ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς

 



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς με τη συμμετοχή σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, συλλόγων και φορέων της πόλης.

Η συγκέντρωση άνοιξε με το χαιρετισμό του  Πρόεδρου του σωματείου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Γρεβενών , μέλους του ΔΣ  του Εργατικού Κέντρου Γρεβενών και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Κώστα Παύλου, ο οποίος τόνισε: «Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στον δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας για το δίκιο της τάξης μας».

Κεντρική ομιλία έγινε από τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ Λιάμπα Στέργιο, ο οποίος  ανέφερε: «1η ΜΑΗ, ημέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου ξεδιπλώνουν τα λάβαρα του αγώνα και προχωράνε με αισιοδοξία στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες εργάτες του Σικάγο, οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωσή του από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. Είναι η μέρα που οι εργάτες όλης τη γης τιμούν αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική τους γιορτή.

… Πιάνουμε το νήμα των σπουδαίων αγώνων του λαού μας και επάξια το φέρνουμε στο σήμερα. Με οδηγό τις σημερινές μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην E-food, τη Wolt, την COSCO το σύνθημα «οι νεκροί μας-τα κέρδη σας» που κυριάρχησε στις πολυήμερες κινητοποιήσεις στη χώρα μας μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια σε αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα, παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο.

Ενώνουμε τη φωνή μας όλοι οι εργαζόμενοι Δημόσιο και Ιδιωτικού Τομέα , αυτοαπασχολούμενοι, έμποροι, αγρότες , νέοι και με πείσμα κλιμακώνουμε τους αγώνες μας, ενάντια στη βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν, δίνοντας  απάντηση σε όλους όσοι εγκληματούν απέναντι στις ζωές μας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ξεγελιόμαστε από ψευτοδιλήμματα, λέμε όχι στις αυταπάτες που καλλιεργούν αυτοί που πασχίζουν να μας πείσουν ότι το απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης είναι μονόδρομος, που διακηρύττουν ότι θα το εξανθρωπίσουν, ότι θα διορθώσουν τα «κακώς κείμενα». Εμείς όμως  γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι, τα εγκλήματα και η εκμετάλλευση μπορεί να είναι προδιαγεγραμμένα στο σύστημα που υπηρετεί τα κέρδη, αλλά η ζωή μας μπορεί να αλλάξει μέσα από τους αγώνες μας.

Δυναμώνουμε τους  αγώνες μας ενάντια στη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε σήμερα, για να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης που θα έχει μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.»

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φωτογραφίες από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των ταξικών σωματείων στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών

 Δείτε φωτογραφίες από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των ταξικών σωματείων στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών και βίντεο από το grevenapres...