Τα σχολεία ανοίγουν αλλά η πλειοψηφία στο ΣΕΠΕ Γρεβενών βρίσκεται σε «καραντίνα αγώνων και διεκδίκησης»




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, μετά από σχεδόν 3 μήνες με κλειστά σχολεία, καραντίνας και εγκλεισμού, μετά από 3 μήνες πάνω από έναν υπολογιστή για να στείλουμε μαθήματα στους μαθητές μας, τα σχολεία ξανανοίγουν.
Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση δεν έμεινε άπραγη.
Ø Αφού δεν μας έδωσε την παραμικρή στήριξη, έφερε το νομοσχέδιο που αυξάνει ανάμεσα στα άλλα την αριθμό των μαθητών στα τμήματα, την αξιολόγηση, ένα διαφοροποιημένο, ταξικό σχολείο δεξιοτήτων.
Ø Έφερε την κατάπτυστη τροπολογία και ΥΑ για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος.
Ø Δεν παίρνει επί της ουσίας κανένα μέτρο για να προστατέψει τη δική μας υγεία και των μαθητών μας. Απόσταση 1,5 μέτρο διαγώνια οι μαθητές, πολλές φορές σε αίθουσες κλουβιά, χωρίς καθαρίστριες όλο το πρωί, όπως λένε οι οδηγίες του υπουργείου.
Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και εν μέσω καραντίνας πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Α/θμιας  στις 28 Απρίλη, όταν δόθηκε στη διαβούλευση το νομοσχέδιο για την παιδεία.
Γιατί και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή.
Πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση στην Κεντρική Πλατεία Γρεβενών στις 12 Μάη μαζί με γονείς για την ΥΑ για τις κάμερες  και τα μέτρα υγιεινής στα σχολεία αν άνοιγαν.
Προσπαθήσαμε να φέρουμε στο προσκήνιο τα ζητήματα της εκπαίδευσης.
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ.  ΔΑΚΕ,  ΔΗΣΥ,  ΔΡΑΣΥ που όλο αυτό το διάστημα αρνούνται να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε κινητοποίηση στο όνομα του συνωστισμού. Αρκέστηκαν να βγάλουν δύο ανακοινώσεις που δεν έθιγαν την ουσία των ζητημάτων, δυο πολύ ωραίες εκθέσεις ιδεών.
Το αποκορύφωμα όλων είναι τώρα που ανοίγουν τα σχολεία, που οι συνάδελφοι αγωνιούν για το άνοιγμα των σχολείων και με ποιους όρους θα γίνει αυτό, στο αίτημα μας για κινητοποίηση όπως αποφασίστηκε από τη ΔΟΕ και πραγματοποίησε η πλειοψηφία των συλλόγων σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο το αρνήθηκαν, αλλά αρνήθηκαν να γίνει ακόμα και ΓΣ στο προαύλιο κάποιου σχολείου με όλα τα μέτρα. Αρνήθηκαν τη σύγκληση ΔΣ. Ο πρόεδρος επικαλέστηκε την απαγόρευση των συναθροίσεων.
Μπορούμε συνάδελφοι να συνωστιζόμαστε εμείς και οι μαθητές μας στα σχολεία αλλά δεν μπορούμε να συναντηθούμε στο προαύλιο ενός σχολείου για να συζητήσουμε και να ενημερωθούμε για όλα αυτά που μας απασχολούν.
Βγάλτε συνάδελφοι τα συμπεράσματά σας . Οι παρατάξεις αυτές δεν μπορούν ούτε θέλουν να μπουν μπροστά στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε. Να αφήσουμε πίσω αυτές τις δυνάμεις που με τη στάση τους μας θέλουν θεατές, των όσων συμβαίνουν και βοηθούν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Τώρα είναι η ώρα, σε κάθε σχολείο, όλοι οι συνάδελφοι να κάνουμε δική μας υπόθεση τη συζήτηση και  την οργάνωση της πάλης μας ενάντια στο νομοσχέδιο για την παιδεία, για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών.
Πρώτο βήμα  είναι κάθε σύλλογος διδασκόντων να πάρει απόφαση ότι δε θα επιτρέψει τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος.
Καλή δύναμη με υγεία για το επόμενο διάστημα.

Συντονίζουμε τα αγωνιστικά μας βήματα με όλα τα σωματεία,
με τους γονείς και τους  μαθητές μας

Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στη απεργία με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή.


Γρεβενά, 28 Μαΐου 2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

  Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μα...