Το «τέλος» των ψευδαισθήσεων


Το «τέλος» των ψευδαισθήσεων
Η επιστολή του Αντ. Σαμαρά προς την τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) κονιορτοποίησε πλήρως το ευρέως διαδεδομένο παραμύθι περί «επαναδιαπραγμάτευσης» του μνημονίου, όπως αυτό διακινούνταν εδώ και δύο χρόνια όχι μόνο από την ηγεσία της ΝΔ, αλλά και από το ΣΥΡΙΖΑ και άλλες «πατριωτικές» δυνάμεις.
Διαλύει παντελώς τις αυταπάτες που είχαν καλλιεργηθεί ότι τάχα με μια πιο σκληρή διαπραγμάτευση ή με παρουσίαση ισοδύναμων εναλλακτικών μέτρων θα μπορούσαν να πειστούν οι εταίροι και δανειστές και να εφαρμοστεί ένα «άλλο μείγμα» πολιτικής με λιγότερο επώδυνα μέτρα για τους οικονομικά ασθενέστερους κοκ. Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι στο πλαίσιο της ΕΕ, δηλαδή στο καθεστώς της δικτατορίας των μονοπωλίων, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για πιο «φιλολαϊκή» τάχα συνταγή διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης.
Ασφαλώς και το γνώριζε ο πρόεδρος της ΝΔ, όμως είχε κατασκευάσει το ιδεολόγημα της επαναδιαπραγμάτευσης, προκειμένου να πουλήσει ψεύτικες ελπίδες, να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα και να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια εντός των τειχών του αστικού πολιτικού συστήματος. Όμως τα ψέματα τελείωσαν και οι «αντιμνημονιακές» μάσκες έπεσαν παντελώς, αφήνοντας να φανεί καθαρά η βαρβαρότητα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, που σταθερά πάντως στήριζε ανεξάρτητα από τις δημαγωγικές κορόνες, η ηγεσία της ΝΔ.
Ο λαός πρέπει να βγάλει το συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να περιμένει «σωτηρία» από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, την πλουτοκρατία και τα κόμματά της.
Είναι ώρα να σταθεί δίπλα στο ΚΚΕ και να τραβήξει αποφασιστικά στο δρόμο της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων με το βλέμμα σταθερά στη λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Από 42 αγωνιστές και αγωνίστριες αποτελείται το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Το  ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ  παρ...