Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Δυτική Μακεδονία

Πηγή: Ριζοσπάστης  12-7-2010 http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=21/7/2010&id=12347&pageNo=13&direction=1
Ο Αντώνης Τσάκωνας, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Τον υποψήφιο περιφερειάρχη και τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες της περιοχής, παρουσίασε η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μέσα από συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στην Κοζάνη. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους αγωνιστές από άλλους πολιτικούς χώρους που έχουν αγανακτήσει με τα βάρβαρα μέτρα, σε όσους εναντιώνονται στον «Καλλικράτη» και το χαρακτήρα του, να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ και να δώσουν τη μάχη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη.

«Το γεγονός ότι το περιεχόμενο του "Καλλικράτη" είναι αλληλένδετο με τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, με το αντιδραστικό μνημόνιο, καθορίζει για το ΚΚΕ και το πλαίσιο της εκλογικής μάχης. Θα είναι μια μάχη εφ' όλης της ύλης», σημείωσε, παρουσιάζοντας την κεντρική εισήγηση, ο Κώστας Σταμπολίδης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ. Και εξήγησε: «Θα αναδείξουμε τις αιτίες των προβλημάτων, ότι δηλαδή η δίψα του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη δεν αφήνει περιθώρια για βελτίωση των όρων ζωής των εργαζομένων, τις ευθύνες των κομμάτων που στηρίζουν και προωθούν τις αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ, δηλαδή το δρόμο της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Θα κάνουμε σαφές στους εργαζόμενους, στη νεολαία, ότι οι εκλογές είναι καθαρά πολιτικές και ότι οι υποψήφιοι θα εκφράζουν συγκεκριμένες πολιτικές. Παρά τα όσα άρχισαν από τώρα να λένε ακόμα και στελέχη κομμάτων, δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι, πολύ περισσότερο σήμερα που τα όργανα της τοπικής διοίκησης είναι απόλυτα ενταγμένα στην κρατική και κυβερνητική πολιτική, ακόμα και αυτοί που δήθεν δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα (ας μην κοροϊδευόμαστε, είμαστε όλοι κάπου ενταγμένοι, κάπου ψηφίζουμε).

Ο Βασίλης Καραμήτρος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών
Την κρατική πολιτική την προώθησαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ και του ΛΑ.Ο.Σ., ακόμα και συνδυασμοί που εκφράστηκαν ως αντάρτες και ανεξάρτητοι, άφησαν τη σημαία της ανεξαρτησίας από την άλλη μέρα που πήραν στα χέρια τους το τιμόνι της διοίκησης».
Οι υποψήφιοι
Υποψήφιος περιφερειάρχης είναι ο Αντώνης Τσάκωνας, οικονομολόγος, υπάλληλος του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, επί σειρά ετών διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου. Διοικητής στο Νοσοκομείο Φλώρινας από το 2002 έως το 2004. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες είναι:
Γρεβενών: Βασίλης Καραμήτρος, δημοτικός υπάλληλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Γρεβενών, μέλος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Γρεβενών, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Καστοριάς: Γιώργος Τίγκας, δάσκαλος, γραμματέας της ΝΕ Καστοριάς του ΚΚΕ, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Κοζάνης: Νώντας Στολτίδης, οικονομολόγος, υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ωρομίσθιος καθηγητής ΤΕΙ, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκτάκτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Φλώρινας: Μανώλης Βογιατζής, εργατοτεχνίτης στη ΔΕΗ, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας και της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ο Γιώργος Τίγκας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς

Ο Νώντας Στολτίδης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης

Ο Μανώλης Βογιατζής, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζω...