ΠΑΜΕ: Να δυναμώσει η πάλη για την Παιδεία

ΠΑΜΕ
Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ μπροστά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με αφορμή τη συνέντευξη της υπουργού Παιδείας
 
«Η βαρβαρότητα δεν κρύβεται! Η κατάσταση στα σχολεία, όπως και στην Υγεία είναι δραματική, εξαιτίας της πολιτικής που πετσοκόβει χρήματα από το λαό για να στηρίξει την κερδοφορία των μονοπωλίων». Τα παραπάνω τονίζει το ΠΑΜΕ σε δελτίο Τύπου με αφορμή τις χτεσινές δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Όπως τονίζει το ΠΑΜΕ, «η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με 2.000 λιγότερα σχολεία, λόγω των περσινών συγχωνεύσεων, με χιλιάδες κενά και λιγότερους εκπαιδευτικούς, λόγω του παγώματος των προσλήψεων (600 προσλήψεις και χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις). Τα βιβλία δεν θα είναι όλα έτοιμα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ θα εφαρμοστεί φέτος η διάταξη του νόμου 3848/2010 που προβλέπει μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα! Το μάρμαρο θα κληθούν να το πληρώσουν τα παιδιά των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η προπαγάνδα υπέρ του "νέου σχολείου" και των αναδιαρθρώσεων στο χώρο της Παιδείας, στην οποία επιδίδεται το Υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να ξεγελάσει κανένα! Το σχολείο που φτιάχνουν είναι το σχολείο που έχουν ανάγκη τα μονοπώλια. Ενα σχολείο που στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας να μορφώνονται ολόπλευρα, ένα σχολείο φτηνό για την κυβέρνηση, ακριβό για το λαό και κερδοφόρο για την πλουτοκρατία.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τους μαζικούς φορείς των λαϊκών στρωμάτων να οργανώσουν την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και για το μεγάλο πρόβλημα της Παιδείας.

Είναι στο χέρι τους να βάλουν ένα τέρμα. Να δυναμώσουν την πάλη για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση που θα εξασφαλιστεί μόνο σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική.

Αγώνας τώρα, με το ΠΑΜΕ για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ο λαός δεν είναι καταδικασμένος να ζει ούτε στη φτώχεια, ούτε στην αμορφωσιά», καταλήγει το Μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

  Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μα...