Το Πρωτοδικείο Γρεβενών ακύρωσε λόγω διαφορετικής ερμηνείας του νόμου το ψηφοδέλτιό μας στην Περιφερειακή Ενότητα Δεσκάτης. Η απόφαση αυτή είναι άδικη και δεν ανταποκρίνεται στις διαθέσεις, τα αισθήματα και το πολιτικό κριτήριο του δημοκρατικού λαού της Δεσκάτης.
Τονίζουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα δώσουμε τη μάχη των Δημοτικών Εκλογών με τους υπόλοιπους υποψηφίους των Χασίων, το Τοπικό Συμβούλιο της Δεσκάτης, τα υπόλοιπα Τοπικά Συμβούλια και με υποφήφια Δήμαρχο την Μαρία Τζιώλα.
Οι πολιτικές επιδιώξεις όσων χάρηκαν να ‘ναι σίγουροι ότι δεν θα περάσουν! Μας ατσαλώνουν και μας πεισμώνουν.
Καλούμε τους φίλους του Συνδυασμού μας να αγωνιστούν ώστε να ακουστεί  πλατιά η φωνή της Λαϊκής Συσπείρωσης.
        Καλούμε τους δημοκράτες να απαντήσουν με την ψήφο τους σε αυτή την πρόκληση.

ΚΚΕ :Ανακοίνωση για τα 69 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών



Τιμάμε τα 69 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, απ’ την μέρα που η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε άνευ όρων στον Κόκκινο Στρατό.
Τιμάμε όσους αγωνιστήκαν με το όπλο στο χέρι, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό - φασιστικό ιμπεριαλιστικό "Άξονα" Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας και των συμμάχων τους.

Εμπνεόμαστε απ’ την πρωτοπόρα δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, των εθνικοαπελευθερωτικών και αντιφασιστικών κινημάτων.
Εμπνεόμαστε και είμαστε περήφανοι για τον ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων που είχαν ψυχή, αιμοδότη και καθοδηγητή το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο πρώτος, ήταν αποτέλεσμα των ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα των αγορών, των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που οξύνθηκαν στις συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, βάθυναν την ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη και κατέστησαν και πάλι τη Γερμανία μεγάλη οικονομική και στρατιωτική δύναμη.
Παράλληλα, οι νικήτριες καπιταλιστικές χώρες του Α’ Παγκοσμίου παρείχαν σημαντική βοήθεια στη Γερμανία, με σκοπό να την αξιοποιήσουν, ως δύναμη κρούσης, ενάντια στην Σοβιετική Ένωση.
Οι λαοί της Σοβιετικής Ένωσης, ο Κόκκινος Στρατός, ανέτρεψαν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Κορυφαία ήταν η συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης, με περισσότερους από 20 εκατομμύρια νεκρούς, στη συντριβή του ναζισμού – φασισμού.
Οι νικηφόρες μάχες του Κόκκινου Στρατού στο Στάλινγκραντ, στο Κουρσκ, στο Λένινγκραντ, μέσα και έξω από το σοβιετικό έδαφος, απέδειξαν την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού συστήματος, της εργατικής εξουσίας, τα πλεονεκτήματα της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας.
Για να υπερασπίσουν αυτήν την εξουσία πάλευαν, με τόσο σθένος, οι μαχητές του Κόκκινου Στρατού, υπερνικώντας τις στρατιωτικές δυνάμεις των ναζιστών, αλλά και την υπονόμευση των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, που καθυστερούσαν να ανοίξουν το δεύτερο μέτωπο στην Ευρώπη.
Η ιστορία, αυτή, που γράφτηκε με το αίμα των λαών, γίνεται προσπάθεια να "ξαναγραφτεί", ιδιαίτερα μετά τη νίκη της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.
Στην παραχάραξη της ιστορίας πρωτοστατεί η ΕΕ που καθιέρωσε την 9η του Μάη, ως "Ημέρα της Ευρώπης", ενώ την ίδια στιγμή με διάφορα προγράμματα προωθεί τον αντικομμουνισμό, την ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό. Σε μια σειρά χώρες, απαγορεύονται τα ΚΚ, τα κομμουνιστικά σύμβολα, διώκονται αγωνιστές και αποκαθίστανται οι ναζιστές, τα Ες-Ες. Την ίδια ώρα, η ΕΕ στηρίζει τις αντιδραστικές - ναζιστικές δυνάμεις, που συμμετέχουν στην πραξικοπηματική κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Αποδεικνύεται, μια ακόμη φορά, πως ο ναζισμός – φασισμός είναι γέννημα θρέμμα απ’ τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος. Άλλωστε και ο Χίτλερ αναρριχήθηκε στην εξουσία με τη στήριξη των γερμανικών και άλλων μονοπωλίων.
Η πείρα των εθνικοαπελευθερωτικών - αντιφασιστικών κινημάτων, του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ στη χώρα μας, επιβεβαιώνει πως μόνο το εργατικό-λαϊκό κίνημα, μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία, μπορεί να αντιμετωπίσει το φασισμό, να απομονώσει και να αχρηστεύσει τη δράση των φασιστοειδών στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, να τον τσακίσει.
Εξηνταεννιά χρόνια μετά απ’ τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε όλο τον κόσμο, γίνονται ανακατατάξεις στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Επομένως, οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν, καθώς μεγαλώνουν οι κίνδυνοι ενός γενικευμένου πολέμου, με εμπλοκή και της Ελλάδας.
Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη. Συνεχίζουμε, με ακλόνητη την πίστη, ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος.
Αισθανόμαστε περηφάνια που ακολουθούμε τα βήματα των χιλιάδων κομμουνιστών και κομμουνιστριών, που λευτέρωσαν την Ελλάδα, που πάλεψαν στις συνοικίες, τα βουνά, τα εργοστάσια, παντού, ενάντια στους κατακτητές και τους ντόπιους συμμάχους τους.
Αταλάντευτα συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο. Στην πρώτη γραμμή, με την εργατική τάξη και τον λαό, για την κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους. Μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων. Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού!»

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας Τομεακή Οργάνωση Γρεβενών


Ψήφισε ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές
και Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο και την περιφέρεια.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες.
Μπήκαμε στην τελική ευθεία της τριπλής εκλογικής μάχης, Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές, του Μάη. Η οργή και η αγανάκτηση μπορεί να εκφραστεί με τον πιο γνήσιο τρόπο μέσω της ψήφου στις ευρωεκλογές στο ΚΚΕ και στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στο Δήμο Γρεβενών, ακόμα και αν υπάρχουν διαφωνίες και ενστάσεις με τις θέσεις του. Η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού θα βοηθήσει τον εργαζόμενο λαό να παλεύει από καλύτερες θέσεις ενάντια στα μέτρα, ενάντια στις επιπτώσεις της κρίσης, όπως άλλωστε έκανε με συνέπεια όλα τα χρόνια.
Καλούμε το λαό να καταδικάσει τα κόμματα και τους συνδυασμούς που κινούνται στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, αφού αυτή είναι η πηγή για τα βάσανα του λαού και τα προβλήματα της νεολαίας.
Γι’ αυτό το λόγο οι υποψήφιοι δήμαρχοι που προέρχονται από τους κόλπους της ΝΔ, εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι, υπερκομματικοί ή ακομμάτιστοι, προσπαθούν να κρύψουν την κομματική τους προέλευση και ταύτιση. Κοινό χαρακτηριστικό στις διακηρύξεις των συνδυασμών αυτών είναι ότι κρύβουν τις ευθύνες τους και την ταύτισή τους με τον «Καλλικράτη», ο οποίος για την Ε.Ε., αποτελεί στρατηγική επιλογή άσκησης της τοπικής εξουσίας.
Στο δήμο Γρεβενών οι δυο υποψήφιοι κ. Δασταμάνης και κ. Κουπτσίδης, προερχόμενοι από την ΝΔ, από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και Δημάρχου Γρεβενών αντίστοιχα, πρωτοστάτησαν και στήριξαν την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής,  αφού οι δήμοι και οι περιφέρειες αποτέλεσαν το μοχλό της συνεχιζόμενης αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων και της μόνιμης σταθερής δουλειάς.
Δήμοι και περιφέρειες έχασαν το 60% της κρατικής χρηματοδότησης. Εφάρμοσαν τα απαράδεκτα προγράμματα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας, διαλύοντας με λίγα λόγια τις εργασιακές σχέσεις έναντι ενός ξεροκόμματου που κι αυτό τελευταία είναι υπό αίρεση. Πρωτοστάτησαν, σε πολλές περιπτώσεις τα προηγούμενα χρόνια, στην αύξηση των δημοτικών τελών, επέβαλαν νέα εκεί που δεν υπήρχαν, χαράτσια στους μικρούς επαγγελματίες των πόλεων. Συμφώνησαν στις κατευθύνσεις ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών, στην προώθηση κατασκευής έργων με τη μέθοδο των συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα ανοίγοντας νέα πεδία κερδοφορίες για τους ιδιώτες.
Οι δυο υποψήφιοι επικεντρώνονται σε μια ανούσια αντιπαράθεση μακριά από τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα των εργαζομένων. Αντιπαρατίθενται γύρω από τα πρόσωπα των υποψηφίων, για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής, νοικοκύρης, οραματιστής δήμαρχος, ποιος είναι το καλό παιδί. Συσκοτίζουν μ’ αυτόν τον τρόπο τον πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής μάχης, δηλαδή το ρόλο που παίζουν σήμερα οι Δήμοι, στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ.
Τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης τα απαρτίζουν άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, του μεροκάματου, είναι αγωνιστές μέσα στο λαϊκό κίνημα, συμμετέχουν στους καθημερινούς αγώνες μέσα στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, είναι αγωνιστές που μπαίνουν μπροστά στους αγώνες, στην πάλη για τα λαϊκά προβλήματα. Οι ίδιοι θα είναι και μετά τις εκλογές, μέσα στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες.
Για να γίνει η φωνή των εργαζομένων και του λαού δυνατότερη, και μαζί με τους λαούς της Ευρώπης να εμποδίζει και να ανατρέπει τις αντιλαϊκές πολιτικές σε τοπικό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.  
Κάνε την ψήφο σου δύναμη!
Ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Γρεβενών,
στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ισχυρό Κ.Κ.Ε. στην Ευρωβουλή.

Γρεβενά, 08/05/2014

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών στο Δήμο Γρεβενών: «Λαϊκή Συσπείρωση ή μία από τα ίδια»;


Ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, γίνεται μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών του Δήμου Γρεβενών ως προς το πραγματικό δίλημμα  αυτών των εκλογών. Το πραγματικό δίλλημα δεν είναι ποιος είναι περισσότερο τίμιος ή περισσότερο κλέφτης.
Το πραγματικό δίλημμα είναι:  «Λαϊκή Συσπείρωση ή μία από τα ίδια»;
Και αυτό γιατί όπως όλοι γνωρίζετε πολύ καλά και οι δύο άλλοι συνδυασμοί έχουν περίπου το ίδιο πρόγραμμα, ακολουθούν την ίδια πολιτική, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων αποτελούνται  και από τα ίδια πρόσωπα που ανάλογα με το συμφέρον τους αλλάζουν πλευρά, είναι  στην πλειοψηφία τους τα ίδια πρόσωπα που διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου είτε ως Νομαρχιακοί, είτε ως Δημοτικοί, είτε ως Περιφερειακοί  Σύμβουλοι, είτε ως στελέχη των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης τα τελευταία χρόνια. Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε, με παλιά - φθαρμένα υλικά νέο οικοδόμημα δεν γίνεται.
                     Γι΄ αυτό στις 18 Μαΐου ψηφίζουμε όλοι τη Λαϊκή Συσπείρωση!


                                                                     Λαϊκή Συσπείρωση Γρεβενών

                                                               9 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζω...