Η ΛΑϊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 8ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


 Αγαπητές πατριώτισσες, πατριώτες!

Φίλες και φίλοι!

Με την κατάθεση και ανακήρυξη του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Δεσκάτης, ξεκινάμε τη μάχη. Πιάνουμε το νήμα για να ενισχυθεί ακόμα παραπάνω το ρεύμα αμφισβήτησης και διεκδίκησης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, που εκφράστηκε με την εκλογική άνοδο του ΚΚΕ στις πρόσφατες διπλές βουλευτικές εκλογές, με τη στήριξη στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Πιάνουμε το νήμα από την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών σε κάθε χώρο. Των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης, που αποτέλεσαν πολύπλευρα, τη μοναδική γνήσια εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, την άλλη και διαφορετική θέση, φωνή και πολιτική στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για αυτό και σας καλούμε να κάνουμε ξανά το βήμα. Να αποτελέσει κριτήριο ψήφου το πώς θα δυναμώσει ο αγώνας για την ικανοποίηση των πραγματικών σύγχρονων αναγκών της ζωής μας, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα που θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Οι τοπικές εκλογές είναι πράγματι κρίσιμες. Για αυτό και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως χαλαρές, με κριτήριο ψήφου «φιλικό», «συγγενικό», ή εκβιαστικό, για μια μισοδουλειά, για μια προεκλογική υπόσχεση ή για μια μετάθεση.

Η ψήφος του Οκτώβρη αφορά τις ζωές μας, για αυτό και είναι βαθιά πολιτική. Το  δίλημμα που μπαίνει, αν το καλοσκεφτούμε, είναι εκ των πραγμάτων εκβιαστικό. Κρίνεται όντως το ποιος και με ποιον τρόπο θα εφαρμόσει τις κυβερνητικές και ευρωπαϊκές αντιλαϊκές πολιτικές σε επίπεδο Δήμου και ποιος θα σταθεί απέναντί τους.

Γνωρίζουμε ότι ο συσχετισμός δυνάμεων είναι αρνητικός. Ξέρουμε ότι σε αυτή την υπόθεση, στο πως θα εξειδικευτεί η αντιλαϊκή πολιτική στο Δήμο Δεσκάτης, υπακούν και συμφωνούν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί. Στην πορεία τελικά, ο καθένας με τις επιλογές του, παίρνει τα «χρώματα» μιας αντιλαϊκής πολιτικής που «μαυρίζει» τις ζωές των κατοίκων του Δήμου.

Για αυτό και ο καθένας και η κάθε μια πρέπει να σκεφτεί. Απέναντι μας έχουμε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, που εκλέχθηκε πριν λίγους μήνες, έτοιμη να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση απέναντι στο λαό, για χάρη των κερδών. Πώς η επόμενη δημοτική αρχή θα αντιπαλέψει όλο τον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που έρχεται , αφού και οι τέσσερις άλλοι συνδυασμοί αποδέχονται πλήρως τις γενικές επιλογές της και στην Τοπική Διοίκηση;

Δεν μπορούν και δε θέλουν να αντιπαρατεθούν με αυτή την πολιτική, γιατί με τις επιλογές τους διαλέγουν στρατόπεδο. Για αυτό πρέπει να μεγαλώσει το στρατόπεδο  που υπερασπίζεται τους πολλούς, τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές, τις γυναίκες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους και μαθητές.

Αυτό κρίνεται τελικά στη μάχη των τοπικών εκλογών στις 8 Οκτώβρη. Το αν θα βγουν ενισχυμένες οι εργατικές λαϊκές δυνάμεις, οι διεκδικήσεις και οι αγώνες τους, κόντρα στις δυνάμεις  που εκφράζονται στα άλλα ψηφοδέλτια και είναι έτοιμες να βάλουν «πλάτη» στο πως θα εξειδικευτεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων του κεφαλαίου, στο Δήμο. Και έχει πολλούς τέτοιους «πρόθυμους» απέναντί του ο λαός.

Σας καλούμε να σκεφτείτε ποιον θα έχετε στο πλάι σας, στους αγώνες, στις διεκδικήσεις, στις ανησυχίες για το πώς θα ζήσουμε καλύτερα και όπως μας αρμόζει στον 21ο αιώνα.  Για αυτό και πρέπει σε αυτή τη μάχη να εκλεγούν περισσότεροι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενισχύοντας τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις 8 Οκτώβρη, δυναμώνει ο αγώνας.

  Αυτοί θα είναι οι βασικοί άξονες της παρέμβασής μας:

-Τα δικαιώματα των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών, των αγροτών, των νέων, των συνταξιούχων.

-Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας δημόσιας και δωρεάν σε όλο το δήμο με την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε γιατρούς, σε μηχανήματα, σε υλικά.. Για δημιουργία Τομέα του ΕΚΑΒ στην πόλη μας. Για την προμήθεια σύγχρονου ασθενοφόρου

– Κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό. Αξιοποίηση και καλλιέργεια του ντόπιου δυναμικού των καλλιτεχνών κι επιστημόνων, του λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης.  Ανάπτυξη μαζικού αθλητισμού.

-Δράση ενάντια σε ναρκωτικά και υποκουλτούρα. Για γνώση της ιστορίας και των θυσιών των προγόνων μας.. 

-Την προστασία του περιβάλλοντος, του φυσικού πλούτου από την ασύδοτη δράση επιχειρηματικών ομίλων στις ΑΠΕ. Για την προστασία των περιαστικών δασών έχοντας βιώσει η πόλη μας την τελευταία αλλά και τις παλιότερες πυρκαγιές. Σε αντίθεση με την υπηρέτηση των συμφερόντων των εμπόρων που εκμεταλλεύονται το δασικό μας πλούτο.

-Μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας. Έλεγχος και καθαρισμός ρεμάτων, των πλακοσκεπών οχετών, φρεατίων… Αναβάθμιση της φυσικής δασικής ασπίδας της πόλης. Αντισεισμικής προστασίας με το έλεγχο των σχολείων, εκκλησιών, Δημαρχείου, κτισμάτων που συγκεντρώνουν κόσμο.

-Την κάλυψη των αναγκών με φθηνή θέρμανση για όλους. Για μείωση της πανάκριβης ενέργειας από τη μαύρη ¨πράσινη ¨τους ανάπτυξη

-Στήριξη της πρωτογενούς αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής με επέκταση και βελτίωση της υπάρχουσας υποδομής σε αγροτική οδοποιία, εξηλεκτρισμό και υδροδότηση των αντίστοιχων εγκαταστάσεων, αρδευτικές υποδομές με χαμηλό κόστος

– Τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και τη δημόσια Υγεία και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών με τα δυσβάστακτα κόστη για το Δήμο και τους δημότες.

– Τη μείωση των δημοτικών τελών και φόρων για τη λαϊκή οικογένεια, για τους μικρούς επαγγελματίες, με ιδιαίτερη έμφαση στην ύδρευση κι αποχέτευση, στον ηλεκτροφωτισμό.

– Την ενίσχυση των υπηρεσιών του δήμου με μόνιμο και πλήρους απασχόλησης προσωπικό για να μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο λαό της περιοχής.


ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ:

ΓΑΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Φιλόλογος , πρώην διευθυντής του Γυμνασίου Δεσκάτης, συνταξιούχος.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Κόγιος Γεώργιος του Αριστοτέλη: Αγρότης

Κόκας Ιωάννης του Ευγένιου: Συνταξιούχος

Κοτσίρας Αθανάσιος του Δημητρίου: Συνταξιούχος δ.υ Ακαδημίας Αθηνών

Κουζούμη Δέσποινα του Σταύρου: Άνεργη

Λαγιόκαπας Σταμάτης του Αντωνίου: Οικοδόμος

Μαγκούφη Παναγιώτα του Βασιλείου:  Μεταπτυχιακή φοιτήτρια

Μίγκος Νικόλαος του Γεωργίου: Οικοδόμος

Μισούρα Κατερίνα του Πελοπίδα: Φιλόλογος, Ιδιωτική εκπαιδευτικός

Παπάς Ιωάννης του Αντωνίου: Ιδιωτικός υπάλληλος

Πέτσας Γεώργιος του Δημητρίου: Συνταξιούχος υδραυλικός

Ράτζας Κωνσταντίνος του Νικολάου: Άνεργος

Σταβάρας Ευάγγελος του Γεωργίου: Συνταξιούχος εκπαιδευτικός

Σταϊνού Ελένη του Γεωργίου:  Απόφοιτη Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ,Ιδιωτική υπάλληλος

Τζαβέλλας Ζαγκλαβός Δημήτριος του Ζήση: Συνταξιούχος

Τζιώλα Μαρία του Κωνσταντίνου: Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας

Τσιάκαλος Κωνσταντίνος του Δημητρίου: Συνταξιούχος οικοδόμος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΧΑΣΙΩΝ

Καντζέλης Παύλος του Ηλία: Συνταξιούχος Ιδιωτικός υπάλληλος

Οικονομίδου Μυροφόρα: Συνταξιούχος

Σεβαστιάδης Θωμάς του Φιλάρετου: Συνταξιούχος ελεύθερος επαγγελματίας

Τσέκλιμα Πανάγιω του Δημητρίου: Γεωργοκτηνοτρόφος

Φακίτσα Παναγιώτα του Θεοδώρου: Αγρότισσα

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Νιάκα Ευφροσύνη του Αθανασίου Συνταξιούχος εργάτρια

Πιτσιδήμου Χρυσούλα του Ανδρέα  Άνεργη, εργάτρια

Ράτζα Μαρία του Γεωργίου   Άνεργη

Τζιώλα Ελένη του Κωνσταντίνου  Ιδιωτική υπάλληλος

Τζιώλας Χρήστος του Αθανασίου Αγροτοεργάτης

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΠΕΡΟΥ

Αθανασιάδης Θεμιστοκλής του Σωκράτη: Δημοτικός υπάλληλος

Καζαντζίδης Γρηγόριος του Χαραλάμπους: Ιδιωτικός υπάλληλος

Ορφανίδου Ελένη του Ιωάννη: Άνεργη ιδιωτική υπάλληλος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΟΚΚΙΑΣ

Γκουτζηκώστα Πηνελόπη του Γεωργίου: Συνταξιούχος αγρότισσα

Κοτσίρας Βασίλειος του Μιλτιάδη: Αγρότης

Παπακώστα Μακεδονία του Δημητρίου:Συνταξιούχος εργάτρια …..

Σεβαστιάδης Δημήτριος του Φιλάρετου: Συνταξιούχος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΑΣΟΧΩΡΙΟΥ

Παπαευθυμίου Αθανασία Χρήστου: Νοσηλεύτρια

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΚΑΛΗΣ

Γραμματικόγιαννης Αθανάσιος του Κυριάκου: Γεωργοκτηνοτρόφος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Μανταλάς Γεώργιος του Γρηγορίου: Άνεργος έργάτης

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ζδράγκας Ανδρέας του Κωνσταντίνου: Συνταξιούχος: Γεωργοκτηνοτρόφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φωτογραφίες από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των ταξικών σωματείων στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών

 Δείτε φωτογραφίες από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των ταξικών σωματείων στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών και βίντεο από το grevenapres...