Ανακοίνωση για τη δημιουργία στρατοπέδων «φιλοξενίας» μεταναστών.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος
Νομαρχιακή Επιτροπή Γρεβενών                                                 Γρεβενά 1/04/2012

Ανακοίνωση για τη δημιουργία στρατοπέδων «φιλοξενίας» μεταναστών.

Η είσοδος μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια συνεχώς αυξάνει. Οι βασικότερες αιτίες που οδηγούν σ’ αυτό το αποτέλεσμα είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (μαζί και της χώρας μας) και η εκμετάλλευση από τα πολυεθνικά μονοπώλια των πλουτοπαραγωγικών πηγών των αναπτυσσόμενων χωρών, ιδίως της Αφρικής και της Ασίας. Στην ίδια κατεύθυνση συντελούν επίσης οι εμφύλιοι πόλεμοι και ολιγαρχικά καθεστώτα που διώκουν τους πολίτες τους για τις ιδέες τους, την φυλή, την θρησκεία κ.λ.π.
Την ίδια στιγμή η μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας και της ΕΕ έρχεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου για φτηνό και άγρια εκμεταλλεύσιμο εργατικό δυναμικό ώστε οι εργαζόμενοι αυτοί χωρίς κατ’ ουσία δικαιώματα να προσφέρουν πολλαπλάσιο κέρδος. Ήταν απόφαση της ΕΕ να δημιουργηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στα όρια της ΕΕ (Ελλάδα, Β. Αφρική, Ουκρανία κ.λ.π) και από κει να ελέγχεται η είσοδος στην ΕΕ. Αυτά και πολλά άλλα αποφάσισαν το 2008 οι ευρωπαίοι ηγέτες με το Ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο, υλοποιώντας τις αποφάσεις ΣΕΝΓΚΕΝ και ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ.
Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει τους μετανάστες - πρόσφυγες που έρχονται και δουλεύουν στην Ελλάδα και την περιοχή μας σαν εργαζόμενους με ίσα δικαιώματα. Όπως και κάθε Έλληνα και ξένο εργάτη που δουλεύει στα Γρεβενά  από άλλα μέρη της Ελλάδας και από χώρες της Ευρώπης (είτε είναι μέλη της ΕΕ είτε όχι) που τους χρησιμοποιούν για να σπάνε τις Συλλογικές Συμβάσεις ιδίως στον κλάδο της Οικοδομής
Όσοι έρχονται στη Ελλάδα σαν πέρασμα απαιτούμε την περίθαλψη και άμεσα να τους δίνονται ταξιδιωτικά έγγραφα να συνεχίζουν το ταξίδι τους για τις χώρες που θέλουν. Να σταματήσει η κυβέρνηση να φυλάει με το αζημίωτο τα σύνορα της χώρας προς την Ευρώπη. 
Καλούμε το λαό των Γρεβενών να μην υιοθετήσει και να καταδικάσει αυτούς που ξεσηκώνονται με ρατσιστικές και ξενοφοβικές διαθέσεις κατά των μεταναστών.
Είναι οι ίδιοι που βάζουν ως όρο για τη δημιουργία κέντρων κράτησης  την τοπική «ανάπτυξη» με θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν (security κτλ) και ότι θα βοηθηθούν οι  τοπικές αγορές αν ο εφοδιασμός των κέντρων προέρχεται από αυτές. Εκεί έχουν φτάσει οι εκπρόσωποι του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης  να βλέπουν ανάπτυξη μέσα από την εξαθλίωση των μεταναστών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. Να κλείσουν όλα τα  στρατόπεδα συγκέντρωσης, να μην δημιουργηθεί κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Δεσκάτη, όπως προτείνει ο Δήμαρχός της .
2. Δημιουργία ανοιχτών κέντρων με ανθρώπινους και αξιοπρεπείς κρατικούς χώρους φιλοξενίας στα σημεία που μπαίνουν οι μετανάστες - πρόσφυγες, για να περιθάλπονται-σιτίζονται και στεγάζονται μέχρι να δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, για να συνεχίζουν το ταξίδι τους.
3. Να δίνονται τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα νομιμοποίησης σε όλους για να μπορούν να πάνε στις χώρες προορισμού.
4. Να δοθεί άσυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και σε όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων πολέμων και σε όσους το δικαιούνται.
5. Αυστηρή εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων όσων μεταναστών – προσφύγων ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας. Εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των κλαδικών Συμβάσεων για όσους έρχονται με εταιρείες ενοικίασης προσωπικού (δουλεμπόριο) και την οδηγία Μπολκεστάϊν από την ΕΕ.
6. Να αναγνωριστούν κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.
7. Να εγγραφούν στα δημοτολόγια τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Να νομιμοποιηθούν χωρίς όρους και περιορισμούς όσα παιδιά ενηλικιώνονται και να δοθεί ιθαγένεια σε όσους το επιθυμούν.
8. Να σταματήσει η χώρα μας να συμμετέχει σε επεμβάσεις σε ξένες χώρες. Για να επιστρέψουν οι μετανάστες – πρόσφυγες στις πατρίδες τους πρέπει να φύγουν οι Έλληνες φαντάροι και όλοι οι στρατοί κατοχής από τις χώρες τους. Να σταματήσουν να λεηλατούν τον πλούτο αυτών των χωρών ενώ οι λαοί τους πεθαίνουν από την πείνα. 

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ Για την εμφάνιση πανώλης στη Θεσσαλία

  Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ Για την εμφάνιση πανώλης στη Θεσσαλία  Η επιβεβαίωση για πρώτη φορά στην Ελλά...