ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι  του νομού Γρεβενών <<χτυπιόμαστε>> για μια ακόμη χρονιά από το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, (πανάκριβο  πετρέλαιο , αυξήσεις σε λιπάσματα και ζωοτροφές , αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος, χαμηλές τιμές των προϊόντων σε σχέση με το κόστος παραγωγής )αλλά και από τα προβλήματα της θέρμανσης, του κόστους του σούπερ μάρκετ, των φροντιστηρίων κ.ά.

Ότι κέρδισαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι όλα αυτά τα χρόνια το κέρδισαν μέσα από τον αγώνα τους, τις κινητοποιήσεις τους με τα τρακτέρ  και πάντα σε συντονισμό. 
 
Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Γρεβενών για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισε να συμμετάσχει:
 
Το Σάββατο 22 Οκτώβρη στην κινητοποίηση των αγροτών στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της AGROTIKA, για τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες.
Με αιτήματα του συλλόγου:
Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος. Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωσης.
Έλεγχοι για τις ελληνοποιήσεις.
Χρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης των επιλαχόντων.
Στελέχωση του ΕΛΓΑ  με μόνιμο πρόσωπικο.
 
Παράλληλα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για τη θέρμανση και το ηλεκτρικό ρεύμα
 
Στην κινητοποίηση των σωματείων την Τρίτη 18 Οκτώβρη στις 12.30 στη ΔΕΗ και στη 1.00 στη WATT &VOLT για την τιμή του ρεύματος.
Τη Δευτέρα 25 Οκτώβρη στο παγγρεβενιώτικο  συλλαλητήριο για τη θέρμανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

  Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μα...