«Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

Το ΚΚΕ σάς καλεί να συμπορευτούμε και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που συγκρότησε το ΚΚΕ στις 13 Περιφέρειες της χώρας, σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών και σε εκατοντάδες δήμους σε όλη τη χώρα, ξεπερνώντας εμπόδια που θέτει ο αντιδραστικός εκλογικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ.

Για να εκλεγούν περισσότεροι δήμαρχοι αγωνιστές που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της δημοτικής αρχής της Πάτρας!

Για να εκλέξουμε περισσότερους αγωνιστές δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, που θα είναι δίπλα στον λαό και τους αγώνες του και όχι χειροκροτητές της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής!

Στις 8 Οκτωβρίου να χάσουν δυνάμεις τα αστικά κόμματα και τα ψηφοδέλτια που άμεσα ή έμμεσα στηρίζονται από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Η σύμπλευσή τους στην αντιλαϊκή δημοτική και περιφερειακή πολιτική αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι σε μεγάλους δήμους και Περιφέρειες αλληλοϋποστηρίζονται μεταξύ τους, γιατί συμφωνούν στα μεγάλα και τα καθοριστικά που χειροτερεύουν τη ζωή του λαού.

Η διακριτή άνοδος που κατέγραψε το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές, η συσπείρωση που αποτυπώθηκε στη σύνθεση των ψηφοδελτίων του και αποτυπώνεται ξανά στα ψηφοδέλτια στους δήμους και τις Περιφέρειες, στέλνει μήνυμα:

Αρκετά με το «πάμε κι όπου βγει». Ήρθε η ώρα «να πάμε αλλιώς»!

Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμους & Περιφέρειες

Ενισχύουμε το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

που μπορεί να καταγραφεί την επόμενη μέρα των εκλογών!

Το δίλημμα είναι σαφές:

  • Τι θα αντιπαρατάξει ο λαός απέναντι στο ενιαίο μπλοκ που συγκροτούν η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, οι εκλεγμένοι τους σε δήμους και Περιφέρειες, το ίδιο το αντιλαϊκό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης, αν όχι περισσότερους συμβούλους που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, δημάρχους της "Λαϊκής Συσπείρωσης";

  • Πώς θα δυναμώσει η αντιπαράθεση με την ενιαία πολιτική κράτους και κυβερνήσεων που εξειδικεύεται σε δήμους και Περιφέρειες;

  • Ποιος μπορεί να εκφράσει μέσα στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια τις διεκδικήσεις και τις αγωνίες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας, των γυναικών, των συνταξιούχων την πάλη τους π.χ. για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος απέναντι σε φυσικές καταστροφές;

  • Μπορούν να φέρουν σε πέρας ένα τέτοιο πραγματικά φιλολαϊκό έργο οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι των κομμάτων που δεσμεύονται από φανερά και αθέατα επιχειρηματικά συμφέροντα, που έχουν αναλάβει "εργολαβία" από τα κόμματά τους να προωθήσουν σε τοπικό επίπεδο την επιχειρηματική δράση, άρα και την εμπορευματοποίηση σε κάθε πλευρά της ζωής του λαού, πνίγοντας τις ανάγκες του για τα καπιταλιστικά κέρδη;

  • Μπορούν να ασκήσουν πολιτική με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες οι υποψήφιοι εκείνων των κομμάτων που δεσμεύονται από τις "δημοσιονομικές αντοχές", που συμφωνούν ότι οι εργαζόμενοι και οι μισθοί τους είναι «κόστος», ότι είναι πιο «συμφέρουσα» η ανακύκλωση της ανεργίας με τα γνωστά δουλεμπορικά προγράμματα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) σε δήμους και που πλέον θα αφορούν ακόμα και εργαζόμενους μέχρι 74 ετών;

  • Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι υποψήφιοι και εκλεγμένοι, που προσκυνούν την ανταποδοτικότητα, δηλαδή τα χαράτσια, σε κάθε πλευρά της ζωής στην πόλη να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από το κράτος;

  • Με δεδομένη τη συμφωνία τους στη στρατηγική των κομμάτων και των κυβερνήσεών τους, υπάρχει περίπτωση να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες στα σχολεία, έτσι που να μην πέφτουν ταβάνια, να μη φορτώνουν σε γονείς και εκπαιδευτικούς μέρος του λειτουργικού κόστους των σχολικών μονάδων; Υπάρχει περίπτωση τέτοιες δυνάμεις να σταθούν στο πλευρό του λαού που διεκδικεί τα δικαιώματά του απέναντι στην εργοδοσία; Να μπουν εμπόδιο σε αντιδραστικές αλλαγές όπως π.χ. στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας;

Μοναδική εγγύηση ότι αυτά τα ζητήματα θα βρεθούν ψηλά στην "ατζέντα" της "επόμενης μέρας" είναι οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ, οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που είναι δοκιμασμένοι, σταθεροί αγωνιστές του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Οι αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων υλοποιούνται από κυβέρνηση, Περιφέρειες και δήμους

Η Δημοτική και Περιφερειακή Διοίκηση ως μέρος του κράτους μαζί με μηχανισμούς της ΕΕ έδρασαν όλο το προηγούμενο διάστημα ενιαία και εχθρικά απέναντι στον λαό και τις ανάγκες του.

Τα όργανα της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης έχουν ενεργό ρόλο στην εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης με προτεραιότητα την προώθηση των συγκεκριμένων -για κάθε περιοχή- επιχειρηματικών συμφερόντων.

Στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, στα κρίσιμα ζητήματα υπάρχουν εμβληματικές ταυτίσεις των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που ανήκουν στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε δήθεν "ανεξάρτητους". Αυτές οι δυνάμεις είναι εξαρτημένες από τα «θέλω» των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, από τις δεσμεύσεις τους απέναντι στις «δημοσιονομικές αντοχές».

Αυτό είναι το αποτέλεσμα των αντιδραστικών αλλαγών και αναδιαρθρώσεων όλων των κυβερνήσεων από το 1990, με τους νόμους "Καποδίστριας", "Καλλικράτης", "Κλεισθένης" και με τις περαιτέρω αντιδραστικές αλλαγές της κυβέρνησης της ΝΔ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών δημοτικών και περιφερειακών αρχών συμφωνεί με:

  • Τη μετατροπή των δήμων και Περιφερειών σε μηχανισμούς υλοποίησης της πολιτικής των κυβερνήσεων, σε μηχανισμούς προσέλκυσης και αξιοποίησης κονδυλίων από την ΕΕ και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι για έργα και υποδομές αναγκαία για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

  • Τη διαχείριση και αξιοποίηση των απορριμμάτων, δημόσιων και δημοτικών χώρων και εκτάσεων, δασών και ακτών από επιχειρηματικά συμφέροντα, επιβαρύνοντας το περιβάλλον και ανεβάζοντας το κόστος.

  • Τη λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης ως φοροεισπρακτικού μηχανισμού, τη μη απόδοση της θεσμοθετημένης χρηματοδότησης μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, την "ανταποδοτικότητα" για υπηρεσίες που ήδη έχει φορολογηθεί ο λαός, τη μεταφορά στους δήμους του πιο άδικου φόρου, του ΕΝΦΙΑ, όπως κυβέρνηση και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έχουν συμφωνήσει.

  • Τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Διοίκηση, για τους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας, που έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των δημοτικών αρχών που στηρίζονται από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, διασπώντας τον ενιαίο χαρακτήρα τους, ενισχύοντας την εμπορευματοποίησή τους και υποβαθμίζοντας κρίσιμες δομές και υπηρεσίες των δήμων.

  • Τις ιδιωτικοποιήσεις, τη νέα επίθεση της ΝΔ στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου, τη δουλειά όταν και όσο θέλει ο εργοδότης, την κατάργηση της σύνταξης των υπερηλίκων μετά τα 67 και την άνοδο στα 74, την εντατικοποίηση της εργασίας, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα εργατικά ατυχήματα και στους δήμους. Την τελευταία 20ετία 2.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση έχουν πεθάνει εν ώρα δουλειάς!

Οι δήμοι και οι Περιφέρειες κάνουν τα πάντα σε βάρος του λαού για τη διαμόρφωση "φιλικού επενδυτικού κλίματος":

  • Προωθούν τα διάφορα είδη Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα που αποτελούν πεδίο κερδοφορίας για μεγάλους ομίλους σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος

  • Ιδιωτικοποιούν σημαντικούς τομείς όπως το Πράσινο, την Καθαριότητα, τον Ηλεκτροφωτισμό, με πρόσθετες συνέπειες στο κόστος, το οποίο επιβαρύνει τον λαό.

  • Υλοποιούν τους σχεδιασμούς ιδιωτικοποίησης του νερού με την αντιλαϊκή διαχείριση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης, με κριτήριο το κέρδος και τις υψηλές τιμές για τον λαό.

Έργα και υποδομές απαραίτητα για τις λαϊκές ανάγκες δεν υλοποιούνται γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, αφού δεν προσφέρουν τα προσδοκώμενα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την υλοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης. Δίνονται χρήματα για έργα που αφορούν τη στήριξη των σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων και όχι με κριτήριο τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

  • Οι μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες αποτυπώνουν την εγκληματική πολιτική που δεν δαπανά για την πρόληψη και ευθύνεται για τους νεκρούς και την τεράστια καταστροφή των κόπων του λαού, του περιβάλλοντος. Στη λογική του κόστους - οφέλους δεν γίνονται αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση για να μην πνίγεται, καίγεται, σκοτώνεται ο λαός από πλημμύρες, φωτιές και σεισμούς.

  • Δεν είναι στην προτεραιότητά τους τα σύγχρονα, ασφαλή και ελκυστικά για τα παιδιά σχολικά κτίρια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακατάλληλα και επικίνδυνα σχολεία. Ο αντισεισμικός έλεγχος των δημόσιων αλλά και των ιδιόκτητων κτιρίων, των σχολείων απουσιάζει, με τεράστιες συνέπειες για τον λαό σε περίπτωση μεγάλου σεισμού, πάνω από 9.000 σχολεία δεν έχουν ελεγχθεί.

  • Με τη "μεζούρα" των δημοσιονομικών αντοχών αντιμετωπίζονται και οι πιο ευαίσθητοι τομείς όπως θα απαιτούσε η λειτουργία των αναγκαίων, άρτια στελεχωμένων και κατάλληλων παιδικών σταθμών για όλα τα παιδιά, η λειτουργία δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και παιδιών ΑμεΑ (ΚΔΑΠ ΑμεΑ).

  • Την περίοδο της πανδημίας περιφερειακές και δημοτικές αρχές στήριξαν την εγκληματική διαχείρισή της από την κυβέρνηση της ΝΔ, αδιαφόρησαν για την άθλια κατάσταση του συστήματος Υγείας, που κόστισε χιλιάδες νεκρούς και τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος Υγείας σε "μίας νόσου". Κρύφτηκαν πίσω από τις διαδικτυακές συνεδριάσεις, χωρίς να σταματήσουν ούτε λεπτό να προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική.

  • Πρωτοστάτησαν στην επέλαση των επιχειρηματιών σε παραλίες, δάση, ιδιαίτερα ύστερα από μεγάλες καταστροφές. Το παράδειγμα της Εύβοιας, αλλά και όσα ήδη προετοιμάζουν για την Πάρνηθα και τον Έβρο, με την πιο ενεργή ένταξη των ιδιωτών στη διαχείριση των δασών, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές συμφωνούν με τη μετατροπή των περιοχών ευθύνης τους σε:

- πολεμικά ορμητήρια του ΝΑΤΟ

- πιθανό στόχο πολεμικών αντιποίνων!

Η εμπλοκή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στηρίζεται από την πλειοψηφία των δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Δήμαρχοι-μαριονέτες, που βάζουν πλάτη για να μετατραπεί ολόκληρη η χώρα σε ΝΑΤΟική βάση, με στρατηγεία πολέμου, μεταφορά πυρομαχικών και προσωπικού, ενδεχόμενο φιλοξενίας ακόμα και πυρηνικών όπλων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Χανίων κ.ά.

Οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις δεν προστατεύουν τη χώρα και τα σύνορα. Η «επέκταση» των αμερικανοΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών επενδύσεων στην περιοχή μυρίζει μπαρούτι.

Το κύμα των κατατρεγμένων προσφύγων, που η πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης τους εγκλωβίζει στη χώρα μας, είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών στην περιοχή είναι βαθιά εχθρικοί για τους λαούς.

Το ΚΚΕ, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πρωταγωνιστούν στην πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της Ελλάδας.

Η αντίθεση στην όλο και πιο αναβαθμισμένη εμπλοκή της Ελλάδας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο Ρωσίας - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αποτελεί κριτήριο:

  • Απόρριψης των υποψηφίων των κομμάτων του ΝΑΤΟικού τόξου

  • Ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε δήμους και Περιφέρειες σε όλη τη χώρα!

Οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση, αφού μπαίνουν μπροστά σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση στις περιοχές τους. Είναι γνωστοί, γιατί σε κάθε δύσκολη στιγμή για τον λαό μας δεν λουφάζουν, αλλά είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, της αλληλεγγύης. Βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή υψώνοντας μαζί με σωματεία, συλλόγους και φορείς τείχος στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα, κάνοντας πράξη την εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση από όποια θέση κι αν βρέθηκαν. Είτε είναι στη δημοτική αρχή, όπως στην Πάτρα, είτε σε θέσεις αντιπολίτευσης, οι εκλεγμένοι κομμουνιστές και οι αγωνιστές που συμπορεύονται μαζί τους βρέθηκαν απέναντι σε κυβερνήσεις και κράτος. Από τέτοιες θέσεις, άλλωστε, ο Κ. Πελετίδης και η αγωνιστική Δημοτική Αρχή στην Πάτρα κατάφεραν όσα κατάφεραν σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τον λαό της πόλης:

  • Μείωση των χαρατσιών για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

  • Εξασφάλιση ελεύθερων χώρων χωρίς επιβάρυνση του λαού.

  • Σταθερή στήριξη στις λαϊκές κινητοποιήσεις, για να μην ξεσπιτωθεί κανένας από τους πλειστηριασμούς, ενάντια σε απολύσεις, σε εργοδοτικά εγκλήματα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για υποδομές και μέτρα προστασίας.

  • Διεκδίκηση και εξασφάλιση πόρων για μέτρα, υποδομές και στήριξη των λαϊκών οικογενειών της πόλης

Γι’ αυτό ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν ανοιχτά να συνεργαστούν στην Πάτρα, σε ενδεχόμενο β’ γύρο, προκειμένου να μην εκλεγεί ξανά αγωνιστική Δημοτική Αρχή.

Ας σκεφτεί ο εργαζόμενος λαός:

  • Τι τοπικές αρχές και εκλεγμένους έχει ανάγκη;

Τέτοιες που όταν απαιτεί έργα αντιπλημμυρικής ή αντιπυρικής προστασίας να του απαντούν ό,τι και οι κυβερνήσεις; Πως "οι πόροι δεν φτάνουν", να του συστήνουν "ατομική ευθύνη" ως "αναρμόδιοι"; 'Η ακούραστους αγωνιστές που θα παλεύουν μαζί του, που δεν θα συμβιβάζονται με το ασφυκτικό πλαίσιο, αλλά θα δίνουν μάχες ενάντια σε καθετί που μπαίνει εμπόδιο στην ανακούφιση του λαού; Που μαζί του θα διεκδικούν αποφασιστικά όσα χρειάζονται, που δεν θα αφήνουν τελικά σε "χλωρό κλαρί" κυβερνήσεις και επιτελεία, ή εκλεγμένους "μπροστινούς" κυβερνήσεων και αστικών κομμάτων που αναλαμβάνουν ρόλο "πυροσβέστη", στις λαϊκές αντιδράσεις και διεκδικήσεις;

  • Ο λαός, μπροστά στις υποδομές - ρημαδιό που αφήνει πίσω της η πολιτική κόστους - οφέλους, έχει ανάγκη από περισσότερους εκλεγμένους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που δείχνουν και στην πράξη ότι για να γίνουν ολοκληρωμένα έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης κ.λπ., εκτός από χρηματοδότηση χρειάζεται και σύγκρουση με την πολιτική που εμπορευματοποιεί τη γη, που έχει ως πρώτη προτεραιότητα τον χωροταξικό σχεδιασμό των επενδυτικών πρότζεκτ του Ταμείου Ανάκαμψης, στα οποία δεν χωράνε έργα όπως τα παραπάνω.

Ο λαός ή θα έχει εκλεγμένους που συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική και την εφαρμόζουν, οπότε θα παραμένει εκτεθειμένος σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους ή θα έχει περισσότερους εκλεγμένους κομμουνιστές και αγωνιστές με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", για να μεγιστοποιεί την πίεση για να πραγματοποιούνται τέτοια αναγκαία έργα και ταυτόχρονα μέσα από αυτόν τον αγώνα να αποκτά και περισσότερη δύναμη για να οργανώσει την αντεπίθεση παντού.

Ο λαός ή θα έχει περισσότερους εκλεγμένους της "Λαϊκής Συσπείρωσης", του ΚΚΕ, του κόμματος που δεν υποχωρεί από τη θέση ότι πρέπει να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, να πληρώνουν υψηλότερα τέλη οι μεγάλες επιχειρήσεις σε κάθε δήμο (π.χ. τράπεζες, μεγάλα ξενοδοχεία, νυχτερινά κέντρα, εμπορικοί όμιλοι κ.λπ.), ώστε να μειωθούν όσα πληρώνουν εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι. Ή θα συνεχίζεται και θα αυξάνεται η σημερινή φορολεηλασία από δημάρχους των άλλων κομμάτων, που ταυτίζονται με την κεντρική πολιτική, η οποία φορτώνει το 95% των φόρων στα λαϊκά στρώματα που έχουν μετατρέψει τις Τοπικές Διοικήσεις σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό, που έχουν διευρύνει την ανταποδοτικότητα.

Ο λαός ή θα έχει εκλεγμένους που εφαρμόζουν την παραπάνω πολιτική ροκανίζοντας με τέλη το λαϊκό εισόδημα ή θα έχει περισσότερους κομμουνιστές εκλεγμένους, ώστε να διεκδικεί και να επιβάλλει μέτρα ανακούφισης για τις λαϊκές οικογένειες.

Δυναμώνουμε παντού τη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε κοινότητες, δήμους και Περιφέρειες

Απέναντι σε μια Τοπική Διοίκηση που ως μηχανισμός του αντιλαϊκού αστικού κράτους προωθεί την πολιτική σε βάρος του, ο εργαζόμενος λαός έχει ανάγκη από εκλεγμένους που αμφισβητούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων.

Εκλεγμένους που πρωτοστατούν στη λαϊκή πάλη, που καλούν κάθε εργαζόμενο να κάνει κριτήριό του τις σύγχρονες ανάγκες του, που δεν συναντιούνται πουθενά με τα θέλω των καπιταλιστών. Να ανεβάσει την απαιτητικότητά του για όλα όσα μπορεί και πρέπει να απολαμβάνει ως αποτέλεσμα του μόχθου του. Σήμερα υπάρχει μεγάλη πλέον πείρα και ο κάθε λαϊκός άνθρωπος μπορεί να δει καθαρά ότι για να ζήσει στο ύψος των σύγχρονων δυνατοτήτων που δίνει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, απαιτείται σύγκρουση, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση. Γιατί αυτό που καθημερινά επιβεβαιώνεται είναι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας τον δρόμο της ανατροπής.

Σε αυτόν τον δρόμο έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μπει φρένο, ακόμα και να αποσπαστεί το οποιοδήποτε θετικό μέτρο για τους εργαζόμενους. Μόνο έτσι μπορεί να σταθεί ο λαός απέναντι στη σημερινή και οποιαδήποτε αυριανή κυβέρνηση: Μαζί με το ΚΚΕ, με τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης", για να μη μετράει άλλα χαμένα χρόνια για τα λαϊκά συμφέροντα σε κάθε δήμο, σε κάθε Περιφέρεια.

Να ενισχυθεί η πλατιά Κοινωνική Συμμαχία που, μέσα και από τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", θέτει στην πρώτη γραμμή του αγώνα:

  • Την προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού και του περιβάλλοντος με τα αναγκαία έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης.

  • Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, με μισθό που να ικανοποιεί τις ανάγκες. Το δικαίωμα στον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην αξιοπρεπή σύνταξη.

  • Το δικαίωμα της νεολαίας στην ολόπλευρη και δωρεάν μόρφωση, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, στην ανάπαυση.

  • Την πλήρη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος, για να μην πληρώνει διπλά και τριπλά το λαϊκό νοικοκυριό για βασικές του ανάγκες.

Διεκδικεί:

  • Την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, με την ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμό των αναγκαίων υποδομών και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.

  • Την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, Νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές Αθλητισμού, Πολιτισμού, ελεύθερων χώρων.

  • Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών. Την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους προσωπικού.

  • Την κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον Πολιτισμό, τον μαζικό αθλητισμό, για τους φορείς και τα σωματεία που οργανώνουν αυτές τις αναγκαίες δραστηριότητες στις γειτονιές και τις πόλεις.

  • Τον συνολικό σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη μεγάλης έκτασης βιομηχανικών και άλλων ατυχημάτων, μολυσματικών εστιών.

  • Τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για τον λαό σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση.

  • Την προστασία του περιβάλλοντος: Ατμόσφαιρα, νερό, πράσινο και ελεύθεροι χώροι. Ασφαλή διευθέτηση των ρεμάτων. Εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.

  • Δεσμεύσεις - απαλλοτριώσεις και αξιοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου ως κοινόχρηστου για πράσινο και λαϊκές υποδομές.

  • Τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.

  • Πρόγραμμα λαϊκής, ασφαλούς, σύγχρονης κατοικίας για τα νέα ζευγάρια.

  • Ενίσχυση, στελέχωση και πολλαπλασιασμό των δομών πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης για τους τοξικοεξαρτημένους.

  • Ουσιαστική προστασία των κακοποιημένων γυναικών.

  • Χώρους προστασίας των αδέσποτων, δημοτικά κτηνιατρεία και κλινικές.

Το ΚΚΕ, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μιλούν καθαρά και απαντούν για το ποιος θα πληρώσει. Οι φιλολαϊκές θέσεις και προτάσεις τους:

  • Έχουν οικονομικό και πολιτικό κόστος για την εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων, το πολιτικό προσωπικό που τους στηρίζει κεντρικά και τοπικά.

  • Είναι ρεαλιστικές, γιατί απαντούν στις ανάγκες της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας και η πραγματοποίησή τους απαιτεί σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τα κέρδη των λίγων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση δημιουργούν τις προϋποθέσεις και τους συσχετισμούς να πάρει ανάσα ο λαός, να δυναμώσει η πάλη του, να δεχτεί πλήγμα το άδικο βάρβαρο σύστημα, που στηρίζεται από τα κόμματα του κεφαλαίου και τις δυνάμεις του στους δήμους και τις Περιφέρειες, που όσο δεν αποδυναμώνονται τόσο πιο πολύ θα συντρίβουν τον λαό και τις ανάγκες του.

Η αντίθεση των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην κατεύθυνση και το αντιλαϊκό περιεχόμενο της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης είναι συνεπής, γιατί συνδέεται με τον μόνο, πραγματικά φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης που έχει ως προτεραιότητα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με άλλον προσανατολισμό αξιοποίησης των αντικειμενικών δυνατοτήτων της εποχής και της χώρας, με εμπιστοσύνη στις ικανότητες και δυνατότητες του λαού να τις οργανώσει. Μοναδική προϋπόθεση, ο λαός να έχει την εξουσία, να κάνει κουμάντο στην οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας συνολικά.

Η ισχυροποίηση των δυνάμεων της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που στηρίζει το ΚΚΕ στις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές, είναι δύναμη και όρος αντεπίθεσης του λαού.

Είτε σε ρόλο δημοτικής διοίκησης είτε σε ρόλο αντιπολίτευσης στα δημοτικά και περιφερειακά όργανα, μια υποχρέωση αναλαμβάνουμε ως κομμουνιστές: Να στηρίξουμε, να προβάλουμε τις ανάγκες του λαού, την πάλη του ενάντια στην πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, στα αστικά κόμματα που την προωθούν και τη στηρίζουν.

Τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης":

  • Αποτελούν το μοναδικό αντίπαλο δέος τόσο στους κυβερνητικούς δημάρχους και περιφερειάρχες, όσο και στην αντιλαϊκή στρατηγική ομοφωνία των εκλεγμένων των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, αντίπαλο δέος στη λειτουργία του -εχθρικού για τον λαό- αστικού κράτους.

  • Μπορούν να εκφράσουν την αγανάκτηση, τη διαμαρτυρία, την πιο πλατιά καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής που εφαρμόζει η ΝΔ και με την οποία ουσιαστικά συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα.

  • Είναι η φωνή που αποκαλύπτει, δυσκολεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Δημοτικών Διοικήσεων, αντιπαλεύει τη στρατηγική της ΕΕ.

  • Οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η δύναμη που ενημερώνει, βοηθά την οργάνωση του λαού και της νεολαίας του, αναδεικνύει τις σύγχρονες ανάγκες και τις διεκδικήσεις τους.

Οι κομμουνιστές, οι κομμουνίστριες, οι συνεργαζόμενοι μαζί τους δεσμεύονται για την ανάπτυξη της πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τη λαϊκή οικογένεια.

Η συνεχής δράση τους μέσα στους εργασιακούς χώρους, στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, στις συνοικίες, στους χώρους μόρφωσης, εκεί όπου αθλείται και ψυχαγωγείται η νεολαία, είναι η ταυτότητά τους.

Με αυτήν την αγωνιστική ταυτότητα ελέγχονται και απολογούνται στην εργατική τάξη, στα λαϊκά μεσαία στρώματα, στους νέους και τις νέες, στους συνταξιούχους.

Με αυτήν την αγωνιστική διαδρομή έχουν τη δύναμη να σταθούν απέναντι και ενάντια στον πολυπλόκαμο μηχανισμό πίεσης, εξαγοράς και ενσωμάτωσης που αναπαράγεται και τοπικά.

Για 100% εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, των εκάστοτε κυβερνήσεων που τη διαχειρίζονται, στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που συναινούν στην προώθησή της.

Στους δήμους και τις Περιφέρειες δεν ψάχνουμε για διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων. Κάνουμε την πραγματική διαφορά.

Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που στηρίζει το ΚΚΕ, παντού».