Δήλωση της Ντάγκα Παναγιώτας, υποψήφιας δημάρχου για τον Δήμο Γρεβενών με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην απεργιακή συγκέντρωση στα Γρεβενά



Σήμερα είναι μέρα απεργίας που έχουν κηρύξει 31 Εργατικά Κέντρα, 18 Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. και γυρίζει τους εργαζόμενους στο μεσαίωνα.

Φέρνουν αυτό το νομοσχέδιο την στιγμή που ακόμα ο λαός μας μετράει τις πληγές του από τις πυρκαγιές στον Έβρο και τις πλημμύρες στην Θεσσαλία κάτι που δείχνει τον κυνισμό τους και την πρεμούρα τους να θωρακίσουν τα κέρδη των εργοδοτών.

Δεν θα μπορούσαμε τέτοια μέρα που οι εργαζόμενοι δίνουν την μάχη ενάντια σε αυτό το έκτρωμα, που  ο  λαός μας απαιτεί μέτρα προστασίας της ζωής του, να μην είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα όπως κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Αλήθεια οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των άλλων συνδυασμών πώς στάθηκαν σήμερα απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων;

Απλά ήταν απόντες.

Η στάση τους αποδεικνύει περίτρανα ότι έχουν διαλέξει μετερίζι. Είναι με τα κέρδη των λίγων γι’ αυτό δεν βγάζουν άχνα για το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Οι ανάγκες των πολλών απαιτούν 8ωρο , πενθήμερο, 35ωρο. Μισθούς αξιοπρεπείς, με συλλογικές συμβάσεις, με μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς. Ελεύθερο χρόνο και πρόσβαση στον πολιτισμό και αθλητισμό. Μέτρα προστασίας της ζωής του από φυσικές καταστροφές.  

Εμείς διαλέγουμε τις ανάγκες των πολλών και γι’ αυτούς θα δώσουμε τη μάχη στο δημοτικό συμβούλιο. Να γίνουμε τα αυτιά, τα μάτια και η φωνή του λαού.

Γιατί αυτοί είμαστε.


Απεργιακή συγκέντρωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στα Γρεβενά 21/9/2023


 



Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζω...