Πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εκλογών στα τοπικά κρατικά όργανα των περιφερειών και των δήμων

Πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εκλογών στα τοπικά κρατικά όργανα των περιφερειών και των δήμων
Icon
  • Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στήριξε το ΚΚΕ, απέσπασαν χιλιάδες νέες ψήφους. Το Κόμμα είναι το μοναδικό κόμμα που αύξησε τις δυνάμεις του σε ψήφους και ποσοστά. Διευρύνεται ο αριθμός εκείνων που κρίνουν θετικά εκτιμήσεις και θέσεις του ΚΚΕ, ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την εναλλακτική πολιτική μας πρόταση, αναγνωρίζουν τον αγωνιστικό πολιτικό ρόλο του.
  • Σημειώνεται μεγαλύτερη αύξηση στα μεγάλα αστικά κέντρα, στις μεγάλες περιφέρειες, στις εργατικές, λαϊκές περιοχές με οξυμένα προβλήματα στους μικρούς επιχειρηματίες και αγρότες, εκεί δηλαδή που υπάρχουν αυξημένες προϋποθέσεις να διαμορφωθεί και να αποκτήσει γερά θεμέλια το κοινωνικοπολιτικό μέτωπο συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά.
  • Η αύξηση περικλείει σημαντική δυναμική, σηματοδοτεί μια νέα πορεία συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής. Δυναμώνει το ρεύμα αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής συσπείρωσης, κερδίζει έδαφος η εναλλακτική πρόταση διεξόδου με στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.
  • Μεγαλώνει η απαίτηση απέναντί μας να ανταποκριθούμε στην εργατική, λαϊκή συσπείρωση και πάλη, να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και διάθεση για αγώνα ευρύτερων λαϊκών μαζών, που εκτιμούν το ρόλο και τη συμβολή μας, ταυτόχρονα όμως έχουν και τις ιδιαίτερες δικές τους απόψεις.

  • Καμιά ψήφος υπέρ των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ εκεί που αναμετρώνται μεταξύ τους στο δεύτερο γύρο. Λευκό ή άκυρο και στην περίπτωση που υπάρχει εκπρόσωπος άλλων πολιτικών δυνάμεων ή δήθεν ανεξάρτητοι, που με τη στάση τους στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική.
  • Οι εκατοντάδες εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, άμεσα να βρεθούν κοντά στο λαό που υποφέρει, να αναλάβουν δράση για τα εργατικά, λαϊκά προβλήματα σε συνεργασία με τις μαζικές λαϊκές οργανώσεις, στον τόπο δουλειάς και κατοικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

  Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μα...