Δήλωση των εκλεγμένων Της «Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Γρεβενών» για τις διαδικασίες εκλογής προεδρείου και δημοτικών επιτρόπων στο Δήμο Γρεβενών...

Tην Κυριακή 2 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες εκλογής προεδρείου και δημοτικών επιτροπών στο δήμο Γρεβενών. Για ακόμα μια φόρα ακούσαμε να μιλάνε για την ανάγκη που έχει ο δήμος όλοι οι πολίτες να... συμπορευτούν μαζί για να μπορέσουμε σαν μια γροθιά να αντιμετωπίσουμε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Παχιά λόγια που θα χρησιμοποιήσουν πολλές φορές και στο μέλλον για να δικαιολογήσουν την αντιδραστική πολιτική που θα υλοποιήσουν στους Δήμους. 

Όμως πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις είδαμε πως εννοούν τη δημοκρατία και την συμμετοχή όλων των διαφορετικών απόψεων στα κέντρα λήψεως αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων. Στην εκλογή των μελών των δημαρχιακών η παράταξη του ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τον αποκλεισμό όλων των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης από τις δημαρχιακές επιτροπές.
Να έχει ξεκάθαρο ο λαός των Γρεβενών ότι σε αυτές τις δυο επιτροπές θα λαμβάνονται όλες οι σημαντικές αποφάσεις για το δήμο αφού ο νόμος τους δίνει αρμοδιότητες να διεξάγουν και να κατακυρώνουν όλες τις δημοπρασίες, να συντάσσουν τον προϋπολογισμό, να ελέγχουν την υλοποίηση του και κάθε τρίμηνο να ενημερώνουν το δημοτικό συμβούλιο, να χορηγούν και να ανακαλούν άδειες ίδρυσης καταστημάτων κ.α. Καταλαβαίνουμε όλοι την ιδιαίτερη σημασία όλων αυτών των επιτρόπων και τη σημασία του να μπορεί κάποια παράταξη να έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει σε έναν δήμο.
Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Γρεβενών για τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου δηλώνουν τα εξής:
1. Έχει ευθύνη η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ που με τακτικισμούς και με νομικά τερτίπια επέβαλλε τον αποκλεισμό τον Κομμουνιστών που εκλέχτηκαν με τη Λαϊκή Συσπείρωση και από τις δυο επιτροπές των δήμων.
2. Έχουν άλλα στο μυαλό τους και για αυτό φοβούνται τον εργατικό και λαϊκό έλεγχο και απέκλεισαν τη φωνή των εργαζομένων.
3. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι θα είμαστε το μάτι και το αυτί του λαού στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα αποκαλύπτει, θα δυσκολεύει, θα ενημερώνει και θα στηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα.
4. Για αυτό το λόγο άλλωστε ζητήσαμε στο πρακτικό ορκωμοσίας να καταχωρηθεί ότι οι Δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» «Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού». Μάλλον αυτό τους ενοχλεί και τους φοβίζει.
5. Όσα εμπόδια και να μας βάλουν εμείς δεν θα φειδόμεθα κόπων και θα είμαστε το μάτι και το αυτί του λαού και σε αυτές τις επιτροπές που ζητήσαμε να τις παρακολουθούμε για να μπορούμε να αποκαλύπτουμε το ρόλο τους και την πολιτική τους. Εμείς συνεπείς και με τη δράση μας τα προηγούμενα χρόνια και με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, θα θέσουμε στο επίκεντρο και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κύρια έξω στο λαό, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών.
Να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλους τους πολίτες στο νομό μας με υγεία και δύναμη για τους αγώνες που έρχονται.




Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζω...